Şifalı taşlar ile tedavi

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Şifalı taşlar ile tedavi
akit taşı yeşil akik taşının faydaları yıldız taşının özellikleri nazar taşı yıldız faydaları
Hangi taş neye iyi geliyor?
morganit.jpg

Taşlar doğada bulunuş biçimlerine, yerin ne kadar altından ve ne şekilde çıkartıldıklarına, renklerine ve içeriklerindeki minerallere göre değişik amaçlarla kullanılıyor. İşte başlıca taşlar ve faydalı oldukları hastalıklar:
Agate: Uzun ömür ve mutluluk simgesi. Günlük stresinizi alıyor.
Firuze (Turkuaz): Nazara karşı iyi geliyor. Olumsuzu olumluya çeviriyor, bilinci genişletiyor. Tansiyonu düzenliyor. Kalp hastalıklarına iyi geliyor.
Zümrüt: Göz ağrılarını dindiriyor, iltihap ve kızarıklığı dindiriyor. İltihap ve kızarıklığı gideriyor.
Aytaşı: Duru görüş ve sezgi yeteneklerini kuvvetlendiriyor. Kramplara iyi geliyor. Yıldızı düşük olanların kullanması gereken bir taş.
Kaplan Gözü: Sahiplenme arzusunu güçlendiriyor. İnsanın kendini işine vermesini sağlıyor. Konsantrasyonu güçlendiriyor.
Akik (Kırmızı Kalsedon): Uğur ve bereket taşıdır. Donuk akik, kan dolaşımını kolaylaştırıyor. Erkeklerde testisleri. Kadınlarda yumurtalıkları koruyor.
Kolsedon (Mavi Akik): Düşünce yeteneğini kuvvetlendiriyor. İyi konuşmayı sağlıyor. Renginden dolayı nazar için de yararlı bir taş.
Zebercet (Peridot): Tıbbi cihazların kaydedemediği kalp çarpıntılarına ve sebebi bilinmeyen korkulara iyi geliyor.
Kehribar (Amber): Reçinenin taşlanmış hali olup özellikle guatr, astım, bronşit ve alerji hastalıklarında yarar sağlıyor.
Opal: Sevgi ve şefkat simgesidir. Karşılıksız seven kişiler kullanıyor. Eklem iltihaplarını geçiriyor.
Topaz (Sitrin): Kan dolaşımı bozukluğuna iyi geliyor. Telepati yeteneğini artırıyor.
Lal: Tehlikeyi haber veren taş olarak biliniyor, (Kullanan kişiye tehlike geleceği zaman taş rengini açıyor.)
Jade (Yeşim): İyi ilişkiler, vefalı dost simgesidir. Aynı zamanda böbrek rahatsızlığından kaynaklanan ateşi düşürdüğü söyleniyor.
Lapis Lazuli (Lacivert Taş): Ruh ve beden arasındaki dengeyi sağlıyor. Ayrıca zihin açıklığına yardımcı oluyor. Hazmı kolaylaştırıyor.
Ametist: Strese, migrene iştahsızlığa, göz ağrılarına ve akciğer hastalıklarına iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Mercan: Bir deniz ürünüdür. Solunum açıcı etkisi bulunuyor.
Kristal Kuars: Enerjinin simgesidir. Tansiyonu düzenliyor. Meditasyonda kullanılıyor. Radyasyonu topladığından cep telefonu olanların kristal taşıması gerekiyor. Bu taşlar aldıkları radyasyonu, 15 günde bir yıkamak yoluyla atıyorlar.
Krizopraz: Seksüel bozukluklar ve depresif durumlarda rahatlatıcı özelliğinin yanında kişisel yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor.
Pyrite: İdare gücünü artırıyor. Diğer insanlarla uyum içinde çalışmanın gerçekleşmesine yardımcı oluyor.
Turmalin: Beden ve zihin ilişkisini güçlendiriyor. Duyarlılık ve sezgiyi, anlayışı, artırıyor. Aile saadetini güçlendirici taş diye de biliniyor. Su damlası anlamına geldiğinden denizciler nazar ve uğur taşı olarak taşıyorlar.
Jasper: Sevgi ve inanç simgesidir. Karaciğer, dalak, mesaneyi güçlendiriyor. Toprak elementlerini temsil ediyor.

