Portakal kabuğunu çöpe atmayın! Portakal kabuğu bakın nelere iyi geliyor

Uzman SühaN

Administrator
Portakal kabuğunu çöpe atmayın! Portakal kabuğu bakın nelere iyi geliyor
Portakal kabuğunun yediğimiz meyvesinden daha fazla sağlık yararına sahip olduğunu biliyormuydunuz ? Çoğu meyve gibi, portakallar da vücudumuzun daha iyi performans göstermesine yardımcı olan besin ve enzimlerle doludur. Portakal kabukları flavononlar bakımından zengindir, oksidatif hasarı azaltmaya ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan güçlü antioksidanlardır . Portakal kabuğu ayrıca doğal histamin baskılayıcı bileşiklerle yüklüdür. Portakal kabuğu ayrıca bakır, kalsiyum, magnezyum, folat, A vitamini ve diğer B vitaminleri ve diyet lifi ile doludur.Bu besinlerin tümü, insan sağlığına muhteşem şekillerde katkıda bulunur. Portakal kabuğu ile neler yapılır ? Girp ve soğuk algınlığı tedavisinde tüketilmek üzere olan nane ve limonun içine eklenebilir. Kabukları keklere kurabiyelere aroma için dahil edilebilir. Portakal kabuğu ile zayıflayanlar vardır. Portakal kabuğu, kilo kaybı için ideal kılan bazı özelliklere sahiptir. Meyve kabukları lif bakımından zengindir, bu da kilo vermek isteyenler için harika bir besindir. Lif, doygunluk ve ayrıca iyi bir sindirim sistemi için önemlidir. Portakal kabuğu mucizesi bu kadar sınırlı değil. Makalemizin devamında bu lezzetli turuncun faydalarına tüm detayları ile değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..




kurutulmuş portakal kabuğu kurt dökermi.jpg







Portakal sevilen narenciylerden biridir. İyi bir C vitamini kaynağıdır ve düzenli tüketimi, soğuk algınlığı grip gibi hastalıkları önler. Ayrıca bağışıklığı güçlendirir. Portakal kabuğu, solunum sıkıntısına karşı etkili destek sağlar. Kabuğu da A vitamini, enzimler, lif ve pektin. C vitamini , soğuk algınlığı ve grip semptomlarıyla mücadeleye yardımcı olabilecek fantastik bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir . Tadı kendi başına yendiğinde biraz acıdır ama tariflere eklenince o acımsı tadını kamufle edebilirsiniz. Portakal kabuğunun beyaz kısmının faydaları sahip olduğu liften kaynaklanıyor. Lif sağlığımız açısından bir çok fayda sağlıyor. Bu nedenle portakalın iç beyaz kısmını atmayın ve mutlaka tüketin. Kurutulmuş portakal kabuğu kurt dökermi ? Evet portakal kabukları bağırsak parazitlerinin giderilmesine yardımcı olur. Portakal kabuğu tozu süt karışımı bağırsak parazitlerinden kolayca kurtulmanızı sağlar. Portakalları iyice yıkayın sonra kabuklarını rendeleyin. Kabukların kurumasını sağlayın. Yarım su bardağı su ve süte 2 yemek kaşığı portakal tozunu karıştırın. Sabah aç karnına için. Portakal kabuğu tozu süt karışımı kullananlar konuya yorum yaparsa memnun oluruz. Yorumunuz bağırsak kurtlarından müzdarip olanlar için faydalı olacaktır.





portakal kabuğu ile zayıflayanlar.jpg




Portakal kabuğu, yağ yakımını artırabilecek olan C vitamini bakımından zengindir. Araştırmalar ayrıca portakal kabuğu ekstraktlarının obezite önleyici özelliklere sahip olduğunu da vurguluyor.Portakal kabuğu, vücutta alerjik reaksiyonlara neden olan histamin salınımını engelleyebilir. Ayrıca flavonoid bileşiklerin varlığı nedeniyle anti-enflamatuar etki gösterirler.Çalışmalara göre, portakal kabuğundaki flavonoidler kansere bağlı bir proteini inhibe eder. Kabuklar ayrıca limonen adı verilen ve kanser riskini azaltabilecek başka bir bileşik içerir. Diğer çalışmalar, turunçgil kabuklarının genel olarak kanserli aktivitelerin dikkat çekici yollarla önlenmesindeki etkinliğinden bahseder . Mükemmel C vitamini içeriği sayesinde portakal kabukları ciğerleri temizlemeye yardımcı olur. C Vitamini ayrıca bağışıklığı arttırır ve bu da akciğer enfeksiyonlarını önlemeye ve önlemeye yardımcı olur.Kabukları ciğerlerinizi temizleyerek balgam atmanıza yardımcı olabilir. Gelişmiş bağışıklık ayrıca soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları da önler.



portakal kabuğu neye iyi gelir.png





Kabukları, kan şekeri seviyelerini düzenlediği bilinen bir lif olan pektin bakımından zengindir. Bu kesinlikle diyabet hastalarına yardımcı olabilir. Araştırmalar ayrıca portakal kabuğu ekstresi ile tedavinin diyabetik nefropatinin önlenmesine nasıl yardımcı olabileceğini göstermiştir. Portakal kabuğu, kan basıncının ve kolesterolün korunmasına yardımcı olan bir flavonoid olan hesperidin içerir . Histaminler, alerjik reaksiyonlardan sorumlu olan kimyasallardır. Portakal kabuğu, histamin salınımını önlemeye yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Portakal kabuğu, kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Aslında portakal kabuğu, ölümcül bir cilt kanseri türü olan skuamöz hücreli karsinom sayısını azaltabilir. Düzenli olarak portakal kabuğu tüketenlerin akciğer kanseri ve cilt kanseri olma riski düşüktür.Portakal kabuğu , metabolizmanızı arttırmanıza ve vücudunuzdaki yağları yakmanıza yardımcı olur .


