Sanatçılar Karışık Biyografi

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Sanatçılar Karışık Biyografi
pop söyleyen sanatçılar türkü söyleyen sanatçıların isimleri özgün müzik sanatçı isimleri türkü sanatçılar özgün müzik sanatçıları
Bütün biyografiler internetten alıntı ve derlemedir.


Angelina Jolie

Doğum: 4 Haziran 1975, Los Angeles.

Tam Adı: Angelina Jolie Voight. Soyadı olarak bilinen "Jolie" aslında ikinci ismi.

Aile Durumu: Babası aktör Jon Voight, annesi eski aktris Marcheline Bertrand. Kardeşi yönetmen James Haven Voight.

İlişkiler: 1995'ten 99'a kadar İngiliz aktör Johnny Lee Miller ile evli kaldı daha sonra boşandı. Mayıs 2000'de Billy Bob Thornton ile evlendi. 18 Temmuz 2002'de boşanma davası açtılar.

Eğitim: New York Üniversitesinde sinema eğitimi aldı.

İlk Filmi: 1982 yılında Hal Ashby'nin yönettiği "Looking to Get Out" adlı komedi filminde ilk rolünü oynadı.

Ödüller: Henüz 25 yaşında olmasına rağmen, ikisi TV dizisi ile olmak üzere üç tane Altın Küre kazanmış durumda. "Girl, Interrupted" ile yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar aldı.

Dövme: Vücudunda birçok dövme var. Bunlar Japonca'da ölüm anlamına gelen bir işaret, iki kızılderili sembolü ve büyük bir siyah haç.

Biliyor musunuz?: Bir süre profesyonel modellik yapan Angelina Jolie, aynı zamanda Meat Loaf ve Lenny Kravitz gibi isimlerin video kliplerinde oynadı.

Bunu biliyor musunuz?: Babası John Voight 1978'de Vietnam savaşından sakat dönen bir askeri oynadığı "Coming Home" filmi ile en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanmıştı.

Söz: "Terapi mi? Buna ihtiyacım yok. Seçtiğim roller benim terapim."

"Hep kötü kız karakterleri oynadığım için insanlar otomatikman beni gerçekten öyle sanıyorlar. Kötü bir sırrım varmış gibi veya devamlı ölümü düşünen biri olarak görüyorlar. Eğer ölümü bazı insanlardan daha fazla düşünüyorsam, bu hayatı onlardan daha çok sevdiğimden dolayı."
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

Aşkın Nur Yengi Hayatı Yaşamı Biyografisi
3.7.1970 yılında İstanbul'da doğdu. İlk öğrenimini
Erenköy ilk okulunda tamamladı.Ortaokul öğrenimine Türk Musikisi Devlet konservatuarında çello öğrencisi olarak başladı, 11 yıllık bir öğrenim sürecinden sonra mezun oldu. 1981 yılında orta öğrenimine devam ederken Onno Tunç orkestrasında Sezen Aksu'nun vokalisti olarak görev almaya başladı. 1986 yılında Harun Kolçak ile birlikte Eurovizyon şarkı yarışmasında "Haydi söyle" adlı şarkıyla bireysel olarak boy göstermeye başladı. Bu yılı takiben 1987 Kuşadası Altın Güvercin Şarkı yarışmasında "Yeniden", 1988 Antalya Altın Portakal'da "Portakal çiçeği", 1989 Çeşme Müzik festivalinde "Artık hiç ağlama" adlı parçalarla uluslararası platformlarda birincilik ödüllerini kazandırdı.

1990 yılında "
Sevgiliye" adlı ilk abümü, iki milyonluk trajı ile son dönemde çıkan ilk başarılı genç sanatçı olarak adını duyurmasını sağladı. Ardından gelen yıllarda, "Hesap ver", "Sıramı bekliyorum", "Karaçiçeğim", "Haberci", "Aşk kazası", Rafet el Roman ile "Peşindeyim" single'ı, "Aşkın Nur Yengi 2002" ve son olarak "Yasemin Yağmurları" adlı abümlerini yaptı.Almanya, Belçika, İngiltere, İsviçre, İsveç, Hollanda, ABD gibi birçok dünya ülkesine sayıları yüzleri aşan turnelere çıktı.Malta ve ingiltere'de klipler çekti. Aşkın Nur Yengi, başarılı albümleriyle sürdürdüğü müzik kariyerinin yanısıra yer aldığı değişik projelerle yelpazesini genişletti.

