Sivilce nasıl geçer , evde doğal yöntemler !

Uzman SühaN

Administrator
Sivilce nasıl geçer , evde doğal yöntemler !
Sivilce bir çok insan için ortak bir cilt sorunudur. Özellikle ergenlik döneminde nükseden sivilce diğer yaş gruplarında da ortaya çıkabilir. Sivilce ve akne cildin görünümünüz olumsuz etkilediği için özgüven eksikliğine neden olabilir. Sivilce neden çıkar nasıl önlenir ? Akne, cilt yüzeyindeki küçük gözenekler yağ, ölü cilt hücreleri ve bakterilerle tıkandığında ortaya çıkar. Derideki her gözenek, epidermisin altındaki bir foliküle açılır. Bu foliküllerin içinde tekil bir kıl ve yağ bezleri bulunur. Yağ bezi, cildinizi yağlı ve yumuşak tutmak için tasarlanmış bir yağ olan sebum üretir. Bununla birlikte, hormonal değişiklikler ve diğer faktörler bezin fazla sebum üretmesine neden olduğunda, yağ folikülün içine pompalanır . Bu maddelerin bir araya gelmesi durumunda bir tıkaç oluşacaktır. Ve akabinde sivilce akne gelişecektir. Aşırı derecede sivilcelenme mutlaka tedavi edilmelidir. Altta yatan nedenler belirlenirse sivilcelenme kolayca tedavi edilebilir. Tükettiğiniz besinler , hormonal problemler, aşırı stres, cilt bakımının iyi yapılmaması sivilceye neden olabilir.Hangisinin buna sebep olduğunu belirlemek sivilcelenmeyi önlemenize yardımcı olacaktır. Sivilce nasıl geçer evde doğal yöntemler , sivilceye iyi gelen maskeler , kürler makalemizin devamında yer alacaktır. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



sivilce nasıl geçer doğal yöntemler evde.jpg





Yetişkinlerde sivilce neden olur ? Sivilce yaygın bir cilt problemidir. Akneye yatkın kişiler, gerekenden daha fazla sebum üreten yağ bezlerine sahiptir. Aşırı yağ gözenek içerisinde kalır , yağ kanalını tıkar ve folikül içinde tıkanıklık oluşturur.Hormonal dalgalanma cildinize zarar veren en büyük faktörlerden biridir.Tipik olarak, ergenlik döneminde hormonal dalgalanmalar sivilcelenmeyle sonuçlanır. Bununla birlikte, özellikle kadınlarda, hormonal değişiklikler sadece ergenlikten sonra durmaz. Adet döngüsü, doğum kontrolü, hamilelik ve hatta menopoz bile hormonların dalgalanmasına neden olabilir. Hormonlarınız östrojen ve progesteron gibi kadın hormonları ile dengesizse, bu durum vücudunuzun cilt hücrelerinde aşırı yağ üretmesine neden olur. Stres, sivilcelenmeye katkıda bulunan önemli bir faktördür.Hayatınızın stres seviyesini mümkün olduğunca düşürün. Egzersiz, yoga, meditasyon ve nefes alma bilinci stresi azaltmada harika araçlardır.




yetişkinlerde sivilce neden olur.jpg




Sivilce nedenleri



Otoimmün rahatsızlığı
Hormon dengesizlikleri
Sızdıran gut sendromu
Yiyecek alerjisi
Çevresel alerjiler
Kötü beslenme
Rosacea
PKOS (polikistik over sendromu)
Asiri terleme
Kötü kişisel hijyen
Aşırı yağlı cilt
İlaç yan etkileri
Besin eksiklikleri
Genetik
Ergenlik