Öneriler
  • Yeryüzünde gözünüzün gördüğü her şey bir sebeple yaratılmıştır. Taşlar da bu halkanın en önemli araçlarıdır. Milyarlarca yılda magmanın çekirdeğinden hareket halindeki lav seli olarak yukarıya çıkması, çatlaklarda toplanıp oluşması ve bu arada gördüğü basınç ve içinde bulunan mineraller sayesinde kazanmış olduğu bir enerji vardır.
  • Taş alırken dikkat edeceğiniz en önemli unsur taşı severek almanız olmalıdır. Kesinlikle tavsiyeyle taş alınmaz, niye ihtiyacınız varsa onu almalısınız.
  • Ellenmiş, dokunulmuş, kullanılmış taşların arındırılmadan kullanılması sakıncalıdır.
  • Şifa için alınan taşların ilgili olduğu çakralarda kullanılması gerekir. (Çakra: Vücudun enerji alış- veriş noktalarıdır. Vücudumuzda 7 tane çakra var)
  • Kuars kristallerinin taşlar arasında özel bir yeri olup, insan hayatı üzerinde büyük etkileri vardır. En basit anlatımla enerji yönlendiricidir. Enerji tanzimi, tansiyon tanzimi, radyasyondan korunma, medyumluk niteliklerini geliştirmede, çakra açılmasında, şifacılıkta vb. kullanılır. Bilinçli kullanılması tavsiye olunur. Yanlış kullanımlarda zarar verebilir.
  • Mücevher niteliğindeki taşlarda rengin başladığı gibi bitmesine ve içinde nokta, çizik, çatlak olmamasına dikkat edin.
  • Yarı kıymetli taşlarda tam tersidir. Hiç bir yarı kıymetli taş başladığı gibi bitmez ve hiç bir zaman bir öncekinin aynı olmaz.
  • Kristal yapılı taşların naturel halleri insanlara daha fazla şifa ve fayda temin eder.
  • Burçlarla şifa taşları arasında hiç bir alaka yoktur. Bir taş bir işe yarıyorsa burca göre ayrım olmaz, evrenseldir, herkese aynı faydayı sağlar.
  • Taşlarınızı sevin, onlarla konuşun, onlar sizi anlayacaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Şifalı taşlar

Neşeli olmak için ; Akik taşı

Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.


Aventurin

Kendinizi mutlu hissetmek için kullanabileceğiniz bir taştır.

elmas.jpg


Sitrin

Kendisini taşıyan kişiye neşe ve mutluluk duyguları verir.



Akik Taşının Özellikleri
dioptaz.jpg



“İsmini Sicilya'da bulunan Achates Nehri'nden almıştır. En çok bulunan taşlardan birisi olmasına rağmen, renklerindeki ve halkalarının dağılımındaki çeşitliliğin sınırsızlığı nedeniyle her zaman en gözde taşlardan biri olmuştur.”

Akik Taşının
Fiziksel Etkileri
Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır. Ağrıları gidermek için kullanılabilir.
Cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Damarları kuvvetlendirir.
Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik, cinsel organlar ve cinsel güç için faydalıdır.
Hamilelikte hem anne hem de bebeğin sağlığı için faydalıdır ve bu süreç içerisinde kullanılması özellikle önerilir.
Kemik ve diş yapısının korunmasında faydalıdır.
Mavi renkli olan diğer taşlar gibi, mavi tonlarında olan akikler de akiğin diğer türlerinden farklı olarak boğaz çakrasında etkilidir ve boğaz ile ilgili sorunlarda kullanılabilir.
Akik Taşının
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsaniz akik size iyi gelecektir.
Dünyevi başarıyı simgeleyen akik, negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır. İşadamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında, kişinin kendisine güvenini artırır.
Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.
Kırmızımsı turuncu renkteki akikler fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir. Yaşanılan ana yoğunlaşma isteğini güçlendirir.
Mavi dantelli akik taşı; sosyal ortamlarda gereksinim duyulan serinkanlılık ve özgüven duygularını güçlendirir. Konuya yoğunlaşmaya ve konuşmaya yardımcı olur. Sinir bozukluklarını yatıştırır ve topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir.
Mavi renkli olan akikler nazara karşı etkilidir. Ayrıca; sadece rengiyle bile kişinin içini ferahlatan mavi akik, konuşma güçlüğü çekenler için faydalıdır.
Yosun akik, insanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.


