Regl Zamanında ki Tatlı Krizlerine Karşı!..

T

TİTAN

Forum Okuru
Regl Zamanında ki Tatlı Krizlerine Karşı!..
regl dönemi, tatlı krizleri, nasıl aşılır, neler yapmak lazım, öneriler, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

tatli krizi-155.jpg


Sevgili melekler,
Özellikle diyet zamanın en zor geçirdiğimiz dönemler regl dönemleridir.Gelen yoğun tatlı isteğini bastırabilmek her babayiğidin harcı değildir.Acaba bu krizleri kolayca nasıl atlatabiliriz?Diyetisyen Güneş Aksüs'e kulak verelim:

Bu adet döneminde kadınların en sık başına gelen problemin aşırı karbonhidrat ihtiyacı, özellikle hamurlu, çikolatalı tatlılara karşı yoğun istek, halsizlik, gerginlik, şişkinlik ve kilo artışı olduğunu belirten Aksüs dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor; “Adet döneminde, hormonal değişimler sonucu vücutta su oranının artması ile 1-2 kg artış olması normal karşılanır. Bu dönemde günlük kaloriyi çok fazla etkilemeyecek şekilde tatlı ilavesi ile biraz kendinizi rahatlatabilirsiniz. 3-4 gün öncesi, 4-5 gün sonrası derken her ayın iki haftasını 2 kg fazla kalanınıda kendi kilonuzda geçiriyor olabilirsiniz.
Neler Yemelisiniz?
Bu dönemde meyve size yetmiyorsa sütlü tatlılardan puding veya dondurma yiyebilirsiniz. Hamurlu tatlılar yerine bunları tercih edin. Özellikle adet dönemi sonrasında mutlaka yürüyüş yapın. 2 hafta boyunca 3-4 tatlıyı geçmeyin. Pilav, makarna gibi yiyecekler yediğinizde aynı gün tatlı yemeyin. Adet dönemi sonunda eski kilonuza geri dönebiliyorsanız sorun yok demektir. Ayrıca, bu dönemde su atımını sağlayacak bitkilerden de yararlanabilirsiniz. Sıvı miktarının artışını, fiziksel aktivitenin artışı ve düzenli yeme ile iştahınızı dengelemeye çalışın.
 
Geri
Üst