Sakalda kaşıntı neden olur ?

Uzman SühaN

Administrator
Sakalda kaşıntı neden olur ?
kaşıntı,sakalda kaşıntı,sakalda kaşıntıya çözüm,sakal kaşıntısı,sakal kaşıntısı nasıl geçer



Sakal, erkekler için önemli bir stil ifadesidir. Sakal uzatma eğilimi günümüz de hızla artıyor. Bununla birlikte, sakallı erkekler arasında sık görülen bir şikayet görülmektedir. Sakallarda olan kaşıntı. Bu kaşıntı erkekleri oldukça rahatsız ediyor. Nükseden kaşıntı genelde sakalın uzamasın dan dolayı kaynaklanıyor. Tabi bir takım koşullarda kaşıntıya neden olabilir.İlk defa sakal uzatıyorsanız kaşıntınızın olması muhtemeldir. Kaşıntı sürecin bir parçasıdır. Cilt kuruluğuda kaşıntıya neden olabiliyor. Bu durumda yapmanız gereken cildi olabildiğince nemlendirmektir. Özellikle duş sonrası cildiniz kurumaya meyillidir. Bu nedenle cildinize nem kazandırmak için cilt türünüze göre bir nemlendirici uygulayın.


sakalda kaşıntı.png






Kaşıntı düzeyi kişiden kişiye değişir. Bazıları hafif bir kaşıntıya maruz kalırken bazıları daha da kötüleşebilir. Çoğu sakallı erkek için, tahriş 3 hafta içinde azalacaktır. Sakal gelişiminin ilk haftaları oldukça kaşıntılı olacaktır. Ölü cilt hücreleri her gün yüzünüzden dökülür, ve sakal diplerine yerleşebilir. Böylelikle bu döküntüler kaşıntıya neden olabilir.




Düzenli olarak sakalı ve yüzü yıkamak, kir ve bakterilerin oluşmasını önleyecektir. Aynı zamanda cildin yağlı olmamasını sağlayacaktır. Sakalı ve yüzü her gün sıcak su ve temizleyici ile yıkayın. Sakalınız çok uzunsa sakallarınızı şampuanlayın eve ardından saç kremi uygulayın. Bu işlem sakalınızın düğümlemesini önleyecektir. Sakalınızı fön makinası ile kurulamayın. Temiz bir havlu ile kurulama işlemini gerçekleştirin. Sakalınızı yumuşak kıldan üretilmiş fırçalarla tarayın. Ara ara sakalınızın uçlarından aldırın . Bazı durumlarda, düzenli olarak bir şampuan ve bir kremi kullanmasına rağmen hala bir kaşıntı hissi olabilir. Bu, sakal altındaki derinin oldukça kuru hale geldiğini ve bir nemlendiricinin kullanılmasını gerektirdiğini gösterir. Sakalınızı ve yüzünüzü yıkarken nemlendirici sabun kullanın.



sakal kaşıntısı.jpg






Sakalınıza Jojoba veya argan yağları uygulamak sakalı kıvamlı tutabilir. Kaşıntılı bir sakalın nedeni altta yatan bir cilt durumunda ise, bir doktor sorunu çözmek için ilaç reçete edebilir. Bazı durumlarda akneler be mantar enfeksiyonu sakalda kaşıntıya neden olabiliyor. Fungal enfeksiyonları tedavi etmek için mantar önleyici krem, bakteriel enfeksiyonlarla mücadele ilaçlar, egzema tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi.





Çay ağacı yağı nın , bakteriyel enfeksiyonları yok edebileceğini biliyor muydunuz? Kaşıntılı sakal için en iyi ev ilaçlarından biri olması nedeni budur. Deri enflamasyonunu ve enfeksiyonları azaltır. Cilt üzerinde% 100 güvenle kullanılmasına rağmen, az insan da alerjiye neden olabilir. Allerjiniz olup olmadığını denemek için cildinizin bir bölümünde öncelikle bu yağı test edin.





