Sürmenaj Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Sürmenaj Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
sürmenaj nedir,sürmenaj tedavisi,sürmenaj nasıl tedavi edilir,sürmenaj nasıl anlaşılır,sürmenaj nasıl geçer,sürmenaj nasıl anlaşılır,sürmenaj hakkında bilgiler
sürmenaj-600x250.jpg




Sürmenaj, çok çalışan insanlarda ve özellikle erkeklerde görülen bir çeşit zihin yorgunluğu, sinir zayıflamasına verilen isime sürmenaj denir. Dersleri oldukça yüklü olan ve sürekli çalışmak zorunda kalan lise ve üniversite öğrencilerinde, öğretmenlerde, yoğun hesap ve muhasebe işleriyle uğraşanlarda daha sık görülmektedir.
Meydana geliş mekanizması tam olarak bilinmemekte ve çeşitli fikirler ileri sürülmektedir. Bunlardan birisi de beyindeki sinir hücrelerinin biyokimyasal elemanlardan fakir kalması görüşüdür. Sürmenajlı kişilerde, ruhsal ve bedensel yorgunluk, bıkkınlık, isteksizlik, dikkati toparlayamama, sağlıklı düşünememe hali, bâzı organlara ait şikayetler söz konusudur. Konuşmak, kitap okumak bile kişiye zor gelir.
Sürmenaj Belirtileri

Sürmenaj, 20 ile 40 yaş arasındaki erkeklerde görülen bir çeşit zihin yorgunluğu, sinir zayıflamasına verilen addır. Sürekli çalışan, yoğun ders ortamında olan öğrenciler ve öğretmenler ile hesap işleri yapan muhasebecilerde sıklıkla görülür.
Neden dolayı meydana geldiği tam olarak bilinmeyen bu hastalığın belirtileri şunlardır; Hastalar uyuyamamaktan şikayet ederler. Bu yüzden uyku ilâçlarını sürekli olarak kullanırlar. Hastalarda baş ağrısı, baş dönmesi, dikkat eksikliği, konstanstrasyon bozukluğu, kısmi hafıza kayıpları gözlemlenebilir.
Sürmenaj Tedavisi

İlacı yoktur . En iyi tedavisi beyninizi kurcalayan, yoran herşeyden uzaklaşmak ve cep telefonunu kapatıp tatil yapmaktır.
Sürmenajfan Korunma
Öncelikle beyin organımıza saygı göstermemiz gerekir. Evimize aldığımız aletin, bilgisayarın, çamaşır makinesinin kullanma talimatı vardır. Bu talimata uyan kimsenin cihazı daha az arıza yapar daha uzun ömürlü olur.
İster beynimiz ister diğer organlarımız olsun hepsi bir cihazdır. Onları bilinçli ve sağlıklı kullanmalıyız.
Beynimizi sağlıklı kullanmanın birinci şartı stresi kontrol edebilmeyi başarmaktır. Stressiz hayat olmaz. Yaşadığınız stresi ve bunalımı hayatınızda kazanım haline dönüştürebilirsiniz. Basit bir yöntem. Sorun odaklı değil çözüm odaklı düşünmeyi başarmaktır.
Beynimizin iyi çalışması için diğer kural doğru beslenmektir. Antioksidan hücre yenileyici gıdalara ağırlık vermek çok önemlidir. C ve E vitamini bol gıdalar. Meyve ve sebze. E vitamini doğal olarak zeytin ve zeytin yağında çok bulunur.
Ölçülü yaşayan, doğru beslenen mutlu yaşam felsefesi edinen insan beynini garantiye almış demektir.
Sümenaj olduysanız mutlaka profesyonel yardım almalısınız. Çözümü kolaydır. Önceleri yıllarca süren tedaviler şimdi çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor.
 
Geri
Üst