sübye tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
sübye tarifi
sübye tarifi subye sübye nasıl pişirilir nasıl yapılır
1 ila 2 kilo kadar sübyeyi temizleyebilyosanız kendiniz bilmiyorsanız balıkçınıza temizletin(dişlerinin çıkması gerekior)hepsinin mürekkep keselerin aldırın ama 2 tanesininkini bıraktırın çünkü yemeğin içine karışacak.iri parçalar halinede doğradığınız sübyeyi tencereye koyun.üzerine bir şişe maden suyu-bir bardak sirke yada şarap-bir tatlı kaşığı şeker-bir tatlı kaşığı tuz-bir bardak zeytinyağı koyun.ayırdığınız 2 mürekkep kesesini patlatıp onlarıda üstüne dökün yarım bardakta su ilave edip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. (bardak ölçüsü rakı bardağı)bu tarif gemici usulü sübye tarifidir.yemek piştiğinde içindeki mürkkepten dolayı siyah olacak.ama görüntüsüne aldanmayın lezzeti gerçekten enfestir.
 
Geri
Üst