-80'li yıllardan bu yana birçok reklam müziklerini seslendirdi.
  • Kurtuluş adlı belgeselde Atatürk'ün akrabası Fikriye hanımı canlandırdı ve jenerik müziğini yorumladı.
    [*]2001 yılında
    Levent Kırca ve ekibiyle birlikte "Kadıncıklar" adlı tiyatro oynunda tiyatro sahnesiyle tanıştı.
    [*]Aynı yıl yine Levent Kırca ve ekibiyle birlikte "
    Olacak Okadar Tv" adlı güldürü programında rol aldı ve ve bu süre zarfında programın müzik direktörlüğünü üstlendi.
    [*]"

Cesur Kuşku" ve "Baylar Bayanlar" adlı dizilerde oyunculuğunu ilerletti.
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

Ata Demirer

Ata Demirer, 1972 yılında Bursa'da doğdu.

1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği bölümünü kazandı. İlk kez 1995 yılında "Komik Para" adlı oyunla tiyatro sahnesinde kendini gösterdi.

Konu başlıkları [gizle]
1 Filmleri
2 TV dizileri
3 Gösterileri
4 TV programları
5 Albümleri



Filmleri Vizontele Tuuba (2003)
Neredesin Firuze (2003)
Kısık Ateşte 15 Dakika (2006)

TV dizileri Tatlı Hayat
Avrupa Yakası

Gösterileri Tek Kişilik Dev Kadro
Ata Demirer Show
korsan tv

TV programları Korsan TV

Albümleri Makara
Exit (Maxi Single)
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

Athena Hayatı Yaşamı Biyografisi

Athena 1990 yılında ikiz kardeşler Gökhan (Vokal) ve Hakan Özoğuz (gitar, d.1976) tarafından kuruldu. Turgay Gülaydın (davul, d.1973) ve çeşitli eleman değişikliklerinin ardından Ozan Karaçuha'nın (bas, d.1974) katılmasıyla grup son halini aldı. Genç yaşlarına rağmen büyük bir sahne tecrübesi olan Athena'nın ünü yapmış oldukları demo ve korsan (!) kayıtlar sayesinde daha şimdiden İstanbul dışına taşmış durumda. Asıl patlama 1998'de geliyor.

Athena'nın Nihavend Longa'nın unutulmaz melodisinden esinlenerek bestelediği ve ska tarzıyla yorumladığı "Skalonga", kolay kolay hafızalardan silinmeyecek olan muhteşem "(Yanımda Değil) Kanımda", ünlü İngiliz grup Oasis'in bile yapmış olmayı isteyeceği "Hep Aynı", tüm zamanların en sevilen şarkılarından biri olan Quizas (Perhaps)'in belki de orjinalinden bile güzel olan Türkçe yorumu "Senden, Benden, Bizden" albümde yer alan şarkılardan yalnızca birkaçı! Koyu Fenerbahçe taraftarları olan grup üyeleri yılın en büyük hiti "Holigan"a imza attılar. "Holigan" kesinllikle uzun süre boyunca tüm stadyumların vazgeçilmez parçası olacak! Tabii tüm bu şarkılar arasında ünlü türkü "Tarlaya Ektim Soğan"ın herkesi şok edecek inanılmaz yorumunu da unutmamak gerekiyor.

Bu genç ve modern albümün prodüktörlüğünü Murat Akad ile birlikte Kargo grubunun üyeleri Selim Öztürk ve MŞS üstlendiler. Uzun bir ön çalışma döneminin ardından albümün kayıtları Stüdyo 18'de gerçekleştirildi. Athena'nın bir çok bestesi arasından 11 şarkı seçilerek albüm oluşturuldu. Kargo grubu üyeleri en favori gruplarının ilk albümüne büyük destek verirken Kargo'nun solisti Koray Candemir 3 parçada geri vokallerde yer aldı. Bu çalışmalar sırasında ortaya çıkan ve Gökhan ile Koray'ın düet yaptıkları "Şairin Elinde"nin "Athena yorumu"na ise herkes bayılacak!

Fotografları Ömer Karacan tarafından çekilen albümün mastering işlemleri Londra'da ünlü Masterpiece Mastering'de yapıldı. Büyük hitler ve hafızalardan kolay kolay silinmeyecek şarkılarla dolu olan albümleriyle ülkemizin en genç ve modern grubu Athena Türk müziğine yepyeni bir soluk getiriyor. 1998 müzikte Athena'nın yılı olacak.

