Sağlıklı bir ağırlık için sağlıklı beslenme önerileri

Uzman SühaN

Administrator
Sağlıklı bir ağırlık için sağlıklı beslenme önerileri
İyi beslenme, sağlıklı bir yaşam tarzına liderlik etmenin önemli bir parçasıdır; bağışıklık sisteminizi artırabilir, kalp rahatsızlığı gibi kronik koşullardan uzak durabilir ve sizi sağlıklı bir kilo vermeye devam edebilir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi sağlığı korumakla birlikte bir çok hastalıkları da önleyebilir. Makalemizin devamın da sağlıklı beslenmenin önemine değineceğiz.

sağlıklı kilo alımı.png


En kolay ve sağlıklı kilo verme yöntemleri





Sağlıklı beslenme katı diyet kısıtlamaları değilidir. Vücudumuzun bir çok vitamin ve minerale ihtiyacı vardır. Doğada yer alan her besini kararın da tüketerek sağlıklı beslenmeyi sağlayabilirsiniz.Metabolizmayı arttırmak için belirli bir gıdaya güvenmekteyim. Daha önemlisi, insanlar fiziksel aktivitelerini arttırarak metabolizmayı arttırmaya çalışmalıdır. Vücudun kasları, kalorileri yakan motorlardır ve bunları kullanmak daha fazla kalori yakacaktır.


Sağlıklı beslenmeye çalışırken şişkinliği nasıl önlerim ?

Şişkinlik için pek çok neden olabilir; kabızlık akla gelen şeydir. Bu, diyetteki lifi arttırarak ve daha fazla su veya diğer düşük kalorili sıvıları içerek genellikle yardımcı olabilir. Ancak, kilo kaybı için, soda gibi yüksek kalorili içeceklerden kaçının. Şişkinlik bazı gıdalardan da kaynaklanabilir.( Fasulye brokoli, lahana ve lahana gibi )

En iyi diyet nedir?

En iyi diyet sizin için en uygun diyettir. Size uygun diyetin hangisi olduğunu merak ediyorsanız mutlaka bir beslenme uzmanın dan yardım alın. Her diyet herkeste aynı sonucu vermez. Kişiye özel beslenme şekli olmalıdır. Düşük karbonhidratlı bir yaklaşımın kan şekeri, insülin ve kolesterol düzeyleri açısından çok etkili ve güvenli olabileceğini düşündüren birkaç çalışma vardır. Ayrıca, fiziksel aktiviteyi arttırmak önemlidir. Çoğu çalışma, fiziksel aktivitenin kilo vermenin zaman içinde önemli olduğunu göstermiştir.

Egzersiz uygulamaları yürüyüş veya bisiklet gibi aerobik aktivitelerin kombinasyonunu ve ayrıca ağırlık, direnç eğitimi olmalıdır. Yaşlandıkça kaslarınızı korumanıza ve kas kaybınızı önlemeye yardımcı olacak direnç egzersizi vardır. Kas yapınızı korumak için özel şeyler yemeniz gerekmez-sadece egzersizleri yapın.


Sağlıklı nasıl kilo verilir ?



Meyvemi meyve suyumu ?

Meyvenin en önemli bileşenlerini elyafı arkasında bırakıyorsunuz. Meyvenin suyunu içmek yerine tüm olarak tüketmeniz daha faydalı olacaktır. Meyvenin posası lifli olduğun dan kabızlığını giderecektir.

Sağlıklı beslenme planı

Meyve, sebze, kepekli tahıllar ve yağsız veya az yağlı süt ve süt ürünleri
Yağsız et, kümes hayvanları, balık, fasulye, yumurta ve fındık
Doymuş yağlar, trans yağlar, kolesterol, tuz (sodyum) ve eklenen şekerler düşüktür
Düzenli olarak egzersiz


Meyve kilo verme diyetinde iki kenarlı bir kılıç olabilir. Çok sağlıklı besin içerdikleri halde şeker oranı çok yüksektir. Bu nedenle çok fazla meyve yemek kilo vermeyi zorlaştırabilir ve hatta kilo alımına neden olabilir.Örneğin, bir muzun 100 kalori ve yaklaşık 27 gram karbonhidrat vardır. Elmanın 115 kalorisi ve 30 gram karbonhidrat var. Bunlardan sadece ikisini yemek yemek, 100 gramdan fazla karbonhidrat sağlayacaktır.