Sakalınızın sağlıklı uzamasını istiyorsanız ayrıca beslenmenizede dikkat etmeniz gerekir. Diyetinize biotin dahil edin. Biotin Saç kalitesini ve büyümeyi geliştirmeye yardımcı olur. Biyotin, saçlar için iyi olan B6, C ve E vitaminlerini içerir. Özellikle, C ve E vitaminleri vücudunuzun yağ üreten ve nemlendiren doğal yağ olan sebum üretimini teşvik eder.A Vitamini , daha sağlıklı cilt ve kıl büyümesini geliştirir. B vitaminleri, yeni cilt hücreleri oluşturmak için yediğiniz proteini kullanır. B vitamini almak da stres azaltır ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Omega-3 yağ asitleri normal saç büyümesi de dahil olmak üzere normal büyüme için gereklidir omega 3 yağ asitleri ayrıca saç ve sakalın kırılmalarını önler.



sakal bakımı.jpg





Sakal kaşıntıları ile mücadele etmek ve tedavi etmek için öncelikle nedeni anlamanız gerekir. Sakal uzarken kaşıntıya neden olabilir . Ölü deri hücreleri ve kuru cilt kaşıntı sebebi olabilir. Her şeyden önce sakal ve cilt hijyeniniz önemlidir. Bu can sıkıcı kaşıntıyı önlemek için sakalınızın düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Sakal kaşıntısına neden olan en büyük faktörlerden biri, batmış tüylerdir. Bu nedenle bu batıkları temizlemek için cildinizi ovarak temizleyin . Lif kabağını bu işlemde kullanabilirsiniz. Sakalınızın altındaki cilt, kuruluk ve kaşıntıyı önlemek için ekstra özen gerektirir. Her yıkamadan sonra nemlendirme, sakal kaşıntısını en aza indirgemek için gereklidir. Zeytinyağı harika bir doğal nemlendiricidir . Aloe Vera kremleri ve losyonları, kaşıntıyı, iltihaplanmayı (şişme) ve iyileştirici özelliklere sahip oldukları için de mükemmeldir.



Son olarak gün içinde yediğiniz besinlerin kırıntıları sakalınıza dökülebilir, kılların arasında sıkışabilir . Bu nedenle sakalınız da kaşıntı söz konusu olabilir.Yapmanız gereken ise gece uyumadan önce sakalınızı fırçalamak yıkamak ve kurulamak olmalıdır. Sakalınızı saçınızın bir uzantısı olarak düşünün.Saçınıza gösterdiğiniz bakımı sakalınıza da gösterin. İyi genel alışkanlıklar, sakalınızın bakımlı ve sağlıklı görünmesine katkıda bulunacaktır. Günlük sakal bakımı yıkama, fırçalama ve nemlendirme ile sağlanabilir. Unutmayın kaşıntıya neden olabilecek birkaç faktör vardır kuruluk, cilt sorunları , ve yetersiz bakım. Her türlü önlemi almanıza rağmen hala sakalınız da kaşıntı söz konusu ise bir dermatoloğa görünmenizde fayda var.
 
Sakal da kaşıntı çoğu erkeğin sakal uzatırken sahip oldukları son derece yaygın bir sorundur . Sadece iki haftalık büyüme bile çıldırtıcı, rahatsız edici bir kaşıntıya neden olabilir. Neyse ki sakalda ki kaşıntı kalıcı bir sorun değil. Fakat kaşıntının alta yatan nedenini bilmek önemlidir. Sakal kaşıntısı nın iki ana nedeni sakalın yeni uzamaya başlaması yada aşırı uzamasın dan kaynaklanmaktadır. Bunların dışın da bazı cilt sorunları sakalda kaşıntıya neden olabilir. Kaşıntı hijyeni sağlamakla ,(Başınızın üstündeki saç gibi, sakalların bakıma ihtiyacı vardır: yıkama, düzeltme, havalandırma ve evet, fırçalama ) nemlendirici kullanmakla geçmiyorsa mutlaka bir dermatoloğa görünmekte fayda vardır.
 
Geri
Üst