Etiketler:
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Roma Usulü Enginar Yemeği Tarifi (resimli)

    Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli Roma Usulü Enginar Tarifi
    Roma Usulü Enginar




    Siz de benim gibi enginar sevenlerdenseniz melekler, bu tarifi denemek için bir an önce kolları sıvayacağınıza eminim :) Ben en kısa zamanda deneyeceğim. Şimdi hemen tarifimize geçiyorum..



    < Konu Resmi..>


    Malzemeler:

    12 küçük ya da 6 büyük boy enginar
    Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)
    1 (cup) su bardağı zeytinyağı

    İç Malzemesi :

    3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı
    3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
    3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş ya da isteğe göre 3-4 dal taze soğan
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    Taze öğütülmüş karabiber
    1.5 limon, dilimlenmiş



    Hazırlanışı:

    Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin.

    Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın.

    İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.

    Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz.

    Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin.

    Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir.

    Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir. İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.
    Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın.
    Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz.


     
Roma Usulü Enginar Yemeği Tarifi (resimli) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Avusturya Usulü Patates Salatası Tarifi Resimli

    Avusturya Usulü Patates Salatası Tarifi Resimli

    Kızlar Avusturya Usulü Patates Salatası Tarifi Resimli olursa sevinirim :)
  2. Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Resimli

    Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Resimli

    Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Resimli yapılışı yapımı hakkında bilgi. Merhaba kızlar sizden yeni bir tarif edinmek istiyorum Kore Usulü Sebzeli Makarna Tarifi istiyorum acaba Kore Usulü Sebzeli Makarna nasıl yapılır, banada söyleyin :)
  3. Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli Merhaba bayanlar sizden Roma Usulü Enginar Tarifini yazmanızı rica ediyorum
  4. İtalyan Usulü Kabaklı Omlet Tarifi Resimli

    İtalyan Usulü Kabaklı Omlet Tarifi Resimli

    İtalyan Usulü Kabaklı Omlet Tarifi Resimli Selam hanımlar sizden İtalyan Usulü Kabaklı Omlet nasıl yapılır diye soruyorum banada öğretin lütfen.
  5. Enginar dolması nasıl yapılır ?

    Enginar dolması nasıl yapılır ?

    Akdeniz ve ege bölgesinin en çok tüketilen ve tercih edilen sebzesidir enginar.Sağlık açısından bir çok faydası bulunan enginar deve dikeni ailesinden dir.Enginarda c ve k vitamini vardır.Magnezyum,çinko,demir potasyum gibi eksiklikleri tamamlar ve bünyenin lif ihtiyacını karşılar.Yoğun lif içermesi sindirim sistemi için çok faydalıdır.Bu bilgilerden sonra enginarın yararlarını ve enginar...

Sayfayı Paylaş