Etiketler:
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.147
    Beğenilen Mesajlar:
    1.646
    Ödül Puanları:
    113

    Ramazan Bayramı İçin Ev Yapımı Ekmek Kadayıfı

    Konu, 'Ramazan Yemekleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    ev yapımı ekmek kadayıfı ramazan bayramı tatlı tarifleri
    bayram tatlıları



    Sevgili melekler, ramazan bayramı için evlerimizde yapılan en büyük hazırlık tatlı çeşitleridir. Gelecek misafirler için gün evvelinden başlanarak yapılan bu tariflerin içinde ev yapımı ekmek kadayıfı da bulunur. Eğer siz de bu tarifi evinizde uygulamak isterseniz, işte ev yapımı ekmek kadayıfı tarifi burada...


    < Konu Resmi..>



    Malzemeler
    3 kaşık pudra şekeri
    1 kaşık kurumaya
    1 bardak süt
    2 bardak un
    2 kaşık tereyağ
    2 yumurta sarısı
    Tuz

    Şerbeti için
    4,5 bardak su
    4 bardak şeker
    3-4 damla limon suyu

    Yarım bardak ılık sütün içerisine 1 kaşık kuru maya ve 2 kaşık pudra şekerini ekleyerek karıştırıyoruz.1 bardak un ile yoğurup mayalanması için 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlendirdiğimiz hamurun içine 1 kaşık pudra şekeri, yarım bardak ılık süt, az miktarda tuz ve 1 bardak unu ekleyip hamuru iyice yoğuruyoruz.Daha sonra 2 yumurta sarısı ve tereyağını ekleyip yeniden yoğuruyoruz.Pişireceğimiz fırın tepsisini iyice yağlayıp, hamuru elimizle tepsiye göre açıp yerleştiriyoruz.Tepsinin içinde 1 saat mayalanması için bekletiyoruz.Fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Ekmek kadayıfının şerbetini eklemek için kekini 1 gün dinlendiriyoruz.
    Şerbetini iki şekilde hazırlayabiliriz.Şekerin içine suyu ekleyip, koyulaşana kadar kaynatırız.İçine limon suyunu da ekleyerek normal şerbetimiz hazır olur.İkinci yol da şekerin yarım bardağını ayırırız.Diğer şeker ve suyu karıştırıp normal şerbet gibi kaynatırız.Ayırdığımız yarım bardak şekeri ayrı bir tavada eriterek karamelize ederiz.Şeker eriyip, kahverengi renk almaya başlayınca ocaktan alıp kaynayan şerbetin içine ekleriz.
    Keke şerbeti eklemeden önce yumuşatmamız gerekiyor. Burada bir not eklemek istiyorum.Bazen ertesi gün kadayıfın ekmeği hala yumuşak kalabiliyor.Eğer yumuşak ise ıslatmadan şerbetini ekliyorum.Fakat genelde ekmeği sertleştiği için şerbeti iyice alması için ıslatmak gerekiyor.Bunun için ekmeğimizi kendinden büyük bir tepsiye alıp üzerine 3-4 bardak su döküyoruz.Şerbeti ocağa koyduğumuzda ıslatırsak, şerbet hazır olana kadar beklemesi yeterli olur.Şerbeti dökmeden önce peçete yardımı ile fazla suyunu iyice alıyoruz.Fazla su kalırsa şerbeti yeterince almaz.Peçeteyi parmaklarımızla heryerinden bastırıp suyu iyice çektirmeliyiz.
    Kekin şerbetini, ıslattığınız tepside ekleyecekseniz, keki tepsiye ters koymanızı öneririm.Alt kısmı süngersi yapıda olduğu için üzerine döktüğümüz şerbeti çekmesi daha kolay olacaktır.Ayrıca tepsimizin kekten fazlasıyla büyük olması gerekiyor.
    Sıra geldi şerbeti dökmeye.Tatlının en zor yeri burası.Ve ekmek kadayıfının olup olmaması da buraya bağlı.Çünkü şerbeti gerektiği gibi çektiremezsek mayalı ekmek kokusu ve tadı baskın bir şekilde hissedilebilir.
    Sıcak şerbeti ekmeğin üzerine döküyoruz.Tepsimizi orta ateşte çevirerek, en az yarım saat pişiriyoruz.Pişirme işlemi sırasında bir kaşık yardımıyla sık sık kenarlardan şerbeti alıp üzerine döküyoruz.Böylece kekin her yeri şerbeti eşit almış, üst kısımlar kuru kalmamış olacaktır.Ayrıca bir kürdan yardımıyla kekin değişik yerlerinden delersek üzerine döktüğümüz şerbeti daha kolay çekecektir.Tepsideki şerbet azalmaya başladığında tepsiyi sallayarak keki hareket etirirsek altının yapışmasını engellemiş oluruz.Ekmek şerbeti tamamen çekene kadar bu işleme devam ediyoruz.Şerbet koyulaşıp iyice azaldığında ocağı kapatıp ekmek kadayıfını soğumaya bırakıyoruz.
    Üzerine kaymak yada krema ile servis yapıyoruz.Eh bu kadar zahmetin üzerine üzeri bol kaymaklı bir dilim ekmek kadayıfını hakettik sanırım.Afiyet olsun.

