Rahim içi aracın takılmaması gereken durumlar nelerdir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Rahim içi aracın takılmaması gereken durumlar nelerdir?
spray nasıl takılır sprey nasıl takılır siprey sprey takılışı video izle
HİÇ doğum yapmamış olanlarda rahim kanalı dar olduğundan rahim içi araç takılmaz. Takıldığı takdirde şiddetli ağrılar olur.

İleri derecede kansızlığı olanlarda rahim içi araç takılmaz. Kadının kansızlığı düzeltildikten sonra rahim içi araç takılabilir.

Rahmin durumunun ve büyüklüğünün, belirlenemediği hallerde rahim içi araç takılmaktan kaçınılır. Çünkü düzgün bir rahim içi araç takabilmek için rahmin büyüklüğünün ve duruşunun bilinmesi gerekmektedir.

Gebelik durumlarında, özellikle gebelik kuşkusu olduğu durumlarda rahim içi araç takılmaz. Rahim içi araç takılması için âdetin son gününün beklenmesinde yarar vardır. Âdetin son günü kadının gebe kalmadığından emin olunur. Ayrıca, rahmin ağzı açılmış olduğundan aracın takılması kolay olacaktır. Şüpheli durumlarda kadın ayrıntılı muayene testlerden geçirilir.

Rahimde miyom denilen zararsız urların olduğu durumlarda gerekli tedavinin sonu beklenmelidir.

Kadın üreme organlarının kanserlerinde kısa sürede tedavisi mümkün iltihapların olduğu durumlarda rahim içi araç takılmaz. Bu özellikle pis kokulu vajinal akıntı ve cinsel temas sırasında ağrısı olan kadınlarda iltihabı bir durum var demektir. Tedavinin sonuna kadar rahim içi araç takılmasından kaçınılır. Rahim ağzının iltihapları en az 7 -10 gün süre ile ağızdan hekimin önereceği ilaçlarla yapılır. Bu devrede hekim, cinsel teması yasaklar. Tedavinin tamamlanmasından sonra araç takılmasını engelleyecek bir durum söz konusu değilse gerekli uygulama yapılır.

Rahim ağzı dışındaki üreme organı bölümlerinin iltihaplarında da rahim içi araç takılmadan önce bu sorunun tedavisinin tamamlanması beklenmelidir.
 
Geri
Üst