1. Sanfora

    Sanfora Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ekim 2011
    Mesajlar:
    44
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Bakü

    Pastane Simiti

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında Sanfora tarafından paylaşıldı.







    Malzemeler:

    250 gr un (yaklaşık 2- 2 ½ su bardağı)

    1 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım su bardağı ılık su (110 ml) yarım tatlı kaşığı
    Tuz
    ¼ paket yaş maya (42 gr’lık paketin dörtte biri) veya 1 yemek kaşığı bira mayası
    Tezgâhın üstünü yağlamak için: 3 yemek kaşığı zeytinyağı


    Üstüne:
    Bolca susam büyük bir salata kâsesi içinde su


    Yapılışı:
    Ilık su, şeker, tuz, zeytinyağı ve unun birazı ile, boza kıvamında üre hazırlanır ve 10 dakika kabarmaya bırakılır. Kalan un eklenerek, katıca bir hamur yoğurulur. Hamur, normal ekmek hamurundan biraz daha koyu olmalıdır. (Yaklaşık 400 gr’lık bir hamurumuz oluyor.) Hamur, oda ısısında 10 dakika dinlendirilir. Hamurdan 100 gr’ lık 4 adet parçaya bölünür. Her parça, avuç içinde top yapılıp, beze haline getirilir. Bezeler tezgâh üzerinde 10-15 cm uzunluğunda rulo haline getirilir.

    Tezgâh üstünde 10 dakika daha dinlenmeye bırakılır, Hamur biraz kendini salmalı ki, sonrasında yapacağımız uzatma işlemine direnci kalmasın.) Tezgâhın üstü biraz zeytinyağı ile yağlanır. Her rulo, tezgâh üzerinde, ayrı ayrı, ileri-geri yassıltıp çekiştirilir. Uzatılır. Her biri yaklaşık 80-100 cm uzunluğunda ince bir ip gibi olmalıdır. Her ip, ikiye katlanır. Bu ikili, kendi içinde dolandırılarak burgu yapılır.

    Birbirine burgu dolanmış olan bu hamurların uçları birleştirilerek halka (simit) halinne getirilir. Bir salata kâsesine su konur. Başka bir kaba da bolca susam konur. Simitler önce suya bandırılıp çıkartılır. Susamlı kaba alınan simitler hafif yuvarlanarak, susamların simitlerin tüm yüzeyine bulaşması sağlanır. Simitler, fırın tepsisine, aralarına mesafe olacak şekilde, yerleştirilir. Fırın 35-40 dereceye ısıtılır. Kapatılır. (Fırın ısısı ılık olmalıdır).

    Tepsi mayası için, simitler kapalı fırına konarak, 20 dakika, hafifçe kabarana kadar, tekrar mayalanmaya bırakılır. Simitler oda ısısına alınarak tekrar 10 dakika dinlendirilir. Bu esnada, fırın da 250 dereceye (yüksek ısıya) ayarlanarak ısıtılmaya başlanır. Tepsi mayası gelmiş olan simitler, çok iyi kızdırılmış, yüksek ısıdaki fırına atılıp her tarafı nar gibi kızarana dek kızartılır. Yaklaşık 8-9 dakikada pişiyor.



    Afiyet olsun





     
Pastane Simiti konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kolay simit

    kolay simit

    kolay simit kolay simit tarifi Malzemeler: 2 tatlı kaşığı bira mayası 2 bardak su 1 tatlı kaşığı şeker 1 kaşık sıvıyağ susam un 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1) Bir tasın içine maya, şeker ve üstünü kapatacak kadar ılık su koyup karıştırın ve mayalanmasını bekleyin. 2) Hamur yoğurma kabına sıvıyağ, tuz, mayayı ve iki bardak suyu koyup aldığı kadar unla yumusak bir hamur yapın.. 3) Hamuru hiç...
  2. simit

    simit

    Malzeme 1 kg un 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr) 3 çorba kaşığı pekmez 1 su bardağı susam 1 çorba kaşığı tuz 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı süt Hazırlanma Şekli *Bir su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker, mayayı katın eritin. Kabarması için 2-3 saat ılık bir yerde 10-15 dakika bekletin. *Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin....
  3. simit aşı

    simit aşı

    simit aşı simit aşı tarifi hamilelikte yemek 2 su bardağı su, * 1 su bardağı simit, (çok ince bılgura denir) * 1 yemek kaşığı tuz, * 1 yemek kaşığı karabiber, * 1 yemek kaşığı kırmızıbiber, * 2 baş doğranmış soğan, * 1/2 su bardağı sıvı yağ. İnce ince doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur. Kavrulduktan sonra salça, tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Sonra kaynayan karışıma simit...
  4. Haşhaşlı simit

    Haşhaşlı simit

    HAŞHAŞLI SİMİT 4 su b.un 1 p.kuru maya 2 çorba k.toz şeker 1 çorba k.tuz 2 çorba k.tereyağı 1 çay b.süt alabildiği kadar su 1 yumurta iç harcı için: 1 kase haşhaş 1 çay b.sıvıyağ üzeri için: toz haşhaş HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına önce unu alıp ortasını açalım. ortasına mayayı alalım. kenarına tuz ve şekeri serpelim. mayanın üzerine süt,erimiş tereyağı ,yumurtanın akı ve su ekleyerek...
  5. Simit parası

    Simit parası

    SİMİT PARASI Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı. Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu. Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla...

Sayfayı Paylaş