Gökhan Özoğuz: Vokal
Hakan Özoğuz: Gitar, Geri Vokal
Ozan Karaçuha: Bas
Turgay Gülaydın: Davul
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

AVRIL LAVIGNE Hayatı Yaşamı Biyografisi
"Hiçbir şey ama sıradan" Avril Lavigne'i anlatırken kullanılabilecek en kibar söylem bu olsa gerek.


Punkçı bir patenci , dinamik bir ruh ve gerçek asi bir çocuk. 2 yaşında çok az çocuk vardır ki insanları sesiyle ve karakteriyle bu derece coşturabilsin. Küçük bir kasaba çocuğu , sınıfında bile sakin oturamayan ama kendini göstermek için yeterli güvene sahip ve sadece kendi başına New York'a ve Los Angelas'a kadar şarkılarını duyurabilmişti. Daha 17 yaşındayken şöhreti yakalamak için hep önlerde ve hep canlı bir çocuktu ve yine tek başınaydı. " Dışarı çıkıyorum ve sadece kendim olmaya çalışıyorum. Ne hissediyorsam onu yazıyorum ve başkalarının ne düşündüğü beni hiç ilgilendirmiyor" diye konuşuyor Avril. "Hissettiğim gibi giyineceğim , hissettiğim gibi davranacağım ve hissettiğim gibi şarkı söyleyeceğim"



Avril ilk single Cd'sinde "Let Go" gerçek bir lirik sitilde olması gerektiği gibi yüksek tonajlarda vokaller ve kristal-kesin sesler kullanmıştır. "Anything But Ordinary" kişiliklere , öz benliklere seslenen bir yapıttı. "Complicated" şarkısı ise gitar eşliğinde oluşturulmuş basit bir besteydi ve "Anything But Ordinary" dinleyenlerini daha da derinlere yöneltti. "I'm with you" şarkısı Avril'in insancıl ve merhametli yönlerini yansıtmaktadır. Fakat "Loosing Grip" ve "Unwanted" şarkıları kişiliğinde saklı kalmış yenilginin ve reddedilmişliğin getirdiği tüm çığlıkları yansıtır. Avril'in hayat hakkındaki tecrübelerini anlatan şarkı ise "My World" ve metafarik "Mobile" yapıtlarıdır. Avril "Rüyalarımı gerçekleştirmek için bu kuşkulu yola çıktım. Bütün yerlerin üzerindeyim sanki. Bir oradayım bir burada. Her gün farklı yollardan geçiyorum" diye konuşuyor. "Bu benim yaşam sitilim , normal bir yaşam istemezdim. O zaman sıkılırdım."



Görülüyor ki ; Avril böyle bit vahşet için yaratılmış. Hep ilginin odak noktası olmayı isteyen küçük bir çocuk. Napanee , ontario gibi nüfusu 5.000 üzerinde olan bölgelerde çok kolaylıkla şöhreti yakalayacağı beliydi. " Bunun yapmak zorunda olduğum bir şey olduğunu biliyordum." diye konuşuyor Avril. "Küçük bir çocukken yatağımın ortasında oturup kendimi sahnede düşünüyordum , sesimin yükselebileceği kadar bağırıp çevremde binlerce insanın olduğunu hayal ederdim." Sessizce yatak odasından çıktı ve şarkılar söylemeye başladı. Onun için zaman ve mekanın önemi yoktu , kiliselerde İncil şarkıları söylemeye başladı , Festivallerde vokalcilik yaptı , toplantılarda yerel şarkılar söyledi ve zaman zaman yetenek yarışmalarına katıldı. Bütün bu çabalar Arista Records şirketinin onu keşfetmesine kadar yaptıklarıydı.

NYC'ye bir gezide , Avril Antonio LA Reid'in ilgisini çekti. Antonio "LA" Reid Avril'e Arista firmasıyla bir anlaşma yapmasına yardımcı oldu. Bundan sonra Avril Manhattan!a taşındı ve cingle CD'si üzerine çalışmalarına başladı. Bunu Avril'in yaratıcı çalışmaları takip etti. "Yazmayı çok seviyorum" diye konuşuyor Avril. "Gerçekten sıkıldığımı hissettiğimde ve başa çıkamayacağımı düşündüğümde hemen gitarıma koşuyorum. Gitarım çoğu zaman bana bir terapist gibi geliyor" diye ekliyor.

