Reformer pilates(aletli pilates) günlüğüm

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Reformer pilates(aletli pilates) günlüğüm
aletli pilates, reformer

Daha önce minder yani mat üzerin de pilates yapmışlığım vardı çok uzun bir süre olmasa da kış boyunca pilates topu ve minderi ile grup çalışması olarak pilates yaptım.

Hareketlerin birçoğunu kaçırdığım yada daha doğrusu pilates hocası arkasını döndüğün de salladığım için belki de çok büyük faydalarını göremedim ama özellikle bacak kaslarım da inanılmaz bir sertlik olmuştu. Onun harici belki de uzun bir süre yapmadığım için olumlu sonuçlar alamadım.

Geçtiğimiz günler de şiddetli migren ve eklem ağrılarım için doktorum egzersiz yapmamı söyledi. Benim de aklım da bir süredir aletli pilates yani diğer adı ile reformer pilates yapma isteğim vardı.
Aletli pilatesin birçok faydası bulunuyor ve en önemlisi bana göre hiçbir hareketi kaçırma şansınız yok aynı anda birçok kaslarınız çalışıyor.

Öncelikle aletli pilatesin faydaları hakkın da kısaca bilgileri vermek istiyorum;

Alt karın kaslarını sıkılaştırıyor, omurgayı destekleyerek yanlış duruş bozukluklarını düzeltiyor. Doğum sonrası sarkan ve gevşeyen vücudu toparlayıcı özelliğe sahip. Nefes tekniklerini öğreterek kaslarda ki gerginliği azaltıyor ve vücudu yeniden canlandırıyor.

reformer-pilates_2191973.JPG


Bel, boyun ve sırt kaslarını kuvvetlendirerek bel fıtığı ve boyun fıtığı riskini ve ağrılarını azaltıyor. Güç ve esneklik arasında ki dengeyi kuruyor.Bazı sakatlıkların rehabilitesin de bile fizik tedavi amaçlı öneriliyor.

Kötü bir omurga duruşu beyne daha rahat oksijen gitmesine neden olduğu için aletli pilates de doğru nefes teknikleri öğretiliyor. Vücut duruşu zamanla düzeleceği için kronik bel ve sırt ağrıları hafifliyor eklemler gevşiyor ve buda vücudun rahatlamasını sağlıyor.

Ben aletli pilates ile dün tanışdım ilk dersimi yaptım şu an çok fazla olumlu olumsuz bir izlenimim için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Sadece şunu söyleyebilirim ki vücudumun bazı yerleri kol, bel ve sırt bölgelerim de hamlık oluştu.

Buda tabi uzun süre egzersiz yapmayanların başına gelebilecek son derece doğal bir durum olduğunu biliyorum. Hafta da iki dersimiz olacak ben bir arkadaşımla birlikte iki kişi olarak ders alıyoruz. Arkadaşım birkaç ay öncesinden başladığı için benden epey ilerlede bir durumda... O çok memnun dik bir duruşa sahip oldu ve vücudun da epey bir sıkılaşma var. Aletli pilatesin çok fazla kilo verdirdiğini söyleyemem zaten ben en azından kilo vermek için gitmiyorum çünkü kilolu biri değilim ama üç doğum sonrası haliyle her kadın kadar bende de doğum sonrası gevşemeler oldu ve bunu da aletli pilates ile sıkılaştıracağıma inanıyorum.

aletli-pilates-ankara.JPG


Önümüz de ki günler de derslerim de ilerledikçe kendim de olan değişiklikleri ve aletli pilatesin bana kattığı olumlu etkileri sizlerle paylaşmaya devam edecem. Şimdilik hamlamış bir vücutla yazacaklarım bu kadar aranız da aletli pilates yapan varsa yorumlarını bu başlık altından bekliyorum. Siz de kendiniz ile ilgili yaşadığınız olumlu olumsuz pilatesin etkilerini paylaşabilirsiniz.
 
Evet kızlar bugün itibariyle ikinci dersimi aldım aletli pilatesten... Geçen ilk dersimden sonra oluşan hamlık ve kas ağrılarım hafifledi yoksa sanırım bugün gidemezdim:D:D Bugün genelde esneme ve doğru omurga duruşu ile yoğun çalıştık. Masa başın da çalıştığım için yanlış bir oturum ve duruş sergiliyorum sürekli sırt bel ve boyun ağrıları haliyle oluyor zamanla bunların düzeleceğini ve daha doğru bir duruş ile eklem ağrılarından kurtulacağımı söyledi hoca... Bacak ve kol esneme hareketli yoğunluktaydı. Başka bir arkadaşım 5 aydır gidiyor kızın resmen boyu uzamış hahaha daha öncesi fazla kilosu vardı ve boyuda kısaydı oda masa başı bir işte çalışıyor ve inanılmaz faydalarını gördüğünü söylemişti ve mümkün olduğunca aletli pilatesi bırakmayacağını belirtmişti. Bugünlük şimdilik bu kadar daha sonra ki günler de tekrar deneyimlerimi sizlerle paylaşmaya devam edecem;)
 
Bugünkü dersimden sonra tam olarak üç dersi geride bıraktım evet kızlar ufaktan farklılıkları hissetmeye başladım. Kol bacak ve karın kaslarımda hafifte olsa bir sertlik hissetmeye başladım. Masa başın da çalıştığımdan beri dik duruşu unutmuştum onunla ilgili sanırım biraz zaman alacak aklıma gelince dik duruyorum ama sonradan tekrar duruşum bozuluyor bunu da önümüzde ki günler de aşacağıma inanıyorum nefes alma teknikleri, bacak ve kol çok çalıştık bugün tabi bunları çalışırken sıkı bir karın için de boş durmadık;) Benden bugünlük bu kadar git gide daha çok sevmeye başladım şu aletli pilatesi;)
 
Gün geçtikçe vücudumdaki ve kaslarımda ki gücü ve esnekliği iyice hissetmeye başladım. Ama daha iyi sonuçlar için 10 seansı geride bırakmak gerekiyormuş şu an 7.ci seansıma geldim. Duruşum ve yürümem bile değişti daha dik duruyor ve yürürken merdiven çıkarken fazla zorlanmamaya başladım sağlık açısından inanılmaz bir spor şu aletli pilates elimden geldiğince bırakmamaya çalışacam.
 