Aventurin
(Aventurin Kuvarsı)
Aventurine,

“Genel olarak yeşil tonlarında bulunur ve bu nedenle aventurin denildiğinde akla ilk olarak yeşil aventurin gelir. Ancak mavi ve turuncu tonlarında da bulunabilmektedir.”

Aventurin Taşının
Fiziksel Etkileri
Fiziksel gücü ve canlılığı artırır.
Özellikle kalp sağlığı için olumlu etkileri olan bir taştır. Strese karşı kullanılabilir.
Aventurin Taşının
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Duygusal bakımdan dengeleyicidir ve depresyona karşı etkilidir.
Kendinizi mutlu hissetmek için kullanabileceğiniz bir taştır.
Şans taşı olarak kabul edilir.


Sitrin
Citrine,

Sitrinin
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Ametist gibi, bir ortamdaki istenmeyen enerjilerin engellenmesi için kullanılabilir.
Başarı getirici olduğuna inanılan bir taştır.
Kendisini taşıyan kişiye neşe ve mutluluk duyguları verir.
Kişinin depresyona neden olan duygularından kurtulmasına yardım eder. Kendine güvenmeme, kendinden şüphe etme ve sinirlilik durumlarında rahatlatıcı ve güven vericidir.
Kişinin kendine güvenini artırır.
Negatif enerjiyi yokeder. Ancak kuvars kristali gibi negatif enerjiyi bünyesinde toplamaz. Bu nedenle negatif enerjilerden arındırma işlemine de çok fazla ihtiyaç duymaz.
Zihinsel berraklığı artırır.
Akik :

Bedensel ve zihinsel kuvvetlendirici bir taş olan Akik taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir.

Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğu da bilinen şeyler arasındadır.

Akik taşına kimileri de Ateş Taşı ya da Gezgin Taşı derler.

Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır.

Hemen hemen tüm burç özelliklerine uyar.



Yakut :

Güzelliği ve sertliği nedeniyle en değerli taşlardan biri olarak kabul edilir.

Ona, Hindistan'da "Değerli Taşların Efendisi" adını yakıştırmışlardır. Amerika, Avrupa'da çıkarılmasına rağmen Hindistan ve Güneydoğu Asya Yakut’un anavatanıdır.

Elmas’tan sonra en sert değerli taştır.

Kan dolaşımına pozitif canlandırıcı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişiyi sınırlamalarından kurtardığı gibi, kendinden fazla diğerlerini düşünmesine yol açar.

Cesaret, ruhsal gelişme, liderlik, mutluluk duygularını arttırır.

Cinsel aşırılıklara da iyi geldiği söylenenler arasındadır. Astrolojik olarak koç, yengeç, aslan, akrep, yay ve oğlak burçlarının da taşıdır.



Hematit :

Hematit, demirin başlıca kaynaklarından biridir.

Narin bir kristal çeşididir ve işlenirken Mohs'a göre 6,5 sertlikte olmasından dolayı çok titiz bir çalışma ister.

Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır. Dalağın doğru çalışmasını sağlar. Enerji ve canlılık verir, stresi azaltıcı etkisi vardır. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek verir.

Özellikle karar verme güçlüklerine birebirdir.

Eski çağlarda tılsım olarak kullanılan taşların başında gelir, ancak modern çağda da insanlar bu taşın bel soğukluğuna iyi geldiği inancındadırlar.

Turkuvaz :

Bilinen taşların ve de tılsım olarak kullanılan taşların en popüleridir, çok sayıda da koruyucu özelliği bulunur.

Bütün bedeni kuvvetlendirir, hücreleri yeniler, kan dolaşımı, ciğerler ve solunum sistemini canlandırır.

Sakinlik verir ve yaratıcı ifadeye güç kazandırır. Duygusal denge, iletişim, sadakat ve dostluğu sembolize eder.

Turkuvaz eski çağlarda hayvanları kötü etkilerden korumak için At Tılsımı olarak da kullanılırdı. Aztek uygarlığında ise bu taşa "Tanrıların Taşı " adı verilmişti.

Turkuvaz, boğa, başak, akrep, yay, oğlak ve balık burçlarının taşı olarak da bilinir.





Elmas :

En sert ve kıymetli taş olan Elmas için "rüyaların taşı" da denilmektedir.

Beyin fonksiyonlarını ve kişilikteki blokajı ortadan kaldırıcı özelliklere sahiptir ve aynı zamanda temel bir tedavi edici niteliktedir.