"New York" çalışması sırasında artık tamamen stüdyoda yaşamaya başladı fakat yaptığı çalışmalar başlangıçta başarı getirmedi. "Gerçekten çok yetenekli insanlarla çalışıyordum ama bunu hissedemiyordum. Yapılan bu çalışmalar gerçekte beni yansıtmıyordu." diye itiraf ediyor. "Ve sonra albümümün şarkı sözlerini başka insanların yazmasını istediler ama ben kendim yazmalıydım , kendi müziğimi kendim yazmalıydım. Bu dönemler gerçektende stresli zamanlardı. Fakat hiçbir zaman vazgeçmeyi düşünmedim." Bunun yerine Avril sahil kenarı bir yer seçti ve Los Angelas'a gitti. Los Angelas ona ihtiyacı olan ortamı sağladı.

Avril Las Angelas'da yapımcı Clif Magness'le tanıştı. "Ve tam aradığım adamı buldum" diye anlatıyor. Avril ; ekliyor "Tamamen birbirimize uyum sağladık çünkü sadece beni yönlendirdi, beni anladı ve bana kendi istediğimi yapma izni verdi. "Let Go" ve Magness şarkıları yavaş yavaş hayran kitlelerini arttırdı ve ünlü yapım şirketi Matrixle bir sözleşmeyi beraberinde getirdi. Sarah Mclachan , Dido , Coldplay ,Branaked Ladies ve Sun gibi ünlü müzisyenlerle çalışan Network Managment firmasıyla anlaştı.

Albüm tam olarak şöhreti yakalamadan Avril mutlu olamadı. "Geçen yıllarda gerçekten yazmayı öğrendim."Complicated" aslında özel bir insana yazılmış bir şarkı değildi. Temelde hayatı anlatıyordu , insan ilişliklerini ve birbirini aldatmalarını anlatıyordu" diye konuşuyor Avril. Şarkılarında biri "Losing Grip" eski erkek arkadaşlarından birine yazılmış bir şarkıydı. Bu konu hakkında Avril şöyle söylüyor ; "Eski erkek arkadaşlarımdan biriydi ve bana duygusal yönden istediğim hiçbir şey vermedi" Avril gülüyor ve ekliyor; "Şimdi bu benim için hiç de sorun değil.Onun sayesinde güzel bir şarkım oldu !"

Şimdi Avril'in albümü tamam ve sahneye çıkıp şarkılar söyleyip çalmak için sabırsızlanıyor. Erkeklerle skate yaparken çevresine bakıp gülümsüyor ve bu hali ile alay ediyor. Bu halinin çocukluğundan farklı olmadığını düşünüyor ve ekliyor ; "Her zaman yaramaz bir çocuktum ve sanırım hala öyleyim. Kışın hokey oynardım , yazları da basketbol. Erkeklerle oynamayı çok severdim."

Fakat Avril'in müziği hem bayanlara hem de erkeklere hitap edecek kapasitede ve birkaç maceracının dinleyebileceği müziğin de ötesinde bir yerlerde.Ve tüm insanlığa ulaşmayı hedefleyen bir yerlerde. "Dışarıda , onların yanında olmak için daha fazla sabrım kalmadı.Bütün dünyaya Rock'u dinletmek istiyorum. İnsanların, yaptığım müziğin gerçekliğine ,dürüstlüğüne ve gerçekten kalbimden geldiğine inanmalarını istiyorum
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

AYLİN ASLIM Hayatı Yaşamı Biyografisi
1994’ten itibaren İstanbul'un çeşitli canlı müzik mekanlarında yabancı coverlar söyledi.



1996’da beş kızdan oluşan “Zeytin” adlı rock grubuyla canlı müzik piyasasında dikkatleri çekti.



1998 Roxy Müzik Günleri’nde 2.’lik ve 1999 Roxy Müzik Günleri’nde Jüri Özel Ödülü kazandı.



1998’de “Süpersonik” adlı grubu kurdu ve oldukça alışılmadık elektronik altyapılı parçalardan oluşan repertuarına karşın kısa sürede kendine has bir izleyici kitlesi yarattı.



2000’de “Gelgit” isimli alternatif elektronik pop albümünü Power Records’dan çıkardı.



