Soğan suyu hangi hastalıklara iyi geliyor ?

Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Soğan suyu hangi hastalıklara iyi geliyor ?
soğan,soğan suyu,soğan suyu neye iyi gelir,soğan suyu hangi hastalıklara iyi gelir,soğan suyu faydaları,


soğan suyu.jpg





Soğan, yediğimiz yemeklerin çoğunda kullanılır ve yemeklerimize lezzet katmanın yanında bir takım faydalar sağlıyor. Soğan çeşitli hastalıklara karşı mücadelede bir müttefiktir. Soğan, güçlü anti-karsinojenik, anti-enflamatuar, antioksidan ve anti-kolesterol özelliklerine sahip fenolik ve flavonoidleri içerir. Geçmişte insanlar kısırlık, öksürük, saç dökülmesi ve baş ağrıları gibi bir dizi rahatsızlığı tedavi etmek için de kullanmışlardır.Etkili besin değerleri nedeniyle, ateş, saç dökülmesi, pigmentler, kısırlık vb. İçin bir iyileştirici olarak önerilmektedir. Zengin antibakteriyel ve antifungal özellikleri vardır.Doğal olarak güçlü antioksidandır.Soğan suyu, dolaşımını artırır, böylece sindirimi geliştirir. İyi bir lif ve bakır kaynağı olarak hizmet ederler. Fiber, beyin iletişimine yardımcı olurken, bakır da sindirim sorunlarını korumaya yardımcı olur. Soğan ayrıca kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olan lif içerir. Makalemizin devamında soğan suyunun faydalarına tüm detayları ile değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..





Soğanın sağlığa yararları arasında bağışıklık sistemini destekleyen, kanseri önleyen, vücudu detoksifiye eden, antioksidan üretimine yardımcı olan, sağlıklı sindirimi destekleyen, anemiyi yöneten, şeker hastalığını yöneten, saç büyümesini destekleyen, yaşlanma sürecini yavaşlatan, ağrıyı hafifleten, öksürük ve soğuk algınlığını gidern bir çok şifalı özelliği vardır. Ayrıca kemiklerin sağlıklı olmasınıda destekler. Soğan antioksidanlarla doludur ve bir dizi sülfür içeren bileşik içerir. Soğanlar bir çok farklı boyutta bulunur ve çiğ veya pişmiş olarak yenebilir. Vücudumuzun savunma mekanizması bizim bağışıklık sistemimizdir ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi, bakteri, mantar ve viral enfeksiyonlara bağlı hastalıkların bulaşmamasını sağlayacaktır. Soğan tüketimi bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur.Vücuda giren ve anormal hücre büyümesine neden olan serbest radikaller kansere yol açar. Soğan serbest radikallerle savaştığından kanserden korumaktadır.




Soğanlar C ve A vitaminleri, flavonoidler, kükürt, fitokimyasallar içerir ve diğer yararlı elementlerin kaynağıdır. Soğanlar mineraller, potasyum, demir, faydalı kimyasallar ve lif bakımından zengindir. Sizi daha sağlıklı bir hale getirebilir, çok sayıda hastalıkla en doğal şekilde savaşabilir, ruh halinizi geliştirebilir ve sizi daha mutlu edebilir. Farklı araştırmalarda, düzenli olarak soğan tüketmenin yüksek tansiyonu önleyebildiğini , kalp krizi riskini azalttığı görülmüştür. Soğanın kalorisi düşüktür ayrıca metabolik hızınızı artırır ve bu diyabet semptomlarını yönetmeye yardımcı olabilir . Soğan suyu alımı, iltihapla ilişkili kemik bozukluklarını da önleyebilir. Soğanlar selenyum içerir, bu yüzden suyu bağışıklığınızı artırabilir. Selenyum bir immün yanıtı tetikler ve aşırı immün yanıtı bastırır.Soğandaki quercetin, kalp hastalığıyla mücadele etme potansiyeline de sahiptir. Kalp sağlığını destekleyen antioksidan ve antienflamatuar özellikler sunar.



Soğanlardaki doğal prebiyotikler kabızlığı gidermeye yardımcı olur. Yapılan çalışamalra göre yaşa bağlı osteoproz soğanın düzenli tüketimi ile önlenebilir. Soğanlar, etkileyici bir inülin kaynağı içerir.Buda bağırsak problemlerini giderir. Soğan suyu pcos hastalarınada iyi gelmektedir. Adet döngüsünü düzenler. Soğan suyu ayrıca astım ve diğer solunum rahatsızlıklarının tedavisinde de yardımcı olur.Soğan suyunun antimikrobiyal özellikleri, konjonktivit gibi göz enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olabilir. Ayrıca soğan suyu tüketimi kataraktı önleyebilir. Soğan suyu tüketiminin kulak enfeksiyonlarınıda önlediği söyleniyor.Soğan suyundaki flavonoidler ve diğer antioksidan bileşikler, erken yaşlanma belirtilerini önleyebilir.Soğan suyunun bilinen anti-aging özellikleri, bazı kaynaklara göre kolajen üretimini arttırabilen ve erken yaşlanma ile savaşabilen kükürt içeriğine de atfedilebilir.



