Resimli , Denenmiş Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk ( Fırında Etli Türlü )
fırında poşette sebzeli tavuk fırın poşetinde sebzeli tavuk fırında poşette fırın poşetinde patatesli
Merhaba meleklerim dün bir kaç tarifi birleştirip bir yemek çıkardım ortaya ve sonuç gerçekten muhteşemdi Görüntü de gerçekten çok güzel zaten ve yağ çok az kullanıldığından çok da sağlıklı .Deneyin pişman olmayacaksınız...
Malzemeler:
* 2 adet patlıcan
* 2 adet patates
* 2 adet kalçalı tavuk ya da 200 gr kuşbaşı et
* 5 dilim sarımsak
* 1.5 yemek kaşığı domates salçası
* 1 orta boy soğan
* 1/2 çay bardağı zeytinyağ
* 1/2 su bardağı su
* Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Patatesleri ve patlıcanları soyup küp küp dilimliyoruz
* Tavuk etini (Kuzu etini),soğanları ve sarımsakları da üzerine koyuyoruz
* Salçayı sıvıyağ ile sulandırıp, su ve baharatlarıyla sıvılaştırıyoruz
* Patates, patlıcan, et ve sarımsakların üzerine dökerek geniş bir kapta iyice karıştırıyoruz.
* 2ye bölerek fırın poşetlerine koyuyoruz
* Ağzını sıkıca kapatarak resimdeki gibi tepsiye yerleştiriyoruz.
* Poşetlerin üzerine kürdan ile bir kaç delik açıyoruz.
* 200 derece fırında patatesler iyice pişene kadar pişiriyoruz.
* Ben genellikle fırın poşetteki yemekleri pişince borcama ya da fırın tepsisine koyarım. Eğer pişmemişse biraz daha fırınlarım.
Afiyet olsun....
*Not:Eti çok yumuşak seviyorsanız yemeğinizle beraber poşete koymadan önce haşlayın.Daha güzel kıvamlı ve yumuşacık etli bir yemek elde edersiniz.
Merhaba meleklerim dün bir kaç tarifi birleştirip bir yemek çıkardım ortaya ve sonuç gerçekten muhteşemdi Görüntü de gerçekten çok güzel zaten ve yağ çok az kullanıldığından çok da sağlıklı .Deneyin pişman olmayacaksınız...
Malzemeler:
* 2 adet patlıcan
* 2 adet patates
* 2 adet kalçalı tavuk ya da 200 gr kuşbaşı et
* 5 dilim sarımsak
* 1.5 yemek kaşığı domates salçası
* 1 orta boy soğan
* 1/2 çay bardağı zeytinyağ
* 1/2 su bardağı su
* Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Patatesleri ve patlıcanları soyup küp küp dilimliyoruz
* Tavuk etini (Kuzu etini),soğanları ve sarımsakları da üzerine koyuyoruz
* Salçayı sıvıyağ ile sulandırıp, su ve baharatlarıyla sıvılaştırıyoruz
* Patates, patlıcan, et ve sarımsakların üzerine dökerek geniş bir kapta iyice karıştırıyoruz.
* 2ye bölerek fırın poşetlerine koyuyoruz
* Ağzını sıkıca kapatarak resimdeki gibi tepsiye yerleştiriyoruz.
* Poşetlerin üzerine kürdan ile bir kaç delik açıyoruz.
* 200 derece fırında patatesler iyice pişene kadar pişiriyoruz.
* Ben genellikle fırın poşetteki yemekleri pişince borcama ya da fırın tepsisine koyarım. Eğer pişmemişse biraz daha fırınlarım.
Afiyet olsun....
*Not:Eti çok yumuşak seviyorsanız yemeğinizle beraber poşete koymadan önce haşlayın.Daha güzel kıvamlı ve yumuşacık etli bir yemek elde edersiniz.