    yenilezzet.blogspot
     
Ramazan Bayramı İçin Ev Yapımı Ekmek Kadayıfı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kaymaklı ekmek kadayıfı

    Kaymaklı ekmek kadayıfı

    kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi kaymaklı ekmek kadayıfı karamelli kadayıfının ekmeği nasıl yapılır nasıl yapılır video Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Hazırlanışı: Ekmek kadayıfı suyla ıslatılıp yaklaşık 1 saat bekletilir. 300 gr şeker tavada karamel olana kadar yakılır. Ayrı bir tencerede şurup kaynatılır, kaynayan şurubun içine karamel sos dökülür. Islatılan ekmek kadayıfının suyu süzülür, üzerine...
  2. yalancı ekmek kadayıfı

    yalancı ekmek kadayıfı

    ekmek kadayıfı hamuru ekmek kadayifi hamurunun tarifi kadayıfı hamuru nasıl yapılır hamurunun yapılışı yalancı Sevgili melişlerim oldum olasıya severim bu tatlıyı, yalançı demeyin sakın bana :) yalancı olan bu yani yalancı ekmek kadayıfı... Aslında doğrucu, yok olmadı :D:D Aslında güzel özel harika bir tatlı bu şimdi hep birlikte bu tatlının nasıl yapıldığını öğreniyoruz. İlk yapan kişi...
  3. Yalancı Ekmek Kadayıfı

    Yalancı Ekmek Kadayıfı

    yalancı ekmek kadayıfı kadayıf tatlısı kadayıf dolması kadayıf sarması kadayıf tatlısı tarifi hakkında bilgiler için yazımıza buyrun arkdaşlar Canım da nasıl bir tatlı çekti anlatamam. bazı insanlar hasta olduğu zaman canları hiç birşey yemek istemez mesela ben hastalandığım zaman canım hiç birşey istemiyor ama tatlıya gelice iş değişiyor :D:D şimdi sizlere güzel bir Yalancı ekmek kadayıfı...
  4. Evde Ekmek Yapımı

    Evde Ekmek Yapımı

    Evde Ekmek Yapımı Merhaba bayanlar sizden Evde Ekmek Yapımı tarifini rica ediyorum evde ekmeğini kendi yapanlar bende sizden biri olmak istiyorum.
  5. Ramazan Bayramı İçin Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

    Ramazan Bayramı İçin Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

    bayram tatlıları ramazan bayramı tatlı tarifleri sütlü bayat ekmek tatlısı Sevgili melekler, hem ramazan bayramında misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlı hem de bayatlayan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz süper bir tarif olan sütlü bayat ekmek tatlısı tarifimizi paylaşıyoruz... Malzemeler: 1.5 bayat ekmek 1.5 su bardağı süt 3 çorba kaşığı margarin 3...

Sayfayı Paylaş