Paskalya Çöreği

kar_tanesi

Yeni Üye
Üye
Paskalya Çöreği
paskalya çöreği paskalya cöregi
Canınız çayın yanında güzel, leziz ve mis gibi kokulu bir çörek istedi. Hiç üşenmeden harika bir paskalya çöreği yapabilirsiniz. Hem farklı bir lezzet de tatmış olursunuz.

paskalya-coregi-5606.jpg




MALZEMELER:
1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya (veya 1 adet yaş maya)
Aldığı kadar un
---
Üzeri için;
Susam ve toz şeker

YAPILIŞI:
Bir-iki avuç kadar unu yoğurma kabına alıp kuru mayayı, mahlepi, tozşekeri ve tuzu kuru kuruya karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp diğer malzemeleri ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar ama, asla sert olmayacak kadar un ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı hacime çıkınca, ceviz büyüklüğünde üç parça koparın. Elinizde çubuk şeklini vererek yanyana koyun ve saç örgüsü yapın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin ve yağlanmış tepsiye dizin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısınana kadar biraz da tepside mayalanmaya bırakın. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp susam ve toz şeker serpiştirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

PÜF NOKTASI: Hamurlarınızın üzerine süreceğiniz yumurta sarısını 1 kaşık kadar sıvı yağla inceltin. Hem kolay sürülüyor, hem de piştikten sonra parlak görünmesini sağlıyor.

Afiyet Olsun Hamarat Melekler..
 
Geri
Üst