2000’de müzikal direktörlüğünü yaptığı “H2000” organizasyonunda, BUSH, Chumbawamba, GusGus, Lamb Jay Jay Johanson gibi dünya müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştı.



2001’den itibaren H2000, Creamfieds ve Rockistanbul gibi büyük organizasyonlarda ve Tindersticks, HIM, Placebo, Macy Gray ve Queen Adreena gibi büyük konserlerin açılışında sahne aldı.



2003’te Mor ve Ötesi, Athena, Bülent Ortaçgil, Vega, Feridun Düzağaç, Bulutsuzluk Özlemi ve Koray Candemir’le birlikte “Savaşa Hiç Gerek Yok” single’ında yer aldı.



2003’ten itibaren elektronik sound üzerine kurulu ilk albümünün şarkılarını sahnede “Süt’lü” adını verdiği proje dahilinde, sert rock versiyonlarıyla söyledi.



2003’te ilk albümünde yer alan “Senin Gibi” isimli şarkısı Yunanlı pop müzik sanatçısı Teresa tarafından Yunanca yorumlandı. Teresanın albümü 2005 yılı içerisinde Türkiye’de de yayınlanacak.



2004’te Murathan Mungan’ın “Söz Vermiş Şarkılar” albümünde “Kimdi Giden Kimdi Kalan” şarkısını yeniden yorumladı.



2004’te DJ Mert Yücel’le birlikte yaptıkları “Dreamer” adlı İngilizce single İngiltere’de Baroque Records UK tarafından yayınlandı ve İngiltere’de Balance Chart UK’de 3 numaraya, Amerika’da Balance Chart USA’de 1 numaraya kadar yükseldi.


2004’te Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminde ilk albümünden “Senin Gibi” adlı şarkısı yer aldı.



2005’te Teoman’ın “Balans ve Manevra” filminde rol alan Aylin Aslım, filmin Pasaj Müzik tarafından yayınlanan soundtrack’inde Teoman’ın “Bazı Yalanlar” isimli parçasını yorumladı.



2005’te Bulutsuzluk Özlemi’nin “Felluce-Bağdat” adlı single albümünde “Bağdat Kafe” adlı şarkıda vokalde Nejat Yavaşoğulları’na eşlik etti.



2005’te Kutluğ Ataman’ın çektiği “İki Genç Kız” filminin soundtrack’inde ilk albümünden “Keşke” adlı şarkısı yer aldı.
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

Beyonce Hayatı Yaşamı Biyografisi
Tüm zamanların en çok ilgi gören bayan vokal gruplarından Destiny's Child'ın kurucu üyesi ve baş şarkı yazarı Beyonce, "Dangerously In Love" ile solo kariyerine de hızlı bir giriş yaptı. Genç şarkıcının, "Dangerously In Love'ı dinleyen müzikseverlerden ne gibi tepkiler bekliyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıt ilginçti; "Albümde hip-hoptan rocka, hatta caza kadar birçok tarzın etkileri var. Bir Shuggie Otis örneğine bile yer verdik. Bu noktada; dinleyenlerin, yeteneğimi hissetmelerini, beni popçu olarak gören müziksever dostlarımın da artık gerçek bir "sanatçı" olduğumu düşünmelerini istiyorum."

Beyonce Giselle Knowles, 4 Eylül 1981'de Houston'da dünyaya geldi. Müzikle ilgilenip kariyer sahibi olma düşüncesine kapıldığında henüz 7 yaşındaydı. Katıldığı yetenek yarışmasında LaTavia Robertson ile tanıştı. Kurduğu "Girls Time" grubundaki partneri olan kuzeni Kelly Rowland'ın da katılımıylaoluşan üçlüyü, dördüncü ve son üye olan LeToya Luckett tamamladı. Ellerinde büyük umutlarının ve hayallerinin ötesinde bir şey yoktu. Ta ki Destiny's Child (Kaderin Çocuğu) ismini yanlarına alana kadar...

1997 yılında, kendi isimleriyle piyasaya sundukları albümün ilk single parçası olan "No, No, No" ile müzik dünyasına bomba gibi girdiler. Ancak yakaladıkları başarı, iki yıl sonra çıkacak olan "The Writing's On The Wall"un getireceğinin yanında sayılmayacak kadar küçük kaldı. Dünya çapında 10 milyonun üzerinde satılan albüm, "Jumpin' Jumpin'", "Say My Name" ve "Bills, Bills, Bills" gibi hit parçalarıyla müzik listelerini altüst etti.

