T
TİTAN
Forum Okuru
Sarmaşık Bitkisinin Özellikleri
sarmaşık bitkisi
Sarmaşığın Faydaları
sarmaşığın özellikleri
Sevgili melekler, bu yazımızda sarmaşık bitkisi, özellikleri, faydaları ve kullanım alanları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız 🙂
Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir. Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür. Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır. Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır.
Haricen yaraların tedavisinde kullanılır.
Sarmaşık Faydaları
Ülser iyileştirici: Sarmaşık tek başına ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 2-3-5 damla damlatılır. Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser.
Nezle: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.
Grip: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.
Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üzerine tekraren vurulur.
Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir.
Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Cilt güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 3-5 kere yüz yıkanır.
Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir.
Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Sarmaşığın Faydaları
sarmaşığın özellikleri
Sevgili melekler, bu yazımızda sarmaşık bitkisi, özellikleri, faydaları ve kullanım alanları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız 🙂
Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir. Meyvesi etli, yuvarlak ve üzümsüdür. Yurdumuzda; adi sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır. Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır.
Haricen yaraların tedavisinde kullanılır.
Sarmaşık Faydaları
Ülser iyileştirici: Sarmaşık tek başına ya da lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 2-3-5 damla damlatılır. Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser.
Nezle: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.
Grip: Sarmaşık, tek başına ya da kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir.
Yara iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üzerine tekraren vurulur.
Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir.
Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Cilt güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 3-5 kere yüz yıkanır.
Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir.
Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.