Safra taşları neden olur ? Evde safra taşları nasıl düşürülür ?

Uzman SühaN

Administrator
Safra taşları neden olur ? Evde safra taşları nasıl düşürülür ?
Safra taşı cerrahisi , günümüzde en sık uygulanan cerrahi yöntemlerden biridir. Safra taşları 40 yaş üzerindeki kadınların yüzde 20 sini, erkeklerin yüzde sekizini etkiliyor. Antibiyotiklerle tedavi edilmesi gereken enfeksiyona katkıda bulunabilirler, ancak doğal tedaviler safra taşlarını yönetmede de etkili olabilirler. Karaciğer arkasında küçük bir armut şekilli çantaya safra kesesi denir . Safra taşları, bir kum tanesinden küçük bir ceviz büyüklüğüne kadar olabilir. Gebelik, obezite, diyabet, karaciğer hastalığı, yerleşik bir yaşam tarzı, yüksek yağlı diyet ve bazı anemi formları safra taşlarının risk faktörlerinden bazılarıdır. Makalemizin devamın da safra taşlarının nedenlerine ve evde safra taşlarını gidermek için doğal çarelere değineceğiz.

safra kesesinde taş.jpg






Safra taşları, sert olan ve safra kesesi içinde bulunan tortulardır. Bir çalışmaya göre, safra kesesinde yüksek seviyede kolestrol safra taşının ana nedeni. Buna ek olarak, safra kesesi safra kadar bol miktarda bilirubin seviyesine sahipse, safra taşı yakalamanıza neden olabilir.Safra taşları genellikle gebe olan veya diyabet, karaciğer sorunları vb. Olanlarda görülür. Safra kesesi taşı olan kişilerin yaklaşık % 80 inde semptom yok. Bu nedenle, safra taşı taşıdıklarını bilmiyorlar. Safra kesesi taşının belirtileri kusma, sağ karının alt bölgesinde ağrı, sırt ağrısı sindirim zorluğu olabilir. Eğer safra taşlarından muzdarip olursanız, safra taşlarının rahatsız edici semptomlarını nasıl azaltacağınızı anlatan safra taşları için doğal ev ilaçları ile ilgili makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

Safra taşı belirtileri

Çoğu kişi safra taşı geliştirir ve asla bilemez. Ancak bir safra taşı safra kanalı tıkandığında, özellikle karın sağ tarafında ani ağrı , sırt ağrısı , bulantı veya kusma , şişkinlik , hazımsızlık , titreme ve kil renkli dışkılar gibi belirtilere neden olabilir . Safra taşlarından kaynaklanan ağrı birkaç dakika ila birkaç saat sürebilir.Safra taşları çok acı verebilir ve hemen tedavi edilmelidir. Bu nedenle, doğru teşhis ve tedavi için doktorunuza danışın. Safra taşlarını önlemek ve tedavi etmek için kullanabileceğiniz çok sayıda doğal ev ilaçları vardır. İşte onlardan bir kaçı ..


safra kesesi taşı.jpg




Elma Sirkesi

Elma sirkesinin asidik yapısı , karaciğerde , en sık görülen safra taşı oluşumundan sorumlu kolesterol yapmasını durdurur . Ayrıca safra taşlarının eritilmesinde ve ağrıların hafifletilmesinde önemli bir rol oynar. Bir çorba kaşığı elma sirkesini , bir bardak elma suyuyla karıştırın . Ne zaman bir safra taşı krizi geçirirseniz bunu için . Bu, ağrıyı 15 dakika içinde önemli ölçüde hafifletir.
Alternatif olarak, iki çay kaşığı elma sirkesi ni ve bir çay kaşığı limon suyunu da bir bardak ılık suya ekleyebilirsiniz. Sabahları aç karnına için . Bunu haftalarca düzenli yapmak safra taşlarını eritip ağrıyı önleyebilir.

Limon Suyu

Limon suyu, safra taşları için etkili ev ilaçlarından biri olarak kabul edilir. Safra taşı saldırılarını kontrol altında tutmak için bir diğer iyi bileşen limon suyudur. Artı, limon suyundaki C vitamini, kolesterolü daha fazla suda çözünür kılar ve bu da atık ürünlerin daha hızlı ortadan kaldırılmasını sağlar.Karaciğerin kolesterol üretmesini önleyerek iyileşme sürecini hızlandırabilir. Bir limonu bir bardak suya sıkın ve aç karnına için.