Bedeni temizleyerek negatif kuvvetleri yok etmesinin yanı sıra zihin/ruh/beden üçlüsünü birleştirici ve bütünleştirici gücü de bulunur.

Bolluk, saflık, masumluk ve sadakat simgesidir.

Mücevher olarak da yüzükten tutun, kolye ve küpeye kadar bir çok çeşitte kullanılmakta olup kıymeti son derece yüksektir.





Aventurin :

Metalik parıltılar saçan ve tanecikli bir yapıya sahip, açık yeşil bir Kuvars türü olan Aventurine aynı zamanda Yıldız Taşı da denmektedir.

Kalbin yakınına yerleştirildiğinde, kalbi diğer insanların olumsuzluklarından koruyacak bir enerji yayar.

Bu taşın Yeşim taşı ve Pembe Kuvars arasında bir yumuşaklığı vardır.

Sizin, fazla hassaslaşmadan yumuşak ve açık yürekli olmanızı sağlar. Kalbini kapattıktan sonra şimdi yeniden açmaya hazırlanan kimseler için yatıştırıcı bir etki yapar.

Bu pürüzsüz taşı göğsünüzün üzerinde doğrudan cildinize temas ettirmek en iyi yoldur. Şayet taş sivri ise, o zaman sivri ucu yukarıya getirmek gerekir.

Bu taş sınırsız imkanlar taşıdır, size geniş ufuklar açar. Hayal kuranların taşı olarak da tanınır. Kendinizi sınırlanmış, engellenmiş, dar düşünce kalıpları ya da modası geçmiş davranışlar içine sıkışmış hissettiğinizde bu taşı kullanabilirsiniz.

Özellikle kendi bildiğini okuyan genç insanlar için çok uygundur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İNDOKOLİT TAŞI ÖZELLİKLERİ VE YARARLARI

İndikolit taşı, adı fazla bilinmeyen şifalı taşlar arasında yer alır. turmalin taşı mavi ile yeşil renklerde olur. Ülkemizde karadeniz ege çanakkale ve yozgat dolaylarında bulunur. İndikolit Taşı Faydaları, İndikolit Taşı Özellikleri ve Faydaları, bedensel ve ruhsal bir çok rahatsızlığa iyi gediğine inanılır. Uykusuzluk çekenlere ve dikkat eksikliği konusunda yararlı etkileri olduğu bilinmektedir. Asabiyet halinin giderilmesi daha huzurlu olunmasını sağlar. Sabırlı olmak daha sükunetli olmak için kullanılır.

indokolit.jpg

İndikolit taşı şifalı taşlar arasında yer alır. İndikolit turmalin taşı mavi ve yeşil renklerdedir. Saydamsı görünümü vardır. İndikolit taşı ülkemizde Çanakkale, Yozgat, Aydın-Çine ve karadeniz bölgesinde çıkarılmaktadır. Ayrıca Avustralya, Myanmar, Sibirya, Brezilya, Srilanka, Kuzey Amerika ve Madagaskar ülkelerinde çıkarılmaktadır. İndikolit taşı kişiler üzerinde fiziksel ve psikolojik iyileştirici yönde olumlu etkileri vardır. Bunlardan bazıları; Uyku problemi olanlara uyku verir. – Konsantrasyonu ve motivasyonu arttırır.
Sinir sisteminin düzenli çalışmasına faydalıdır. Kişiye huzur verir. Sabırlı olmasına yardımcı olur. Beden ve ruhsal rahatsızlıklara karşı etkilidir.
 
İYOLİT TAŞI ÖZELLİKLERİ BULUNDUĞU YERLER

İyolit taşının özellikleri nelerdir ? İyolit taşı nasıl temizlenir ? İyolit taşı nasıl anlaşılır ? İyolit taşı nerede bulunur ? Sorularının yanıtını bulabileceğiniz ve iyolit taşı hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceğiniz bu makalemizi okuyunuz.
İyolit taşı özellikleri ;
İyolit taşı masif veya granül halinde bulunan bir doğal taş türüdür. Eşkenar dörtgen tabanlı, prizmatik kristal yapısında bir magnezyum alimünyum silikatı olan bir doğal taştır. İyolit taşı incelendiğinde mavinin çeşitli tonlarından griye kadar değişebilen bir renk cümbüşü içerisindedir. İyolit taşı genel anlamda bir başkalaşım kayaç türüdür. Bu taşın başlıca renklerinden bahsedecek olursak kahverengi, siyah, mavi ve mor renklerde bulunur. İyolit taşı dünyada bir çok ülkeden çıkarılmaktatır.
İyolit taşı nerede bulunur ;
En yaygın olarak çıkarıldığı başlıca ülkeler Brezilya, Burma, Hindistan, ABD, Finlandiya, Norveç ve Almanyadır. Serlik derecesi 7 ile 7,5 arasında olan bir doğal taştır.