Bir yıl sonra Michelle Williams'ın da katılımının ardından grup, "Survivor"ı kaydetti. 9 milyon gibi müthiş bir satış rakamına ulaşılmasının ardından 2001'de iki de Grammy ödülü kazanma başarısı gösteren topluluk, müzik dünyasının zirvesine yerleşti.

Grubun "Jumpin' Jumpin'", "Survivor" gibi çok önemli parçalarının üreticisi olan Beyonce, daha sonra müzikal çalışmalarını solo kariyerinde sürdürmeye karar vererek bu alandaki ilk çalışması olan "Dangerously In Love"ı kaydetti. Şarkıların yanında bilgisayarda izlenebilecek multimedya içeriğiyle de dikkat çeken, "Gift From Virgo" isimli bir de gizli şarkıya yer verilen 2003 çıkışlı albüm, Sony Music Columbia etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.

Çok sayıda önemli ismi bir araya getiren, profesyonel düzenlemeleri ve sunumuyla çalışma aşamasında gösterilen titizliği hissettiren albümün yapımcıları arasında Beyonce Knowles'in yanısıra Rich Harrison, Scott Storch, Focus ve Bryce Wilson da yer aldı. Yaratıcı kadroda ise şu isimler çalıştı; vokallerde Luther Vandross, Sean Paul, rap vokallerinde Jay-Z, Big Boi, Missy Elliot, Sleepy Brown, gitarlarda Dan Workman, Phil Hamilton, John Brousard, bassta Bryon Miller, davullarda Ivan Hampden, perküsyonda Bashiri Johnson, arkaplan vokallerde Tawatha Agee, Brenda White-King ve Candace Thomas.

Beyonce, bu ilk albümüyle geniş bir dinleyici kitlesinin beğenisini kazandı. Şarkı yazma konusundaki yeteneğini, özgün tavrıyla sergilemeyi başaran şarkıcı, 'gerçek bir sanatçı' olarak değerlendirilme hayallerinin gerçekleşebileceğinin sinyallerini vermiş oldu. Jay-Z ile birlikte seslendirdiği olay yaratan "Crazy In Love" ile başlayan ve 15 parçadan oluşan "Dangerously In Love" albümü, Beyonce Knowles'in solo kariyerine attığı hızlı ve güçlü adımın bir simgesi olarak raflardaki yerini aldı.

Aktörlük konusundaki yeteneğini sergilemek amacıyla 2001'de MTV'nin "Carmen"inde oynayan Beyonce, bir yıl sonra şansını beyazperdede denemiş ve "Austin Powers In Goldmember"'da Foxy Cleopatra'yı canlandırmıştı. "The Fighting Temptations" ve sonrasında gelen çeşitli yapımlarla bu yönünü de güçlendirmeyi hedefleyen genç şarkıcı ayrıca Pepsi ve L'Oreal reklamlarında da boy gösteriyor.

Ve Destiny's Child hayranlarına bir hatırlatma... Beyonce, gruptan ayrılmadığını, böyle bir şeyin söz konusu bile edilemeyeceğini, Destiny's Child ile yeni işler üretmeye ve turneler düzenlemeye devam edeceklerini belirtiyor ve solo çalışma yapmasının gruptan ayrıldığı anlamına gelmemesi gerektiğini her fırsatta yinelemeye devam ediyor...
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

Cengiz Kurtoglu Hayatı Yaşamı Biyografisi
05.05.1959 Yılında Artvin ARHAVİ İlçesinde doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimini Arhavi’de tamamladı. Profesyonel müzik hayatı
öncesi Arhavi’de bulunan çay fabrikasında kısa bir süre memur olarak çalıştı.
O yıllarda "Ciha Dağı Efsanesi" isimli orkestrayı kurarak amatör
müzik çalışmalarına başladı.

Vatani görevini 1979 yılında Ankara’da tamamladıktan sonra
1982 yılında İstanbul'a geldiğinde amatör demo kasetini hazırlayıp bir
müzik firmasına gönderdi.. Ve o tarihten sonra hayatı değişti...

İlk albümü SEN SÖZDEN ANLAMAZMISIN'ı çıkartarak
yüzbinlerin, daha sonraki albümleri ile de milyonların sevgilisi oldu.

24 yıldır mutlu bir evlilik sürdüren Cengiz Kurtoğlu’nun
Aylin adında (22) yaşında bir kızı, Orçun (24) ve Aydın (20)
adında iki oğlu var...

20 Yıldır sahne yaşamını aralıksız bir şekilde idame ettiren Cengiz Kurtoğlu
kendi yönetiminde olan SİMA MÜZİK YAPIM isimli şirketinde büyük oğlu
Orçun Bora Kurtoğlu ile birlikte müzik dünyasına yeni isimler kazandırmaya hazırlanıyor
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

Ceza Hayatı Yaşamı Biyografisi
Ceza, 1977 yilinda Üsküdar/İstanbul’da dogdu. Rap müzige olan ilgisi ilkokul yillarinda sira arkadasindan ödünç aldigi kasetlerle basladi. Ceza tabii ki gerçek ismi degil, bu onun hiphop’ta kullanmak için seçtigi yada daha dogrusu kazandigi bir lakap! Katildigi hiphop partilerinde, Freestyle rap (yani o an sahneye çikip müzik esliginde, o an yazilan sözlerle rap yapma) yarismalarinda her zaman birinci olan Ceza için diger yarismacilar hep “eyvah Ceza’miz geldi” diyorlarmis ve bunun sonucunda, o da Ceza’yi lakap olarak kullanmaya baslamis.

Gençlik yillarinda, çesitli projelerde yer alan Ceza, 1998 yilinda Dr. Fuchs ile bir araya gelerek “Nefret”i kurdu. Kendi çabalariyla yaptiklari deneme kayitları sonrasinda “Yeralti Operasyonu” isimli toplama Türkçe Rap albümünde yer aldilar.

“Yeralti Operasyonu”nda en çok ilgi çeken grup olan “Nefret”, kisa bir süre sonra Hammer Müzik ile anlasarak ilk albümü “Meclis-i Ala İstanbul”u yayinladi. Albümün hit parçasi “İstanbul” için çekilen videoklip birçok yerel ve ulusal TV kanalinda yayinlandi. Albüm sonrasi Türk ve Yabanci basindan olumlu elestiriler alan “Nefret”, H2000, J&B Dance Festivali ve Avrupa Müzik Festivali gibi büyük organizasyonlarda sahne aldi. “Meclis-i Ala İstanbul” albümleri Hammer Müzik’in distribütörleri tarafından Türkiye ile ayni anda Avrupa’da da piyasaya sürüldü. Özellikle Türkçe Rap’in büyük ilgi gördügü Almanya’da Türkiye’den çikan bir grup için yüksek bir satis rakamina ulasti.

İkinci albümleri “Anahtar” için İstanbul’da Digitalmix stüdyosunda kayida giren “Nefret”, çalismalarini 2001 yilinin Temmuz ayinda tamamladi. Cartel grubundan Erci E, Wu Tang Clan için yaptigi featuring ile büyük isim yapan Bektas, Megalomaniax grubundan Kader K, ve “Gerçek Kal” albümüyle adından söz ettiren Fresh B’nin de konuk oldugu albümde scratch’ler Almanya’nın ünlü DJ’leri DJ Rocky ve DJ Ness tarafindan atildi

Türkiye’de yasanan ekonomik kriz ve Dr. Fuchs’un ani sekilde askere gitmesi sonucu istenilen promosyonun yapilamamasina ragmen “Anahtar” çok yüksek bir satis rakamina ulasti ve Nefret’in Türkiye’nin en çok satan ve Dünya’da en çok taninan Türkçe Rap grubu olmasini sagladi!

Dr. Fuchs’un askere gitmesinin üzerine, Ceza uzun süredir üzerinde çalistigi, solo albüm projesine hiz verdi. Prodüktör olarak Silahsiz Kuvvet’ten Dj Mic Check’i seçen Ceza; ilk solo albümü “Med-Cezir”in kayitlarini Kuvvet Mira ve Digitalmix stüdyolarinda gerçeklestirdi.

Solo albüm çalismalari devam ederken Türkiye’de pek çok konser veren Ceza, 2002’nin Mart ayinda ilk yurtdisi konserini de İsveç’te gerçeklestirdi. İsveç’te yasayan Türklerin yanisira İsveç’li müzikseverlerinde yogun ilgi gösterdigi konser çok başarili geçti. Ceza, İsveç seyahatinde ayrica İsveç’in en önemli hiphop gruplarindan Fjarde Varlden ile birlikte bir parça kaydetti. Bu parça Fjarde Varlden’in “Tamam” adli single’inda yeraldi ve İsveç’te CD ve LP olarak piyasaya çikti.

