Plastik ve Cerrahiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Plastik ve Cerrahiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
kafa şekil bozukluğu plastik cerrahi ile ilgili sorular kafadaki benler bebeklerde kafa şekli bozukluğu yapısı bozuklukları
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]1.Estetik dikişte iz kalır mı?
Evet. Ancak bu, dikişin atıldığı vücut bölgesi, kesinin türü, kesinin kirli ya da temiz olması, kesiden sonra dikiş atılmasına kadar geçen süreye göre değişiklik göstermektedir. Estetik dikiş olarak bilinen dikiş türü ciltaltı dokudan geçilmek suretiyle yapıldığından iz diğer dikişlere göre çok daha az ve kabul edilebilir düzeyde olabilmektedir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]2. Meme küçültüldükten sonra bebek emzirilebilir mi?
Emzirilebilir, ancak süt bezlerinin ve süt yollarının tam olarak iyileşmesinin beklenmesi gerekmektedir. Bu bekleme süresi hastalarda farklılık göstermekle birlikte yapılan cerrahi tekniğe bağlı olarak da değişebilir. Bu bakımdan 6 ay ile 9 aylık bir süre genel anlamda tüm otoritelerce yeterli görülmektedir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]3.Karın germe ameliyatlarından sonra hamile kalmak sorun yaratır mı?
Karın germe ameliyatları fazla olan cilt, ciltaltı ve yağ dokusunun kesilerek çıkarılması ve karnın gergin bir şekilde yeniden katlar halinde dikilmesi olarak tanımlanabilir. Bu tür bir ameliyattan sonra hastanın gebe kalması gergin bir şekilde birleştirilmiş dokuları zorlayacağından ve katlarda açılmalara sebep olacağından bu dokuların tam anlamıyla iyileşmesinin beklenmesi gerekmektedir. Bu sürenin en az 12 ay olarak belirlenmesi uygundur. Anck yine de hamile kalmak düşünülüyorsa karın germe ameliyatının hamilelik sonrasına bırakılması hem tıbbi hem de estetik açıdan daha anlamlı olabilecektir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]4. Dudak damak yarıkları en iyi hangi yaşlarda onarılmalıdır?
Dudak yarıkları için önerilen operasyon zamanı en erken 3 ay olarak belirlenmiştir. Bu sürenin beklenmesinin sebebi üst çene gelişiminin normale yakın tamamlanabilmesidir. Damak yarıklarında ise onarım 6 ile 18 aya kadar yapılabilmekte olup ideal ameliyat yaşı 12 ay olarak belirtilmiştir. Bu beklemenin sebebi de küçük çocuklarda operasyon sonrası oluşabilecek ödemin nefes alma zorluklarına yol açma riskidir. Ancak bu zamanların geçirilmesi halinde çocuklarda damak kısalığı ve buna bağlı olarak konuşma güçlükleri meydana gelebileceği bilinmelidir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]5. Ergenlik dönemindeki kişiler için estetik ameliyat uygun olur mu?
Ergenlik dönemi tüm vücudun büyüme ve gelişme dönemidir. Vücuttaki bütün dokular hızlı bir büyüme sürecinde olduklarından devamlı bir değişim söz konusudur. Bu dönemde estetik anlamda yapılacak değişiklikler değişen ve büyüyen dokuların gelişmesini engelleyebilecektir. Dokularının değişiminin devam etmesi yapılan ameliyatın sonuçlarının beklenilenden çok daha farklı olabilmesine yol açmaktadır. Bu sebeplerden dolayı estetik operasyonlar için ergenlik döneminin bitimine kadar beklenilmesi uygun olacaktır. Ancak ergenlik döneminde psikolojik açıdan sorun yaratabilecek fiziksel özellikler ameliyatla düzeltilebilir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]6. Çocukta kepçe kulak düzeltilmesi kaç yaşında olmalıdır?
Kepçe kulak deformitesinin düzeltilmesi okul öncesi dönemde yapılmalı ve böylece çocuklarda okul çağlarında gelişebilecek psikolojik sorunlar önlenmelidir. Ayrıca bu dönemde kulak gelişiminin %95'i tamamlanmıştır. Doğumda ebeveyn bebekte herhangi bir kepçe kulak bozukluğu saptadıklarında kafa bantları kullanarak en azından bu deformiteyi azaltabilirler. İlk 3 ayda bebeklerde kıkırdak elastikiyeti çok iyi olduğundan kullanılabilecek bazı kafa bantları ile kulağın şekil bozukluğu azaltılabilir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]7.Plastik cerrahideki plastik kelimesi ne anlama gelmektedir?
Plastik kelimesi latince plastikos şekillendirme fiilinin kökünden gelmektedir. Dolayısıyla elle şekil verme, şekillendirme anlamında kullanılmaktadır. Plastik cerrahi de cerrahi yöntemlerle dokulara şekil verme anlamına gelmektedir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]8. Benleri aldırmak zararlımıdır?
Vücutta oluşan koyu veya açık renkli lekelenmeler veya oluşumlar çok çeşitli olabilmektedir. Bunların bazıları ileride cilt kanserlerime sebebiyet verebilmektedir. Bu anlamda benlerin öncelikle değerlendirilmesi ve şüphelenilen lezyonların cerrahi olarak alınması uygun olur. Ancak halk arasında inanıldığı üzere benlerin alınması veya kesilmesinin cilt kanseri yol açtığı inancının herhangi bir tutarlı dayanağı bulunmamaktadır.
[/FONT]


[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]trsaglik.com
[/FONT]
 
ergenlik tam olarak kaç yaşında bitiyor :S bazıları 16 bazıları 20 diyor
 
Geri
Üst