Pratik Badem Sütü Yapımı

Uzman SühaN

Administrator
Pratik Badem Sütü Yapımı
E vitamini ve selenyum açısından son derece zengin olan badem sütünü evde hazırlamak sadece 3 dakika alır ve çok kolaydır.Badem sütünün kalorisi inek sütü ile kıyaslandığında daha düşük. Badem sütü inek sütü gibi soğukta muhafaza etmeniz gerekmez. Bu nedenle yanınızda da rahatlıkla taşıyabilirsiniz.



Üstelik lif de içeren bir içecek olarak sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine katkıda bulunuyor. Karbonhidrat oranı da çok düşük olması sebebiyle kan şekerinizde ani yükselmeye neden olmayarak tip 2 diyabet riskini azaltıyor.



Pratik Badem Sütü Yapımı.jpg






E vitamini gibi çok değerli bir antioksidan vitamini bolca bulundurması sebebiyle erken yaşlanmaya, kanserlere ve diğer dejeneratif hastalıklara karşı koruma kalkanınızı güçlendiren bir içecek olan badem sütü, süt kadar olmasa da kalsiyumdan da zengin bir içecek. Üstelik kalsiyum gibi kemikler için gerekli bir diğer mineral olan fosforu da iyi miktarda bulunduruyor.




Kalsiyum dışında inek sütüne kıyasla eksik kalan bir diğer özelliği de protein değeri. Ancak yine de protein açısından fakir bir içecek olduğunu söylemek doğru olmaz.




Badem Sütünün Faydaları:

- Magnezyum, kalsiyum, E vitamini, potasyum ve selenyum açısından zengin vitaminler içerir.

- ınek sütünden daha az yağlıdır ve daha az kalorisi vardır.

- Kolesterol içermez.



Badem sütü; lif, protein ve az doymuş yağ içeren badem sütü, alkali beslenme için de ideal. Magnezyum, selenyum, kalsiyum, potasyum, manganez, fosfor ve çinko içerdiği için mineraller bakımından da oldukça zengin bir süt.


Özellikle hayvansal ürün tüketmeyen veganların tercih ettiği badem sütü kalsiyum açısından zengindir ve pek çok tarifte inek sütü yerine kullanılabilmektedir. Badem sütünü satın almak yerine evde kendiniz kolayca yapabilirsiniz.


Malzemeler

1 su bardağı çiğ badem
4 su bardağı içme suyu
Toz tarçın
Bal, pekmez
Yapılışı

Bademleri gecen suya koyun. Bademleri 8-24 saat suda bekletmelisiniz.

Sabah bademlerin suyunu süzün. Süzdüğünüz bademleri kabukları ve içme suyu ile birlikte miksere koyun ve 2 dakika kadar karıştırın.

Bir sürahinin ağzına temiz bir ince tülbent koyun. Karışımı bu tülbentten süzün. Kabuklar ve posa tülbentte kalacaktır. Ardından tülbenti iyice sıkın.

Mikseri yıkayın. Badem sütünü, biraz tarçın ve bal ya da pekmezle karıştırarak tatlandırabilirsiniz.

Badem sütü buzdolabında 3 gün tazeliğini korur. Kahvelerde, puding yapımında, smoothielerde, dondurmalarda ve krep yapımında badem sütü kullanabilirsiniz. Kalan posayı da helva, çikolata, kurabiye, kek ve salata yaparken kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst