Siyah sarmısağın faydaları saymakla bitmiyor

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Siyah sarmısağın faydaları saymakla bitmiyor
Siyah sarmısak aslın da benim de ilk kez duyduğum ve gördüğüm bir bitki... Ama siyah sarmısağın faydalarını öğrenince bu mucizevi sarmısağı mutfaklardan eksik etmemek olduğunu konusun da kesin bir karara vardım.

Eminim ki içiniz de birçok kişi siyah sarmısağı ilk kez görmüştür. Sizler için siyah sarmısak ve faydaları konusun da bir araştırma yaptım ve edindiğim bilgileri sizler için bu konumuz da paylaşıyorum.

Mutfakların ve yemeklerin demirbaşı olan sarmısağın faydaları saymakla bitmiyor. Her ne kadar kokusundan dolayı birçok kişi yemekten kaçınsada sağlık için sarmısak mucize etki gösteriyor.

Siyah-Sarmısak.JPG


Siyah sarmısak normal beyaz sarmısaktan daha faydalı olduğu kesin... Sarmısak bağışıklık sistemine çok faydalıdır. Siyah sarmısam Amerika, Japonya ve Avusturya da gastronomi alanların da kullanılıyor. Sarsımağın siyah rengi, ise şöyle elde ediliyor..Beyaz sarımsağın belirli bir sıcaklakta ve nemde tutularak kontrollü olarak siyah rengi alması sağlanıyor. Siyah sarmısağın en bilindik faydası kansere karşı savaş açması... Antioksidan bir etkisi olan siyah sarmısak kolestrolü de düşürmesi ile biliniyor.

55080caf8685760eb08c52b7.JPG


Siyah sarmısak ile söylenebilecek belkide en önemli bilgi ağız kokusunun yapmaması:) Enfeksiyonlara, idrar yolu hastalıklarına ve açık yaralara da çok iyi gelen siyah sarmısak aynı zaman da antibakteriyel özelliği ile biliniyor.

Ülkemiz de çok fazla bilinmeyen siyah sarmısağın eminim ki önümüz de ki zamanlar da çok daha geniş kitlelere ulaşacaktır.
 
İlk kez duyuyorum siyah sarımsağı... Alışılagelmiş olan beyaz sarımsaklar yaklaşık 6 yıldan fazla bir zamandır değiştirildi. Çok şükür ülkemizde tohumla ilgili atılım olmadığından dolayı ne olduğu belli olmayan tohumlarla sarımsak ve diğer tüm ürünleri tüketiyorduk. Hiç bir sebze ve meyvenin tadı malesef iyi değil. Ben değiştirilen bu tohumların da bizleri dünyadan silmek için yeni bir silah olarak tohum üreticisi olan ülkeler tarafından kullanıldığını ciddi ciddi düşünüyorum ve biliyorum.

Bu konuyla birlikte birde müjde vereyim duymayanlara. Nasıl oldu ise, İbrahim Saraçoğlu yaptığı ve katıldığı tüm programlarda Sayın Tayyip Erdoğan'ın direktifi ile yerli tohum işine girdiklerinden bahsediyor. Rabbim sana şükürler olsun. Artık anadolunun ücra köşelerinde dededen ve atadan kalma tohumları işleyenlere büyük iş düşüyor. Bu kadar verimli toprakları olan bir ülkede halen tohum fabrikalarının olmaması, yerli tohuma geçilmemesi durumu beni derinden üzüyordu. Umarım başarılı olunur ve tohumda da dışa bağımlılıktan kurtuluruz. Yahu kardeşim adamlar her şeyiyle oynuyorlar işte... Sarımsak gibi sarımsak, soğan gibi soğan istiyoruz artık. Ekiden yerli domatesleri böldüğümüzde çekirdeklerinden ve ekşiliğinden yiyemezdik, salatalık kesilse mahallenin başından duyulurdu kokusu.... Hiç dikkat ettiniz mi arkadaşlarım kanser vakaları ne kadar arttı... Sebebi hep bu tohum olayı...

Konuyla bağlantılı olduğu için bunları yazdım sizlere saygılar iyi Ramazanlar dilerim
 
Ya arkadaşlar sarımsağın kendisi antioksidan kanseri önlemede birebir. Ha siyahı ha beyazı farketmez aslında. Günlük düzenli tansiyon problemi yoksa tüketmek gerekir. Tabi kokusundan şikayetçi değilseniz. Ben organik zeytin yağına çiğ sarımsağı yatırıp 1 ay cam kavanozda dinlendirdim ve günde 2 adet tükettim.Bağışıklık sistemim çok zayıftı bu kürle direncimi yükselttim.Ayrıca mide ağrısı olan,sperm sayısı az olan da dediğim kürü tüketebilir.
 
siyah sarmısağı ilk kez duydum ve kendisini de ilk kez gördüm sarmısağı severim ama düşük tansiyon problemi yaşadığım için özellikle çiğ bir şekil de tüketemiyorum sarmısak ve soğan doğal antibiyotik bizim evde sofrada asla eksik olmayan sebzelerden...
 
Geri
Üst