Soğan suyu saç gelişimini hızlandırabilir ve alopesi areata (ani saç dökülmesi) gibi durumları tedavi edebilir. Soğan suyu saçınızı daha parlak hale getirebilir. Ve suyun antimikrobiyal özellikleri, kafa derisi enfeksiyonlarına karşı savaşmaya yardımcı olabilir. Daha sağlıklı bir kafa derisi daha güçlü kıl folikülleri anlamına gelir. Soğan suyu kan pıhtılaşmasını yavaşlatabileceğinden, kanama riskini artırabilir . Kanama bozukluğunuz varsa, soğan suyu tüketmeyin. Eğer zaten hazımsızlıktan muzdaripseniz, durumu kötüleştirebileceğinden soğan suyuna dikkat edin.Soğan suyu kan şekerini düşürebilir. Soğan suyu tüketmeden önce mutlaka hekime danışın. Ayrıca cilt üzerinde allerjiye neden olabilir. Cilt problemleri için soğan suyu kullanmanız gerekiyorsa cildinizde küçük bir yama testi yapın.



Soğanlarındaki fitokimyasallar, C vitamini ile birlikte bağışıklığı artırmaya yardımcı olur.Soğanlar , kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olan krom içerir .Yüzyıllar boyunca, inflamasyonu azaltmak ve enfeksiyonları iyileştirmek için soğan kullanılmıştır .Soğanlarda kuersetin denilen güçlü bir bileşiğin kanserin önlenmesinde önemli bir rol oynadığı bilinmektedir . Soğanlar serbest radikalleri temizler, böylece gastrik ülser geliştirme riskinizi azaltır. Arı sokması durumunda ; Acı ve yanma hissinden hemen kurtulmak için bölgeye soğan suyu sürün.Soğandaki C vitamini ve diğer besinler kanserin kontrol edilmesine yardımcı olur ve ayrıca cildi ve saçı güçlendirir. Kan şekeri seviyeleri büyük ölçüde soğan özleri ile kontrol edilir ve ayrıca bağışıklık ve anemi kontrolünü artırır.Soğanların çok değerli tıbbi uygulamaları vardır, çünkü zengin bir besin, vitamin, mineral ve organik bileşik kaynağıdır. Bunlar, sağlık için gerekli olan sülfürik bileşiklerin ve kuersetin varlığını içerir. Soğan kalsiyum , magnezyum , sodyum , potasyum , selenyum ve fosfor gibi mineral bileşenleri içerir ve bunlar iyi bir C vitamini, B6 vitamini ve diyet kaynağıdır.




Kırmızı soğanlar, meme ve kolon kanseri hücrelerini yok etmede en etkili olanlardır . Soğanların, kanserin önlenmesinde önemli bir rol oynayan kuersetin adı verilen güçlü bir bileşikleri vardır.Soğanlar vücuttaki kan şekeri seviyesinin kontrol edilmesi üzerinde yararlı etkilere sahip olabilir. Bu kök sebzesinde de bulunan krom , kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir.Soğanlardaki kersetin (ve diğer flavonoidler) enflamasyonun önlenmesine yardımcı olur. Astım ve alerjik rinit gibi solunum sorunları olan hastalar , soğan ekstrelerinden yararlanabilirler. Soğanda bulunan prebiyotikler burun tıkanıklığının giderilmesine ve böylece huzurlu bir uykuya yardımcı olabilir.Soğanlardaki kükürt, göz merceğinin sağlığını iyileştirir,maküler dejenerasyon ve katarakt riskini azaltır. Soğanlar, diş çürümesine neden olan bakterileri azaltmaya yardımcı olur.Sebze ayrıca dişleri sağlıklı tutan C vitamini bakımından da zengin diş ağrısını hafifletebilir .Özellikle ağızdaki enfeksiyonlar için bir antibiyotik olarak hareket eder ve antiseptik özelliklere sahip . Soğanlar iyi bir vitamin B6, C, biyotin, K, folik asit, krom, kalsiyum ve lif kaynağıdır.Ayrıca yüksek seviyelerde flavonoidler, özellikle de bir antioksidan olan Quercetin içerirler.



Antibakteriyel ve antifungal özelliklerde zengin olan soğan saç sağlığına destek olur saçın hızlı büyümesini sağlar.Soğanların ayrıca baş dönmesi , epilepsi ve vertigoya iyi geldiği söylenmektedir.Soğanlarındaki fitokimyasallar, C vitamini ile birlikte bağışıklığı artırmaya yardımcı olur. Ham soğan, kötü kolesterol (LDL) üretimini düşürür. Soğan suyu da ağrı ve yanma hissi anında rahatlama sağlar. Cilt problemleri için de kullanılır. Menopoz septomlarını giderir.Soğanlardaki manganez ayrıca sağlık açısından koruyucu antioksidan özellikler sağlar.Araştırmalar, soğanların, mide kanserine yakalanma riskini önemli ölçüde azaltabileceğini gösteriyor.Yüzyıllar boyunca soğan, yemek tariflerini canlandırmak için kullanılmış ve tıbbi amaçlar için eski karışımlara eklenmiştir. Modern tıp, soğanların hücre sağlığının korunmasından kanın temizlenmesi için iltihabın önlenmesine kadar, vücudun hemen her alanında oldukça faydalı olduğunu bulmuştur. Beslenmenin optimal sağlığın korunması ve kronik hastalıklardan kaçınmanın anahtarı olduğuna hiç şüphe yoktur. Sağlığınızı korumak için diyetinize soğanı dahil edin. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi soğan suyunu tüketmek bir çok olumsuzluğa neden olabilir, bu nedenle hekime danışmadan soğan suyu tüketmeyin.
 

Benzer İçerikler

Üst