Soya sütünün faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Soya sütünün faydaları nelerdir ?
Soya sütü besleyici süt alternatiflerinden biridir. Protein bakımından yüksek olan Soya sütü soya fasülyesinden çıkarılır. Çok yönlülüğünden dolayı insanlar soya sütü tüketmeyi tercih ediyor. Soya sütünün sağlığa yararları arasında kardiyovasküler sağlığı teşvik etmek, kemik sağlığını desteklemek, postmenopozal semptomları hafifletmek, ruh halini düzenlemek, belirli kanser türlerini önlemek, tip 2 diyabeti için önlemek yer alır. Diğer faydaları arasında doğal migren tedavisi, inflamasyonla mücadele etmek ve bilişsel işlevlere yardımcı olmak bulunmaktadır. Ve aynı zamanda erkeklerde sperm kalitesini etkilediği vurgulanmaktadır. Soya sütü ile ilgili önemli detay , hipertansiyon, diyabet, meme kanseri, kalp sorunları, obezite ve daha fazlası gibi durumları tedavi edebilmesidir! Makalemizin devamında soya sütü,soya sütünün faydaları, soya sütü neye iyi gelir gibi etkiler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



soya sütü faydaları.jpg







Soya sütü, tam proteinler ve sağlığa çok sayıda benzersiz faydalar sağlayan bir besindir. Soya sütü tüketiminin en bilinen etkilerinden biri, aynı anda birkaç yönden hareket ederek, kardiyovasküler sağlığı geliştirme yeteneğidir. Genel faydalarına ek olarak, soya sütü, erkek sağlığı için özellikle önemli olan birkaç bileşik içerir. Kardiyovasküler problemleri önlemek için doymuş yağlar , sodyum ve yağsız protein içeren bir diyet tüketmeniz önerilir. Soya sütü kalp problemlerini önlemede bu noktada etkilidir. Soya sütü kan basıncını düşürerek hipertansiyonu tedavi eder. Yüksek kalsiyum ve düşük yağ içeriği ile, soya sütü diyabetik yemek planınız için mükemmel bir süt ürünüdür. Kolesterolü düşürerek ve kardiyovasküler sorunları önleyerek diyabeti yönetir.


Soya, vücutta kolesterol seviyelerini düşüren ve kalp hastalıklarını önleyen ürünlerden biridir. Soya sütü gibi soya ürünleri, plazma lipit seviyelerini iyileştirir ve özellikle yüksek kolesterol bulunanlarda kardiyovasküler hastalık riskini azaltır. Yüksek düzeyde doymamış yağlar, vitaminler, lif ve mineraller ve düşük doymuş yağlar da kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Soya sütü, kemik dokusunun korunması ve zenginleştirilmesi için en önemli minerallerden biri olan kalsiyum bakımından zengindir. Kalsiyum ve diğer mineraller, osteoporoz gelişimini önler ve kemik sağlığını korur.


Postmenopozal kadınlarda doğal östrojen üretiminin azalmasının önemli etkisi büyüktür. Menopoz öncesi ve sonrasında soya sütü tüketimi de sıcak basması, kramp, gece terlemesi ve uykusuzluk gibi belirtileri hafifletebilir. Soya sütü, ruh halinin düzenlenmesinde anahtar rol oynayan B vitaminleri dahil olmak üzere bir dizi besin içerir. Depresif hastalığı olan kişiler genellikle düşük serotonin düzeylerinden muzdariptirler, soya sütü tüketmek ruh halinizi iyileştirebilir. Meme, kolon ve mide kanserine karşı önleyici potansiyele sahiptir. Bir çok kanser türünden korunmak için soya sütü tüketebilirsiniz.


Soya ürünleri içeren bir diyet, akne problemlerini giderebilir. Ve soya, kendi başına, cildin aşırı kararmasına neden olan hiperpigmentasyon gibi dermatolojik sorunları tedavi etmek için kullanılan bileşenlerden biridir. Soya ürünleri sağlığınız ve cildinize yaşlanma karşıtı faydalar sağlayabilir. Soya sütü saç sağlığınıda olumlu yönde etkilemektedir. Saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsanız soya sütü tüketmenizi öneriyoruz. Soya sütü laktoz intoleransı olanlara çok iyi bir alternatiftir. İyi miktarda kalsiyum içerir. Tüm bu faydalar hem erkekler hem de kadınlar için çalışır. Bununla birlikte, bazı etkiler cinsiyete özgüdür. Soya sütü tüketimi prostat kanseri riskini azaltır. Soya sütü erkeklerde tip 2 diyabeti önlemektedir. Yalnız tüketimi ılımlılıkla olmalıdır. Yapılan çalışmalarda yüksek miktarda tüketilen soya sütünün erkeklerde testosteron seviyelerinde azalma, düşük bir sperm konsantrasyonuna sahip olduğunu göstermiştir.