İyolit taşının faydaları ;
İyolit taşı beyin için oldukça faydalı bir taştır. Beyin fonksiyonlarının artmasına yardımcı olur. Sıkıntı ve problemlerin çözümüne yardımcı olan bir doğal taştır. Alkol bağımlılık sorununuz varsa bu alışkanlığınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Metebolizma rahatsızlıklarına iyi gelir, metabolizmayı hızlandırır ve düzenler. İnsanlar arasında dostluk ve arkadaşlık duygularının artmasına yardımcı olur. Hayal gücümüzü arttırır ve ufkumuzun genişlemesine yardımcı olur. Manevi anlamda güçlenmemize yardımcı olan bir doğal taştır. Liderlik ve öncülük yeteneğinin açığa çıkarılmasına yardımcı olur.( Bu özelliği liderlik vasvı bulunan ve açığa çıkarılmamış kişilerde etkilidir herkez için etkili değildir.) Kendimize güvenimizi(özgüvenimizi) arttırır. Bu taş sayesinde yapabileceklerinizin farkına daha iyi varacaksınız. Fiziksel anlamda bedene canlılık vererek beden gücümüzün artmasına yardımcı olan bir taştır.
İyolit taşı nasıl temizlenir ;
İyolit taşının etkisini arttırmak için temizlenip,arınması arındırılması yapılarak kullanılması gerekmektetir. İyolit taşının temizlenmesi akan su altında 5 dk yıkanarak veye sirkeli suyun içinde veya tuzlu suyun içinde 10 dk bekletilerek yapılmaktatır. Ayrıca güneşte 1 gün bekletilerekte arındırılabilir. İyolit taşından yapılmış takıları ise sirkeli suyla ıslanmış bir bezle 5 dk kadar silip hemen kurulayarak temizliğini yapabilirsiniz.
iyolit.jpg