Sağlıklı beslenme önerileri




Sağlıklı bir yaşam tarzı birçok tercihi gerektirir. Bunların arasında, dengeli bir diyet veya sağlıklı beslenme planı seçmek önemlidir. Kadınların günlük beslenme gereksinimleri erkekler için farklıdır . Beslenme ihtiyaçları cinsiyete, yaşa ve aktivite düzeyine göre değişir. Bu nedenle internette yada sağda solda duyduğunuz her diyete atlamayın. Size uygun en iyi beslenme şeklinizi ancak bir diyetisyen sağlayabilir. Diyetisyenler bir diyet programı uygulamadan önce kişinin yaşı, vücut ağırlığı baz alırlar . Ayrıca bir takım tetkitler yaparlar. Bunlar birlikte değerlendirildiğin de size uygun bir beslenme programı sunulacaktır. Sağlıklı bir yaşam için diyet tek başına bir çözüm değildir. Kişilerin bol su tüketmesi ve egzersiz yapmasıda gereklidir. Yaşam şeklinizde köklü bir değişim yaparak sağlıklı ve uzun yaşamayı garantileyebilirsiniz..
 
Yaşıma göre kilom ideal . Çok sağlıklı ve düzenli beslenirim. Asla öğün atlamam çeşitli beslenmeyede özen gösteririm. Genelde haftalık menü hazırlıyorum. Bu menüde sebze yemeği, bakliyat et yemeği ve balık yer alıyor. Hiç birini atlatmam. Beslenmenin yanında sabahları 15 dakika yeterli olsun olmasın egzersiz yapıyorum birde gece uyumadan egzersiz yapıyorum. Uykuma dikkat ediyorum. Bol su tüketiyorum. Uyumadan 1 bardak süt içiyorum. Yani tek başına beslenmeyle ideal kiloya ulaşmak mümkün değil.
 
var olan ideal kiloyu korumak için çok güzel beslenme önerileri paylaşım için teşekkürler
 
Herkes , ideal ve sağlıklı kiloya sahip olmak ister. Günümüzde fast food gibi hazır gıdaların tüketilmesi maalesef ideal kilonun üstünde obeziyete yol açmaktadır. Obezite bir çok sağlık problemini de beraberinde getirmektedir. Kanser, kalp hastalıkları,mide hastalıkları,bağırsak hastalıkları vs gibi. Sağlıklı bir ağırlığa sahip olmak için yağlı ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Ayrıca sebze , meyve yağsız et ve baklagiller gibi çeşitli beslenmek lazım. Sağlıklı beslenmenin yanında düzenli olarak egzersiz yapmak ideal bir kiloyu sağlayabilir. Bunun yanı sıra bol su tüketmek gerekir. Yaşam şeklinize dikkat ederseniz sağlıklı bir ağırlığa sahip olabilirsiniz. Fazla kilolarınız varsa bir diyetisyenden yardım alabilirsiniz.
 
Obezite günümüzde dünyanın en büyük sağlık problemlerinden biridir. Birçok kişi , kilo vermeye çalışırken karbonhidratı veya yağlı diyetinden çıkarıyor. Hedefiniz sağlıklı kilo almaksa, bu kötü bir fikirdir, çünkü yeterli kaloriyi elde etmeyi zorlaştıracaktır. Sağlıklı kilo alımının anahtarı, besin açısından zengin gıdaları tüketmek , zararlı besinler den ve alkolden kaçınmaktır. Sağlıklı kilo almanız için tüm besin gruplarının besin gücüne ihtiyacınız vardır. iyi beslenme alışkanlıklarını ve günlük fiziksel aktiviteyi içeren bir yaşam tarzını benimseyerek sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Nasıl bir diyet uygulayacağınızı bilmiyorsanız bir beslenme uzmanın dan mutlaka yardım alın.
 
Geri
Üst