Pilates, vücudunuzdan rahatsızlık duymadan sağlığınız üzerinde gerçekten fark yaratabilir.Düzgün solunum, doğru spinal ve pelvik hizalamayı ve pürüzsüz, akan hareket üzerindeki konsantrasyonu vurgulayarak vücudunuzla akustik olarak uyuşursunuz. Pilateste hareketin kalitesi, tekrarlama miktarı üzerinden değerlenir. Doğru nefes almanız büyük önem taşır ve hareketleri maksimum güç ve verimlilik ile yürütmenize yardımcı olur. Son olarak, en az değil, düzgün bir şekilde nefes almak öğrenmek stresini azaltabilir.Pilates egzersizleri, vücudun güçlü bir çekirdeğini veya merkezini geliştirir. Çekirdek omurgaya en yakın kaslarla birlikte derin karın kaslarından oluşur. Göbeğin kontrolü, gövde, pelvis ve omuz kemeri entegre edilerek gerçekleştirilir.Pilates egzersizleri, pürüzsüz ve sürekli hareketlerde aynı anda birkaç kas grubunu eğitir. Uygun tekniği geliştirerek, vücudunuzu, daha güvenli, daha etkili hareket şekilleri - yaralanma kurtarma, spor performansı, iyi duruş ve en iyi sağlık için değerli - taşımak için yeniden eğitebilirsiniz.Egzersizlerin birçoğu sırt üstü veya oturma pozisyonlarında yapılır . Pilates çok güvenlidir, fizik tedavi olarakta kullanılabilir.
 
Azimle pilatese devam ediyorum duruşumda oldukça gelişmelerin olduğunu artık bariz bir şekilde görmeye başladım daha dik durduğum için yürüyüşüm bile değişti diyebilirim vücudumu artık kontrol etmeye başladım ufaktan da olsa artık bazı bölgelerin oldukça sıkılaştığını hissediyorum ama önümde uzun bir yol var zamanla azimli çalışmanın daha çok verimli olacağını düşünüyorum;)
 
aletli pilatesi bende yapıyorum yaklaşık bir sene kadar oldu elimden geldiğince bırakmayı düşünmüyorum ilk zamanlar çok fazla bir şey farketmesem de zamanla faydalarını inanılmaz bir şekil de gözle görülür derecede görüp hissetmeye başladım. Bir kere doğru nefes almayı öğreniyorsunuz beyne giden oksijen oranı daha fazla olduğundan dolayı özelikle bayanlarda ki migren tipi başağrılarına çok iyi geliyor daha önce daha eğik bir duruşum vardı şimdi ise oldukça dik duruyor ve kendimi kasmıyorum kaslarım da güçlenmeler oldu kendimi daha fit hissediyorum sıkılaşma ise zamanla daha iyi oluyor inceliyorsunuz.
 
Birkaç ayı geride bıraktım. Artık pilatesi hayatımın önemli bir köşesine koymuş bulunuyorum. Aletli pilates yapmaya başladıktan sonra kendimde birçok değişikliği iyice hissetmeye başladım. Hatta bazı günler o kadar yorgun oluyorum ki yada ağrıyan yerlerim oluyor gitmesemmi diyorum kendi kendime ama üşenmeyip gittiğim zaman ağrılarımın geçtiğini görünce iyiki gelmişim diyorum duruşum yürüyüşüm bayağı bir değişti birde şöyle bir durum var benim sağ kolumun omuz kısmın da bir kas yırtılması ve güçsüzlük gibi problemim vardı hatta bilen biler çaydanlığı bile kaldırırken çok zorluk çekiyordum hele ütü yapmak adeta benim için işkenceydi iki gömlek ütülesem günlerce kolumun ağrısından duramıyordum ama geçen aydan bu yana kollarımın güçlendiğini iyice hissediyorum ve ütü yapmak bile eskisi kadar bana zor gelmiyor öyle abartılı bir ağrıda hissetmez oldum kısacası aletli pilates bir harika tabi iyi bir hocaya da rast gelmeniz büyük bir şans ve ben o konuda kendimi çok şanslı görüyorum:)
 
aletli pilates müthiş bişey kesinlikle topla yapılan pilatesmi aletlimi deseniz aletli derim... öyle aman aman bir zayıflama beklemeyin ama onun yerine vücudunuz inceliyor dik duruşa sahip oluyorsunuz omurganız düzgün durduğundan bel boyun sırt ağrılarınız en aza iniyor bacak kasları güçlendiğinden dolayı yürümeniz merdiven çıkışlarınız herşey düzeliyor ve kolaylaşıyor bende bir süre yaptım bir arkadaşımın aletli pilates üzerine sdütyo tarzı yeri vardı hatta oraya daha önce trafik kazası geçiren genç bir kız geldi omurgasında problem vardı inanın çalışmalar sonucunda kızın sorunu büyük ölçüde ortadan kalktı çünkü aletli pilates en başta omurgayı güçlendiriyor
 
Geri
Üst