İyolit taşı nasıl anlaşılır ;
İyolit taşının sahtesi genellikle ürün eline alındığında görünümünden anlaşılmaktatır. Bu şekilde anlaşılmıyorsa basit birkaç yöntemle anlaşılabilir. İyolit taşı ve bir çok taşta olduğu gibi imitasyon ürünler piyasada çok sayıda bulunmaktatır. Bu imitasyon ürünler genellikle ucuz taşların tabiri caizse kaldırım taşlarını , benzetilen değerli taşların renklerine boyanarak yapılmaktatır. Bu ürünler genellikle dış boyaları benzetilen değerli taşın renginde olup iç kısımları kendi rengini yansıtmaktır.Bunu ürüne dışarıdan bakarak göremiyorsak taşı küçük bir kısmını kırarak yada bileklik veya tespihse bir tanesini kırarak içiyle dışının uyumunu anlaya biliriz. Ancak bu kırma işleminden önce taşı çakmakla ısıtın bazı imitasyon ürünler daha kalitesiz oluyor ucuz taşların tozları boyanıp preslenmeyip sadece dışı boyanıyor ve çakmakla ısıtıldığında boyasının yanarak ucuz taşının kendi renginin kaldığını göreceksiniz. Ancak ısıtma işlemini fazla abartıp yüksek ısılarla yapmayın çünkü ametist taşı gibi bazı taşlar yüksek ısılara maruz kaldığında renkleri değişir. Bu işlemlerin hepsini deneyip ürünün içinin dışının renginin aynı olduğunu görürseniz bu ürün büyük ihtimal orijinaldir. Ancak ucuz taşın tozlarıyla boyanıp sonra preslenmişse de içinin dışının rengi aynı olur yada ısıda boyası akmaya bilir bu tür ürünler kaliteli imitasyon üründür yani tozlarıyla boyanmıştır. Eğer bu denemeleri yapıp da anlayamadıysanız en garanti olarak üniversitelerinde biyoenerji bölümleri yada arkeoloji bölümlerinde test yaptırılarak anlayabilirsiniz. Genellikle taşın orijinalliği bu basit yöntemlerle anlaşılmaktatır. Siz ürünleri alırken güvenilir sitelerden ve orijinallik iade garantisi veren firmalardan alın.
Doğal taşların faydaları vardır. İnsan oğlu bu, doğal taşların etkilerini dünyada var olduğundan beri kullanmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim her şeyin başında inanç gelmektetir. Her konuda fayda görmek istiyorsanız o iş hakkında inançlı olmalısınız. Eğer doğal taşların etkileri hakkında olumsuz düşünceniz varsa bir taş parçası mı bana iyi gelecek diye düşünürseniz o küçümsediğiniz şeyin faydasını göremezsiniz.
Bu taşları kullanmaya başladığınızda inşallah bu taş benim bu hastalığıma iyi gelecek diye kullanacaksınız sadece taş olarak değil hertürlü kullandığınız şifa kaynaklarını da aynı düşünceyle kullanacaksınız ve inşallah faydasını bulacaksınız.
Ancak şunuda belirtelim bu doğal taşlar sihirli bir değnek değildir taşı kullandınız bu hastalığınız kesin geçecek diye beklememek gerekir. Çünkü hiçbir hastalığın çözümü kesin değildir hep olmama ihtimali vardır. Örnek vericek olursak kanser tedavisi gören herkez kemo terapiye girer. Kanser haslarının tedavisi kemo terapiyle ve çeşitli ilaçlarla yapılır ancak herkez kesin olarak kurtulmaz kimisi için yapılan bu tedavi olumlu olur ve hastalıktan kurtulur şifa bulur, kimisi ise şifa bulamaz. Rabbimiz bir derde bin derman verdik buyurmaktatır. Az önceki örnekte de belirttiğimiz gibi kurtulan kişinin dermanı o tedavi olmuştur kurtulamayanın ise dermanı başka tedavilerdedir. Şifa allahtantır.
Taşların faydaları bilimsel olarak bilindiği ve tedavilerde kullanıldığı gibi dinimizde de bazı taşlara işaret edilmiştir. Bu zümrüt, inci ve mercan taşı taşlar rahman suresinde geçer rabbimiz nimetlerinden bahseder. Bir başka ayette de cenneti bu taşlarla süslediğini belirtir. Akik taşı ve turkuaz hadislerde övülen bir taştır. Özellikle akik taşını peygamber efendimiz bizzat kullanmış ve ümmetine de tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir. (Bu taşlarla ilgili bazı hadisleri islamda akik taşı makalemizden okuyabilirsiniz.) Kısacası doğal taşlar şifa vesilesidir faydaları vardır bu bir gerçektir ancak herkese iyi gelecek sihirli bir değnek gibi herkesi hemen iyi edecek diye bir şeyde yoktur. Bu taşlardan şifa bulan insan çoktur şifa bulamayanlar da çoktur. Bizim kul olarak görevimiz rabbimizin bize sunduğu şifa kaynaklarını deneyerek bize iyi gelecek şifa kaynağını bulmaktır.
Tedbirimizi alalım ondan sonra tevekkul edelim. İnşallah herkes hastalıklarının şifasını en kısa zamanda ve kolay şekilde bulur.
Ayrıca firmamızda bulunan her ürününde orjinallik garantisi bulunmaktadır. Bu hizmetten yararlanmanızı tavsiye ederiz.
Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.
 
HAVLİT TAŞI VE ÖZLELLİKLERİ

Huzur ve dingilik veren bu taş aynı zamanda tespihlerde de biraz kullanılmaktadır. Vücudunuzdaki kalsiyum dengesini sağlarken kemillerinizin üzerin de de çok olumlu etkileri bulunmaktadır. bununla birlikte strese karşı kullanılan bu taş değerli ve damarlı taşlardandır. Rengi mermeri antırır. Sahtekarlar bu taşı firuze taşı gibi boyayarak satıyorlar dikkat etmeniz gerekiyor
havlit.jpg


SAKİNLİK VERİR
BENCİLLİĞİ YOK EDER AZALTIR
STRESE KARŞI BİREBİRDİR
KALSİYUMUN DENGESİNİ SAĞLAR
KEMİK YAPILARI ÜZERİNDE ETKİLERİ VARDIR
ENGELLERİN AŞILMASI VE KIZGINLIK ÖFKEYİ ENGELLER
 
Geri
Üst