Sen hep mavi kal
Elimde yalnızlık var. Gecelerin soğukluğu, şarkıların hüznü. Sen yoksun ya artık, beni de yok bilsin dünya. Varlığım sensiz bu kadar anlamsızken, hayata dair en ufak bir katkım olmayacak.
Böylesine severken gitmen akıl alacak şey değil, bu yüzden çalışmıyor beynim. Sorular öylece cevapsız bakıyor bana, oysa tutkundum sana... Gülüşlerimin sebebi, kelebeklerimin kraliçesiydin. Şimdi içimdeki bütün kelebekler sustu, çırpmıyor kanatlarını. Bir anlayabilsem, ah bir anlayabilsem...
Bu kenti seninle tanıdım ben, seninle yaşadım. Şimdi İstanbul'u böyle sessiz görmek, böyle hüzünlü- görmek, böyle bomboş görmek acımı daha da katlıyor. Bilsen, kalbim nasıl da ağrıyor... Boğaz'tn bir yakasından karşıdaki ışıklara bakıyorum, ne ay var ne yıldızlar... Bir tepeden diğerine, gidip geliyor gözlerim, belki de senin ışığını arıyorum.
Boğaz, mutedil dalgalı; ama, yüreğimde kopan fırtına, aşk gemilerini batırıyor. Özlem hiç böylesine acı vermemişti bana. Seni özlemek tüketiyor, yılıyorum. Kaçıp gidesim var İstanbul'dan. Kaçayım da menzilim yok ki... Nereye ereceğini bilmeyen serseri bir kurşun gibi, dönüp dolaşıp kendimi vuracağım sonunda.
Yağmur başlar birazdan, ben İstanbul yağmurunu bir tek seninleyken sevdim. Ama şimdi bir tek damla bile düşse üzerime, gözyaşlarını da akacak yağmurla birlikte, bunu istemiyorum. Sessizlik içimde büyüyor, bir uğultu oluyor, kulaklarımı kapıyorum. Ve ilk kez itiraf ediyorum, ben korkuyorum...
Şimdi sen kim bilir hangi kıyıda, kimin türküsünü söylüyorsun. Kime açıyorsun yüreğinin deriniklerini. Ve kimin için topluyorsun deniz yıldızlarını? Yine de aldırma sen bana. Hayatta öğreneceğim çok şey varmış demek ki, öğreniyorum. Bunlardan biri de sensizliğe dayanmakmış, dayanıyorum. Benim de gemimin yelkenlerini şişirecek bir rüzgâr çıkacak bir gün. Pupa yelken, yol alacağım aşk denizlerinde.
Sevmek böyle bir şey işte, aşk böyle bir şey. Gittiysen gittin, sana kızamıyorum. Benim isyanım kendime. Mutlu ol ay yüzlüm. Ve mutlu et sevdalını. Ben yapamadıysam da aşkını yüzyıllara taşıyacak bir kahraman bulursun elbette. Sana maviyi adamıştım ya... Hep mavi kal sevdiğim... Her zaman mavi..