Portakal kabuğu diyet lifi kaynağıdır

Kalsiyumun cildiniz için gerçekten çok iyi olduğunu keşfetmenize şaşırmış olabilirsiniz, ama bu doğru! Aşınmış cilt hücrelerinin yenilenmesine ve DNA hasarının önlenmesine katkıda bulunur.Her 100 gram portakal kabuğu, 161 miligram ya da günlük önerilen değerin yüzde 16'sını kalsiyum içerir ve bu da cilt ürünleri için mükemmeldir. Kaşıntılı kuru bir cildiniz varsa, kalsiyum seviyenizi kontrol ettiğinizden emin olun . Portakal kabukları, özellikle pektin olarak zengin bir diyet lifi kaynağıdır. 100 gram portakal kabuğu ile elde edilen diyet lifi, tavsiye edilen diyet ürününün yüzde 28'idir. Araştırmalar portakal kabuğunu kurutmanın aslında pektin üretimini arttırdığını gösteriyor.İrritabl barsak sendromunu önlemenin yanı sıra, diyet lifi de bir yemekten hemen sonra kan şekeri seviyelerinin yükselmesini önlemeye yardımcı olur. Unutulmaması gereken en önemli şey, diyet lifinin yalnızca diyetinizle alınabilmesidir



Portakal kabuğu sindirime faydalıdır


Portakal kabukları, kan kolesterolünü ve kan basıncını düşürdüğü gösterilen hesperidin adlı flavonoid bakımından zengindir . Kabuğu ayrıca iltihap önleyici özelliklere sahiptir .Portakal kabuğundaki bir başka bileşik seti, kolesterol seviyelerini belirli reçeteli ilaçlardan daha iyi düşürebiliyor. Portakalların kalorileri düşüktür, bu da kilo verme diyetine mükemmel bir katkı yapmasının bir nedenidir. Portakal kabuğu tüketerek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Enfeksiyonlarla savaşan ve görüşü iyileştiren anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Meyve kabuğundaki lif, sindirime yardımcı olur ve düzenlilik sağlar. Portakal kabuğunun antibakteriyel özellikleri sayesinde sizi diş çürüğünden korur . Ek olarak, turuncu kabukları kullanarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.


Portakal kabuğu cilt için faydalıdır


Portakal kabuğu, siyah noktaları, ölü hücreleri, sivilceleri ve lekeleri tedavi edebilir.Aynı zamanda yüzünü aydınlatır. Tansiyon düşürmek için portakal kabukları kullanılabilir . Bu amaçla binlerce yıldır Çin bitkisel ilaçlarının bir parçası olmuştur.Portakal kabuğunda bulunan çözünmeyen polisakaritler, kabızlığın, mide ekşimesinin , mide bulantısının ve fazla asidin midede oluşmasını önler . Nefesinizi tazelemek , dişlerinizi beyazlatmak ve hatta hassasiyetlerini azaltmak için dişlerinize portakal kabuğu sürün.Portakal kabukları, kabızlığı önleyen ve sindirim sisteminin sağlığını artıran, pektin gibi çözünmeyen polisakaritler içerir. Portakal kabuğunu tüketmenin birkaç yolu var. Portakal kabukları kullanarak kilo vermeye yardımcı olmanın en iyi yollarından biri de onlardan bir bitki çayı yapmaktır. Bu çayı yapmak için tek ihtiyacınız portakal kabuğu ve sudur. Çayınızı yapmak için taze portakal kabukları veya kurutulmuş portakal kabukları kullanabilirsiniz.


Portakal kabuğunda bulunan C Vitamini ve Askorbik Asit kombinasyonu cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur ve cildiniz için daha eşit bir ton elde edilmesini sağlar.Portakal kabuğu, cildi elastik, güçlü ve güzel yapan doğal yağ içerir. Portakal kabuğu, anti-mikrobiyal, iltihap önleyici ve mantar önleyici özelliklere sahip olduklarından cilt için bir nimettir. Portakal kabuğu, hemoroid ve hatta kanserle mücadelede yardımcı olan antienflamatuar besinler içerirPortakal kabuğu kabızlık gibi sorunları önleyen ve kan şekeri seviyesini koruyan doğal bir lif olan pektin içerir. Pektin ayrıca bağırsakta iyi bakteri üremesine yardımcı olur ve bu da daha iyi sindirim sağlar.Ek olarak, portakal kabukları A, C, B6 ve B5 vitaminlerini içerir. Portakal kabuğundaki pektin bağırsaklarımızda probiyotik bakteri üremesine yardımcı olan başka bir ajandır. Böylece bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve bizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.Portakal kabuğu çayı, soğuk algınlığı, grip ve viral enfeksiyonları ve mantar enfeksiyonlarını önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olan iyi bir antimikrobiyal ajandır. Ayrıca bu çayı solumak baş ağrılarınızıda giderebilir. Genelde çöpe attığımız portakal kabulllarının sayısız faydaları vardır. Bu faydaları öğrendikten sonra büyük ihtimalle artık kabukları çöpe atmayacaksınız ve değerlendireceksiniz. Portakal kabuklarını tüketmeden önce iyi bir şekilde dezenfekte ettiğinizden emin olun..
 
Geri
Üst