erkeklerde sivilce neden çıkar.jpg






Yanlış cilt ürünü kullanmak sivilce ve akne gelişimine neden olabilir. Cilt bakım ürünlerindeki bileşenlere çok dikkat etmek önemlidir. Ürünler kokusuz ve komedojenik olmamalıdır. Cilt tipinizi bilmek ve hangi ürünlerin sizin için en iyi sonucu verdiğini öğrenmek çok önemlidir. Bazı yiyecek türlerinin cildinizde iltihaplanmaya yol açtığı bilinmektedir. Bu, glisemik indeksi yüksek, şekerler ve karbonhidratları yüksek olan ve insülin seviyenizi yükselten yiyeceklerle oluşur.Beyaz ekmek, şeker, kızartılmış besinler, dondurma, gazlı içecekler ve ana şeker bileşenlerinden başka herhangi bir şey gibi - yüksek oranda şeker ve doymuş yağ içeren yiyecekler vücudunuzun insülin seviyelerinde iltiaplanmayı daha da arttıran ani yükselmelere neden olur. Çevresel faktörler sivilce çıkmasına katkıda bulunabilir. Hangi bölgede neden sivilce çıkar ? Basitçe söylemek gerekirse, sivilce ciltteki yağ bezleri (gözenekler) tıkandığında ortaya çıkar. Hormonlar, yağ bezlerinin daha fazla yağ (sebum) üretmesini sağlar ve bir gözenek tıkanırsa, yağ birikir ve tahrişe neden olur. Yüzünüz, boynunuz, göğsünüz, omuzlarınız ve belinizin üst kısmının sivilcelerden etkilenme olasılığı yüksektir, çünkü bunlar en fazla yağ bezine sahiptir.





Erkeklerde sivilce neden çıkar ? Bir çok faktör ciltte sivilcelenmeye neden olabilir. Gözeneklerin tıkanması, stres, bakteriler, kötü cil bakımı sivilcelenmeye neden olabilir. Bunlar hem erkeklerde hem kadınlarda sivilcelenme için faktördür. Alında sivilce neden çıkar ? Daha önce sivilcelenmenin cildin bir çok yerinde gelişebileceğini belirtmiştik. Alında çıkan sivilce yaygın olsada tıbbi bir soruna işaret edebilir. Uykusuzluk , stres, sindirim sistemi,karaciğer ve beslenme ile ilgili durumlar alında sivilcelenme sebebi olabilir. Sivilce neden olur karaciğer hastalığına işaretmidir ? Karaciğerin fazla yağlanması cildinizde sivilcelenmeye neden olabilir.Bu nednele cildinde sivilce geliştirenler mutlaka öncelikle dermatoloğa görünmelidir. Dermatolog gerekirse başka hekimlere yönlendirebilir.





Ağrılı sivilce neden olur ? Sivilcelenme ağrı yaparmı tabiki yapar. Özellikle burun içinde kulak arkasında çıkan sivilceler aşırı ağrı yapabilir. Ayrıca uçsuz deri altı sivilceleride ağrı yapabilir. Bu durumda sivilceyi sıkmaya çalışmak size dayanlılmaz bir ağrı yaşatabilir bu nedenle sivilcenizi sıkmamanızı öneriyoruz. Sivilce nasıl geçer doğal yöntemler ibrahim saraçoğlu sivilce kürü sivilce oluşumunu ortadan kaldıracaktır. 1 paket kuru mayayı bir kaseye boşaltın. Krem kıvamına gelene kadar yavaş yavaş su dökün.Hazırladığınız karışımı göz çevreniz hariç tüm yüzünüze uygulayın.1 veya 2 dakika içinde soğuk su ile cildinizi yıkayın. Haftada 2 defa düzenli bir şekilde uygulayın. Sivilce nasıl geçer doğal yöntemler limon sivilceye iyi gelir mi ? Evet limon sivilceye iyi gelir. Düzenli olarak cilde limon uygulanması sivilce oluşumunuda önler. Sivilce nasıl geçer 1 günde evde ? Valla bir günde sivilce geçirecek bir iksir yok ama bir kaç gün içinde sivilcelere veda edebilirsiniz. İltihaplı svilce nasıl geçer , patlamış sivilce nasıl geçer işte tüm sivilce oluşumu için ev çareleri !





Şeker , trans yağlar, işlenmiş gıdalar, rafine gıdalar, tahıllar, soda, süt ürünleri, soya, yer fıstığı, çikolatalar ve kişisel olarak alerjik ya da hassas olduğunuz yiyecekler dahil olmak üzere sivilce ve akne için birçok diyet tetikleyicisi vardır .Ek olarak, rafine şekerler gibi kan şekeri dengesizliğine neden olan besinler, iltihaplı ve tıkanmış gözeneklerle ilişkili insülin dengesizliklerine yol açabilir.Bunun yerine, omega-3 yağ asitleri (somon, sardalya, chia tohumu), C vitamini bakımından zengin gıdalar (dolmalık biber, çilek, yeşil yapraklı besinler turunçgiller) ve kollajen gibi cildi içten besleyen yiyecekler yemeye odaklanın. Bol su içmek önemlidir. Çoğu insan, optimal miktarda sıvı almadıklarının farkında değildir. Bir insanın ihtiyaç duyduğu su miktarı birçok faktöre bağlıdır, ancak günde 8 bardak su tüketmeye çalışın.Hidrasyonun sağlıklı cilde katkıda bulunmasının bir başka nedeni de toksinleri vücuttan atmasıdır. Bu toksinler etkili bir şekilde yok edilmediğinde, bağırsak, karaciğer ve böbrekler üzerindeki etkileri nedeniyle cilt hastalıklarına neden olabilirler.





