Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

yok kız makarnaya flnda oluo bu sos
ben denicem de tamtarifi bulamıyorm
geçen yıl ark.ım getirmişti o da çok bol yapıo
ölçüleri kısmak lazım ama kısarkende ayarlamak lazım.
bakalım olcakmı benimde öle

yemek yaptık yedik akşam aşağının misafir vardı indik

biraz fasulyem kaldı oda o kadar karttıki zor pişti
makarna yaparım bol salata mücver istiyor kaç zamandır canım çürümeden yapayım akşama

kızlar daha önce okmuştuk ama bi daha hatırlatmak istedim

Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadın...a da “onun karı” demiş eskiler?
... Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini.
Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür… Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla. Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…

- - - Updated - - -

ikracımmm hiç denk gelemedik canım Allah analı babalı büyütsün inşallah 🙂

Herkese slm kızlar nasılsınız, kendimi biran sizin yerinize koydum, haftanın ortasında işe başlamak harika olsa gerek. Günlerden salı gibi görünsede, aslında perşembe olması eminim çok güzeldir, önceki tecrübelerimden biliyorum 🙂
Bayramda annemler yoktu ama çok şükür eş-dost yalnız bırakmadı, son gün bile misafirimiz vardı. Bizde ancak 3. gün sabah gezmeye çıkabildik, çok bi yere gitmesekte dışarı çıkmak iyi geldi bana, evde kapalı kalmak hiç bana göre değilmiş. Eşim bir tepsi baklava yaptırmıştı 6 dilim falan kaldı, onuda bu akşam gelecek misafirlere ikram edicem, neyseki bu akşam sadece erkek gelecek, ben oturma odasında rahat olurum. Gelenlerden biri kadın doğum, diğer çocuk doktoru, çocuk doktoru Talha'yı muayene edecek, kadın doğumada benmi muayene olsam ne 🙂
Artık eteklerimin içine girebiliyorum, eskisi gibi değil tabi ama yinede bedenime olması güzel, ama göğüslerden dolayı gömleklerim olmuyor 🙁 Biraz göbeğim kaldı, korse çok sıkıyor giymek istemiyorum, bu durumda hiç hoşuma gitmiyor, dikişlerim geçince mekik çekmeye başlıcam.
Normal doğumu herkese tavsiye ediyorum kızlar, doğum sırasında sancı çekiliyor ama sonrasında gayet rahat oluyorsun. Geçen sezeryanlı bir arkadaşın yanına gittim, eli ayağı çok şişmişti, 6 gün olmasına rağmen çok zor hareket ediyordu, bebeği emzirmek için çok zorlanıyor malum karnı kesilmiş bebeği kollarıyla tutmak mecburiyetinde.
Aslında yapmam gereken işler var ama yoruldum yaa, gece 2 saatte bir uyanıyor bizim kerata, Allah'tan eşim izinde, şimdilik biçok şeyi o yapıyor, sabah emzirirken kahvaltıyı elleriyle yaptırdı 🙂 Anneme üzüldüm, depremden korktum, birde misafirden dolayı yorulduğum için sütüm azaldı, şuan pek yetmiyor, o nedenle sıkı besliyor eşim, bana kalsa hiç yiyemem sanırım, iştah sıfır.

Neyse kendimden çok bahsettim, sizlerden naber kızlar, oğluşumu görücüye çıkardım, beğendinizmi 🙁 (Ne kadar oğlum desemde henüz idrak edemedim yaa, m,llet oğlun diyince garipsiyorum hala)

kızlar daha önce okmuştuk ama bi daha hatırlatmak istedim

Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadın...a da “onun karı” demiş eskiler?
... Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini.
Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür… Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla. Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…

- - - Updated - - -

ikracımmm hiç denk gelemedik canım Allah analı babalı büyütsün inşallah 🙂

Saol canım, sancı sırasında da hep dua ettim, Rabbim isteyen herkese nasip etsin diye. Hatta kuzenim ayak ucumda ben sancılandıkça sıraladı isimleri, gerçi en sonunda kızdım kuzenime, git şurdan yoksa bi tekme atıcam dedim 🙂 İnsan o anda hiçbişey düşünemiyor. Umarım yaptığım dualar kabul olur...

Saol canım, sancı sırasında da hep dua ettim, Rabbim isteyen herkese nasip etsin diye. Hatta kuzenim ayak ucumda ben sancılandıkça sıraladı isimleri, gerçi en sonunda kızdım kuzenime, git şurdan yoksa bi tekme atıcam dedim 🙂 İnsan o anda hiçbişey düşünemiyor. Umarım yaptığım dualar kabul olur...

sağol canım Allah razı olsun inşallah...ben burdan faceye giremiyorum inşallah annemlere gidince b akarım minik bebişimize 🙂

Geri