gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113

    Pazılı Kaygana

    Konu, 'Yumurta Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    pazıllar pazı tava pazılı kaygana pazili kaygana pazı tavası Malzemeler
    2 bağ pazı,
    2 orta boy kuru soğan,
    1 tutam
    tuz,

    mısır unu,
    2 kaşık
    buğday unu,
    2 Adet yumurta,

    zeytinyağı,
    nane,
    maydanoz


    Yapilis Tarifi
    Pazılar yıkanır, ince ince doğranır, yine ince doğranmış kuru soğanlar tuz ile ovulur, süzgece konur ve üzerine su gezdirilir. Sıkılarak başka bir kaba alınır. Nane, maydanoz, yumurta katılır ve mısır unu ile karışım tavada dağılmayacak şekilde kıvama getirilir. Bir miktarda buğday unu katılır. Tavaya dökülen zeytinyağı kızdırılır 1 cm. kalınlığında tavanın içini kaplayacak şekilde tahta kaşıkla yayılır, kısık ateşte pişirilir. Tava kapağı ile çevrilerek pişmeyen yönüde pişirilir, soğuk veya sıcak olarak servis yapilir.

     
Pazılı Kaygana konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ballı - Meyveli Kaygana

    Ballı - Meyveli Kaygana

    MALZEMELER 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı toz şeker 1 adet şeftali, doğranmış 1.5 su bardağı süt yarım paket tatlı mayası yarım paket tereyağ (yada margarin) 3 yumurta 2 çorba kaşığı bal 1 çorbakaşığı limon suyu bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs.) tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın....
  2. Pazılı Müthiş Omlet

    Pazılı Müthiş Omlet

    MALZEMELER 1 demet pazı (sadece yapraklarını doğrayacağız) 3 adet yeşil soğan 1 demet taze nane (bulamazsanız, yarım yemek kaşığı kuru nane kullanabilirsiniz) 4 adet yumurta 3 yemek kaşığı un (ya da mısır unu da kullanabilirsiniz, çıtır çıtır bir tat verir.) 3 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Bu sebzeli müthiş omleti yapmak...
  3. Pazılı Buğdaylı Çorba

    Pazılı Buğdaylı Çorba

    pazılı yarma çorbası pazılı buğday çorbası buğdaylı pazı buğdaylı çorbalar Kullanılacak Malzemeler 4 dal pazı 2 çorba kaşığı buğday (marketlerde yarma diye satılan) Yarım kase yoğurt Hazırlanma Şekli Buğday bir gün önceden yıkanır ıslatılır. Bir gün sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suda haşlanır. Sonra irice elle parçalanmış pazılar eklenir, maksimum 3 dakika pişirilir. Hafif sulu...
  4. Pazılı Makarna Çorbası

    Pazılı Makarna Çorbası

    Pazılı Makarna Çorbası Malzemeler Yarım demet pazı 1 patates 2 pırasa 120 gr burgu makarna 5 su bardağı su 3 çorba kaşığı zeytinyağı tuz Yemeğin Tarifi Pazıyı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı temizleyip dilimleyin. Patatesi soyup küp küp doğrayın. 5 bardak suyu orta ateşte kaynatın. Pırasa, patates ve...
  5. Kaymaklı Kaygana Tarifi Resimli

    Kaymaklı Kaygana Tarifi Resimli

    Kaymaklı Kaygana Tarifi Resimli Selam hanımlar sizden Kaymaklı Kaygana Tarifini yazmanız için yazıyor ve şimdiden tşklerimi iletiyorum. İyi günler:)

Sayfayı Paylaş