Stres sivilce ve sivilcelere katkıda bulunan başka bir faktördür ve uyku stres düzeylerini önemli ölçüde azaltabilir.Uyumakta güçlük çekiyorsanız , dinlenme kalitenizi doğal olarak iyileştirmenin yolları için bir uzmana danışmanız gerekir. Bu sadece cildinize değil, sağlığınızın diğer tüm özelliklerine de fayda sağlayacaktır.Egzersizin sağlıklı bir vücut için yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak cilt sağlığını da doğrudan etkiliyor. Egzersiz kanınızın daha hızlı hareket etmesini sağlar ve böylece vücudunuzdaki hücrelerinize en uygun miktarda oksijen almanızı sağlar. Sağlıklı bir cil bakım rutini sivilcelenmeyi önleyebilir. Esansiyel yağlar , doğru kullanıldığında güçlü doğal ilaçlar olabilir. Çay ağacı yağı muhtemelen en popüler olanıdır. Cilde doğrudan uygulamada güçlü bir antibakteriyeldir ve güvenlidir. Sivilce problemi olanlar çay ağacı yağı kullanabilir. Biberiye esansiyel yağı aynı zamanda iltihaplı cilt için de mükemmel bir yağdır ve antibakteriyel faydaları da vardır. Doğrudan etkilenen bölgeye uygulayın ve kurumasını bekleyin daha sonra cildinizi temizleyin.




A vitamini cildin koruyucu dokusunu güçlendirir ve gerçekten sivilceyi önler. Ayrıca sebum üretimini azaltmaya yardımcı olur.Süt alımınızı sınırlandırın. Çok fazla süt, yağ bezlerinin aşırı çalışmasına neden olabilir.Probiyotik alımınızı arttırın.Bal antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir, bu da cildinizden akne oluşumuna neden olan bakterileri gidermek ve iltihaplı şişlikleri yatıştırmak için yararlı bir doğal çözümdür.Ham balı kendi başına doğal bir yüz maskesi olarak kullanabilirsiniz. Jojoba yağı, bitki tohumlarından elde edilen doğal bir yağdır.Jojoba'daki doğal yağlar cildin fazla yağ üretmesini engellemeye çalıştığı için yağlı cilde sahip olanlar için özellikle yararlıdır.Sirke ciltte zararlı bakterilerin giderilmesine yardımcı olmak için yüzyıllardır kullanılmıştır.Sirkenin antibakteriyel özellikleri sivilceleri bir kaç gün içinde temizleyecektir.




Yeşil çay akne ile mücadelede yardımcı olabilecek antimikrobiyal ve antioksidan bileşiklere sahiptir. Etkilerini elde etmek için, yüzünüzü yeşil çay ile temizleyin.Ekinezya geleneksel olarak yara iyileşmesini hızlandırmak ve soğuk algınlığı ve gribi önlemek için kullanılır, ancak antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri sivilceye de yardımcı olabilir. Ekinezya çayını yüzünüze uygulayabilirsiniz.Aspirin içerisindeki salisilik asit, sivilce tedavileri için uygun bir üründür ve aspirin sivilceleri kurutabilir ve iltihaplanmayı azaltabilir. Sivilce için bu ev ilaçlarından yararlanmak için, aspirinleri bir miktar su ile karıştırıp bir macun hazırlayın ve sivilcelerin üzerine sürün. Papatya çayını yüze uygulamakta sivilceleri giderebilir. Limon sivilcelerin oluşmasını önlemek için bir cilt yumuşatıcı ve dezenfektan işlevi görür. Ayrıca sivilce izlerinide giderir. Cildinize limon uygulayarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz.
 
Bir dönem stre kaynaklı yüzümde bayağı bir sivilcelenme oldu . Kil maskesi ile sivilcelerimden kurtuldum. Birde yüzümü her sabah maden suyuyla temizledim. Şükür sivilceden eser kalmadı ;)
 
Geri
Üst