Son araştırmalar soya sütünün meme kanserinin tedavisinde faydalı olduğunu göstermiştir. Soya sütü, menopoz dönemindeki kadınlarda bilişsel sağlığıda korumaktadır. Bir çok insan migrenden müzdariptir. Migren kişinin yaşma kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Migrenlerin neden tetiklendiği tam olarak bilinmemektedir, ancak magnezyum eksikliğinin migreni tetiklediği düşünülmektedir. Soya sütü iyi bir magnezyum kaynağıdır ve migren ataklarını önleyebilir.Soya sütü, sahip olduğumuz besin elementleri sayesinde sağlığımız için son derece faydalıdır. Soya sütü kilo vermenize bile yardımcı olabilir.. Son çalışmalar soya sütünün göz sağlığını koruduğunuda göstermektedir..


Sağlık bir cilt söz konusu olduğunda cildi nemli tutmak önemli bir faktördür. Soya fasulyesi cildi nemlendirir ve kurumuş pul pul görünümlü cildi iyileştirir. Soya fasulyesi ayrıca yaşlanmanın gözle görülebilir belirtilerini ( cilt renk değişikliği, kırışıklıklar, koyu lekeler, ince çizgiler vb. ) azaltabilir. Soya fasulyesi , ölü deri hücrelerini yenilemeye ve yeni cilt hücreleri oluşturmaya yardımcı olan E vitamini içerir . Bu cildin genç ve parlak görünmesize yardımcı olabilir. Soya fasulyesi, demir ve çinko açısından zengindir. Kılcal damarların genişlemesine, kırmızı kan hücrelerinin yumuşamasına ve kulağa kan akışının uyarılmasına yardımcı olur. Bu yaşlılarda işitme kaybını önleyebilir.

Soya fasulyesi omega-3 ve omega-6 yağ asitleri gibi güçlü fito-antioksidanlar içerir. Tüm bunlar kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Çoğu kadın Osteoporoza eğilimlidir. Soya sütü tüketmek kemik sorunlarının oluşmasını önler. Soya fasulyesi meme kanseri gelişme riskini azaltabilir. Soya fasulyesini düzenli olarak tüketen kadınların meme kanseri geliştirme olasılığı daha düşüktür. Soya fasulyesi, bağışıklığı artıran bitki proteiniyle yüklüdür. Soya fasulyesi, beyin için hayati bir besin olan lesitin içerir. Ayrıca beyindeki sinir hücrelerinin işlevini arttıran fitosterol içerir.Soya fasulyesindeki protein içeriği serebral korteksi uyarabilir. Buda ruh halinizi iyileştirmenize yardımcı olur.


Soya fasulyesi, tip 2 diyabetin önlenmesinde yardımcı olur. Soya fasulyesindeki kalsiyum içeriği güçlü kemikler ve dişler oluşturmaya ve geliştirmeye yardımcı olur.Soya fasulyesi, vücudun bağışıklığını arttırmaya yardımcı olan Çinko içerir. Soya fasulyesi, vücudu temizleyen ve serbest radikalleri vücuttan temizleyen antioksidanlar içerir.Soya fasulyesi, artrit ve diğer enflamatuar durumlardan muzdarip insanlara yardımcı anti-inflamatuar özellikleri içerir. Soya fasulyesi B , C ve E vitaminlerinin zengin bir kaynağıdır. Bu tohumlar ayrıca kalsiyum, manganez, fosfor, magnezyum, demir ve bakır gibi temel besinlerle de doludur. Folat içeriği deprsyonu önler. Migrenden müzdarip olanlar soya tüketmelidir çünkü soya iyi bir magnezyum kaynağıdır.Soya sütü, saç sağlığınız için hayati önem taşıyan protein, demir, kalsiyum, lif, folik asit, B vitaminleri ve potasyum içerir. Soya fasulyesi, cildin parlamasını sağlayan antioksidanlar içerir. Görüldüğü üzere soya ve soya sütünün sağlığa olan faydası sayısız ancak bu besin ılımlılıkla tüketilmelidir.
 
soya sütü mucizesi ve faydaları
soya sütü nedir
soya sütünün cilde faydaları
soya sütü östrojen
soya sütü fiyatı
soya sütü zayıflatırmı
soya sütü migros
soya sütü nerede satılır

merhaba arkadaşlar. Bana erken menopoz teşhisi kondu bende bunu önleyebilirmiyim diye araştırma yaptım. Soya sütü erken menopozu önlüyormuş. Neyse zor olsada migrosta buldum. Tadı hiç güzel değil bildiğimiz süt tadı yok her ne kadar adı soya sütü olsada . Yalnız faydasını gördüm. Öyleki annem 55 yaşında menopoza girmişti. Soya sütünün diğer faydalarından yararlanması için onada içirdim zorla yarım bardak içti sevmedi tadını annem 3 gün sonra bir pedi dolduracak kadar kanama yaşadı gerçekten çok şaşırdım. Yalan söylemiyecem ben tadını sevmediğim için devam etmedim .
 
Geri
Üst