Nane

Nane spazmları gidermeye ve akut safra kesesi ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Kaynamış suya nane yapraklarını ekleyin ve demleyin. Günde iki defa nane çayını için..

Karahindiba

Karahindiba safra taşı tedavisinde çok faydalı bir bitkidir. Karaciğerden safra atılımına yardımcı olan taraksasin diye bilinen bir bileşik içerir. Bu aynı zamanda karaciğerde biriken yağın detoksifikasyona ve metabolize edilmesine yardımcı olur. Karahindiba yeşilliklerini, salatanıza ekleyerek veya bunları çiğneyerek yiyebilirsiniz.


Sebze Suyu

Havuç pancar ve salatalık. Her üçünün suyunu çıkarın ve ayda 1 aç karnına bu karışımı için . Pancar kökü, salatalık ve havuçtan oluşan karışık bir sebze suyu safra taşı için iyi bir çözümdür.



sebze suyu.jpg



Armut suyu

Armut suyu safra taşlarını eritmektedir. Armut suyu doğaldır ve safra taşı için bir çare olarak denemek zarar vermez. Günde 1 bardak armut suyu içmek safra taşlarını eritecektir.

Turp

Turp severmisiniz ? Bir çok kişi turpun kokusunu ve tadını sevmiyor. Ancak, safra taşlarından sizi kurtarmak için harika bir sebzedir.Ayrıca, safra üretimini yönetmeye, karaciğer ve safra kesesini iyi durumda tutmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, turp safra akışını destekleyebilir, safra kesesinde taş oluşumunu sınırlayabilir. Her gün yemeklerinizin yanında yada salatalarınızda tup bulundurun.

Kızılıcık suyu

Kızılcık suyu, safra taşlarını iyileştirmeye çalışmanız gereken bir başka meyve suyu. Kızılcık suyundaki lifin kolesterol seviyesini azaltarak safra taşı oluşumunu inhibe etmektedir.. Ek olarak, kızılcık suyunun asitli özelliği, safra kesesinin yeterliliğini korumaya büyük ölçüde katkıda bulunur.

kızılcık suyu.jpg




Diyet safra taşlarının oluşumunda rol oynayabilir. Örneğin, kalorisi yüksek, rafine edilmiş karbonhidratlar ve lif açısından düşük bir diyet safra taşlarına katkıda bulunabilir. Belirtildiği gibi obez olma veya hızlı kilo kaybı yaşama, safra taşı oluşumuna katkıda bulunabilir. Yüksek vücut kitle indeksi safra taşı oluşumu ile ilişkili olmasına rağmen, hızlı kilo kaybı safra taşlarına da katkıda bulunabilir. Safra taşları için bu yaşam tarzı değişiklikleri ve doğal tedavileri uygulayarak, safra taşlarını önlemede ve tedavi etmede daha büyük başarı elde edebilirsiniz.



Sevgili okurlar safra kesesi taşlarından müzdaripseniz önceliğiniz doktoragörünmek olmalıdır. Hekimin tedavisine ilaveten makalemizde yer alan kürleri uygulayarak safra kesesi taşların dan kurtulabilirsiniz. Ayrıca beslenmenize dikkat edin. Safra kesesi taşlarını önlemek için bol su tüketin.C vitamini nin yeterliliğini sağlayın. Sağlıklı bir vücut ağırlığı sağlayın, çünkü kilolu veya obez olmak safra taşına yakalanma riskinizi artırır. Aşırı şeker tüketimide safra taşlarına yol açmaktadır. Şeker tüketiminden kaçının. Taze sebze ve meyve tüketin. Meyve ve sebzeler bol lif içerir. Bu besinleri tüketirseniz safra taşlarını önleyebilirsiniz.
 
Ben kuru fasulye yumurta mercimek yediğim zaman dokunuyor herkes saframla ilgili problem olduğunu belirtiyor. Durumumla ilgili doktora gitmedim ama gideceğim. Kızılcık suyunun safra taşlarına iyi geldiğini bende bir yakınımzdan öğrendim. Kızılcık suyu içerek safra taşlarını eritmiş. Tabi bitkisel kürleri uygulamadan önce tıbbi destek alınmalı. Bu ev ilaçları da tedavi ile birlikte uygulanmalıdır.
 
Geri
Üst