Haziran 2002’de “Med Cezir” piyasaya çikti. Albüme adini veren “Med Cezir” parçasina daha önce Levent Yüksel, Mirkelam gibi sanatçilara çektigi videokliplerle ünlenen yönetmen Murad Küçük tarafindan profesyonel bir video klip çekildi. Klip müzik kanallarinda dönerken, Ceza ayrica ulusal kanallarda haber bültenlerine ve çesitli TV programlarina konuk oldu. Tüm günlük gazeteler (Hürriyet, Milliyet, Sabah, Cumhuriyet, Vatan vs.), aylik dergiler (Blue Jean, Cosmo Girl, Aktüel, İstanbul Life vs.) özel röportajlarla yer verdiler.

Albüm sonrasinda Türkiye’nin dört bir yaninda konserler veren ve H2000, RockIstanbul gibi önemli organizasyonlarda yer alan Ceza ayrica yurtdisinda Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Belçika gibi ülkelerde sahne aldi.

Ceza, Mart ayinda Mitsubishi Lancer için bir radyo reklamini seslendirerek tekrar gündeme geldi. Reklamin çektiği büyük ilgi üzerine devam bölümleride kaydedildi.

İkinci albümünü hazirlayan Ceza, bu arada Candan Erçetin, Mercan Dede ve Burcu Günes’in albümleri içinde düetler kaydetti ve bu düetlerle de ses getirdi.

2004 yilinin sonlarina yaklasirken Ceza, Rapstar albümünü piyasaya sürdü, albümde 22 track bulunuyordur, albüm genelde basarili bir perspektif çiziyor, farkli beat´ler üzerinde de rap yapilabilecegini kanitlamaya çalisiyor adeta, sarki sözleri çok ince elenmis sik dokunmus, bazen bir sözlüge ihtiyaç duydugumuz anlar oluyor ama yine de mesajlar dogru kanallara ulastirilmis gözüküyor, rap camiasina atiflarda bulunulmus,dokundurmalar yer yer göze batiyor, ama bir "diss" mantigiyla degil, daha çok yeri gelince söylenmis dokundurmalar, sonuç olarak Ceza´dan beklenebilecek kalitede bir çalismanin ürünü. Albümde Sahtiyan, Fuchs, Fuat, Ayben, Mic check, bu projede sanatciya eslik eden isimlerdir.
 
Ce: Sanatçılar Karışık Biyografi

Demet Akalın Hayatı Yaşamı Biyografisi
doğum tarihi:1970

Gölcük'te doğan Demet Akalın ilköğretim ve lise öğrenimini Gölcük'te büyük başarıyla bitirdi. İlkokul yıllarında gazeteci ya da öğretmen olma hayalleri kurardı, fakat o zamanki üniversite sınavı şartları günümüze göre daha zor olduğu için hayalleri suya düştü.

Ne yapıcam ne yapıcam diye düşünürken annesinin elinden tutmasıyla soluğu Yaşar Alptekin’in mankenlik kursunda aldı. 1990 yılında Mayo Güzeli seçildi. Ardından Neşe Erberk’te mankenlik yapmaya başladı.

Büyük performansla mesleğini sürdürürken bir gün sesinin güzelliğinin farkına vardı ve mankenlikte zirvedeyken hadi birde şarkı söyliyim dedi ve en iyi gazinolarda dev isimlerin kadrosunda başladı yeni mesleğini icra etmeye.

Başardığını düşündüğü bir zamanda hadi bir albümüm olsun dedi ve “ SEBEBİM ” adlı albümünü piyasaya çıkardı. İşler yolunda gitti yani başarıya bir başarı daha ekledi ve artık mankenliği bırakıp tamamen şarkı söylemeyi seçti. Daha sonra da “SENİN ANAN GÜZEL Mİ ?” dedi ve ilk single çalışmasını çıkardı. O ekstra senin bu ekstra benim derken artık sahnelerin bir parçası oldu. Sonra mı ? UNUTTUM dedi ve 3. albüm çalışmasını müzik severlerin beğenisine sundu.
 
Geri
Üst