Patlıcanın yararları

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Patlıcanın yararları
patlıcanın yararları gebelikte patlıcan hamilelikte patlican patlicanin yararlari hamilelikte patlıcan
Patlıcanın birçok kişi sevmez ve tabi bu yüzden yemez ama bakın burda acı patlıcanın tatlı gerçekleri var bu yazıyı okuyup bir daha düşünün:)



patlican-7199.gif




Antosiyaninler bitkilerde bulunan suda çözünen pigmentlerin en geniş grubudur.

Araştırmalar antosiyaninlerin bazı kanser türlerinde hücre büyümesini engellediği ortaya çıkarılmıştır. Patlıcan kabuğundan elde edilen “nausin” maddesi, laboratuvar ortamında incelendiğinde serbest radikal oluşumunu bloke ettiği görülmüştür.
Bilindiği gibi, serbest radikaller hücre zarına zarar vermekte ve kötü huylu (LDL) kolesterolün oksidasyonuna neden olarak kalp hastalıkları ve inme riskinin artmasına yol açmaktadır. Ayrıca patlıcanın içerdiği fenolik bileşiklerin Tip 2 Diyabet ve hipertansiyonda çok önemli roller oynadığı da gözlenmiştir. Hatta diyabetik beslenme programlarının içerisine ağırlıklı olarak patlıcanın sokulmasının diyabetin düzenlenmesinde alternatif yöntemlerden biri olabileceğini belirtmişlerdir.
Yıllardır hiçbir faydası olmadığı söylenen ama bir yandan da sofralarımızın baş tacı da olan patlıcanın gerçekleri hiç de sanıldığı gibi değil.



alıntı
 
Geri
Üst