Sezaryenle Doğumun Sakıncaları

T

TİTAN

Forum Okuru
Sezaryenle Doğumun Sakıncaları
sezaryen doğum sakıncaları zararları nelerdir hangi durumlarda yapılmalı ile ilgili bilgiler burada melekler
Günümüzde ne yazık ki tercih sebebiyle doğumlar çoğunlukla sezaryenle yapılıyor melekler.Ciddi bir operasyon olan sezaryen,sırf anne adaylarının normal doğumdan çekinmesi sebebiyle gün evvelinden ayarlanır oldu.


bebek-197.jpg



Aslında sadece doğumun zora girmesi ve problem çıkması durumlarında doktorlar tarafından yapılmasına karar verilmesi gereken sezaryen doğum artık yurtdışında bile kaçınılan bir operasyon haline geldi.Sebebi de bu doğum şeklinin türlü zararları olması.Şimdi nedir bu olası zararlar ,bir göz atalım;

Normal doğumda bebek doğum kanalından geçerken türlü mikroplarla karşılaşıp vücudunda bir savunma sistemi oluşuyor.Oysa sezaryenli bebek doğrudan anne karnından alındığı için mikroplara karşı daha korunmasız oluyor.Ayrıca bu bebeklerde ilerde çeşitli alerjilere yakalanma riskleri daha yüksek.

Sezaryen doğumda annenin 3 doğumla sınırlandırılması zorunluluğu var.Tabi siz şimdi diyeceksiniz ki 3 çocuk bile fazla.Öyle düşünmeyin,biliyorsunuz ki tek çarenin annenin doğum yapması olduğu bazı hastalıklar ve gereklilikler olabiliyor.Üstelik insan bununla zorunlu bir nüfus planlamasına sebep olunduğunu da düşünmeden edemiyor.

Sezaryen doğum normal doğuma oranla yüksek maliyeti nedeniyle ne yazık ki doktorlar tarafından biraz zorunlu hale getirilebiliyor.Sadece ceplerini düşünen bu doktorlar hiç gerek yokken hastayı komplikasyonu bol bir operasyona sokuveriyorlar.

Sezaryenden sonra iyileşme süreci kişiden kişiye değişmekle birlikte umumiyetle sıkıntılı ve uzun geçiyor.Gaz sancıları,dikiş yarası, narkoz etkisi.Normal doğumdaysa en fazla bir kaç dikişle olay atlatılıyor,iyileşme süreci daha çabuk gerçekleşiyor.

Siz siz olun melekler,doğum şeklinin size bırakan ya da hemen sezaryene karar veren doktorlardan uzak durun.Unutmayın en doğrusu en normali adı üstünde normal doğum:tik:
 
haklısınız aslında normal doğum düşünüyorum ama bakalım nasip.. devlette doğum yapacagım zorunlu olmadıkca sezeryan yapmazlar sanırım..
 
Geri
Üst