Surya Namaskar Nedir ?

Uzman SühaN

Administrator
Surya Namaskar Nedir ?
Yoga bir sanattır ve bir bilimdir. Bu bir bilimdir, çünkü vücudun ve zihni kontrol etmesi için pratik yöntemler sunar; böylece derin meditasyonu mümkün olur. Ve bu bir sanattır, çünkü sezgisel ve hassas bir şekilde uygulanmadıkça sadece yüzeysel sonuçlar doğuracaktır. Yoga bir inanç sistemi değildir. Vücudun ve zihnin birbirleri üzerindeki etkisini dikkate alır ve bunları karşılıklı uyum haline getirir. Örneğin, zihin, vücudundaki gerginlik veya hastalık yüzünden, enerjinin beyine akmasını engeller , ve konsantre olamaz. Vücuttaki enerji zayıflar, çünkü irade dondurulur veya zararlı duygularla felç olur. Yoga öncelikle pranayama bilimi veya enerji kontrolü vasıtasıyla vücuttaki enerjiyle çalışır. Yoga nefes kontrolüyle zihninizi sürdürebileceğiniz ve daha yüksek farkındalık durumlarına ulaştığını öğretir. Makalemizin devamında surya namaskar ile ilgili detayları bulabilirsiniz.


Surya Namaskar.gif



Güneş, enerjinin temel kaynağıdır. Güneşin ve onun sağladığı enerjinin önemi çeşitli geleneklerde görülmektedir. Güneş enerjisi muazzam iyileştirme gücüne sahiptir, doğru şekilde kullanılırsa , sonuçların fiziksel ve zihinsel rahatsızlıklarda mucizevi olmasını sağlar. Surya Güneş , Namaskar ise eğilmek anlamına gelir. Temel olarak yogiler, bu yoga uygulamasını her türlü yaşam biçiminin, Güneşin takdirine, onur ve saygıyı gösttermek için ayırıyor. Surya Namaskar , çeşitli yoga duruşlarının bir birleşimidir. Surya Namaskar uygulamak düzenli olarak iç sisteminizin güçlü kalmasına yardımcı olur ve bağışıklığı geliştirir.

Yoga nedir faydaları nelerdir ?




Gündoğumu sırasında icra etmek çok idealdir . Güneşi vücudunuzun bir parçası olarak içselleştirmeyi öğrenmenize yardımcı olabilir. Surya Namaskar ın oniki duruşa sahip tasarımı, on iki güneş döngüsünün fiziksel döngülerinizle senkronize edilmesine yardımcı olabilir. Surya Namaskar tekniğinin sayısız faydaları vardır işte bunlardan bir kaçı :

Surya Namaskar ın faydaları :

Duruş ve dengeyi iyileştirerek kaslar, eklemler, bağlar ve iskelet sistemini sağlıklı kılar

Surya Namaskar diyabetten muztarip olanlara yardımcı olabilir . Bir dizi yoga duruşu, insülin üretimini ve kullanımını arttırmanın yanı sıra pankreasın üzerine baskı uygulayarak pankreasın uyarılmasına yardımcı olur . Artı, vücudun her yerinde kan hareketi geliştirir.

Surya Namaskar, kas dokularına ek olarak eklemler için de uygundur. Omuz, boyun ve bacak kas grupları için özellikle iyidir. Doğru uygulandığın da , ek olarak duruşu geliştirir. Artı, omurga ve bacaklarda esnekliği geliştirir ve aynı zamanda boyun uzamasını sağlar.

Surya Namaskar uygulaması esnasında akciğerleriniz tamamen havalandırılır ve kanın yeterince oksijenlenmesini sağlar. Etkili bir şekilde detokslanır ciğerleriniz. Hızlı yapılırsa, büyük bir kardiyovasküler egzersiz görevi görür

Surya Namaskardaki yoga duruşlarının tamamı sindirim sistemi için iyidir. Kabızlığı giderir bağırsak hareketlerini hızlandırır.

Surya Namaskar ayrıca cildinizi de güzelleştirir ve sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Kırışıklıkların başlamasını durdurmak ve cilt sağlığınızı korumak için bu tekniği mutlaka uygulamalısınız.


Surya Namaskar stresi azaltır ve depresyona iyi gelir. Stres, endişe ve hatta melankoliğe sahip kişiler için çok etkilidir.


Adet düzensizliği günümüzde bir çok kadın için ortak bir sorundur. Bu teknikle adet düzeninizi sağlayabilir, düzenli döngüye sahip olabilirsiniz.

Uykusuzluk ve bunlarla ilgili bozukluklarla baş etmek için ideal bir egzersiz.

Surya Namaskar saç dökülmesine de iyi geliyor. Saçlarınız dökülüyorsa bu tekniği mutlaka uygulayın.

Gergin eklem problemlerini azaltır. Artrit, siyatik, diğer ortak hastalıklar vb. Tedavide son derece yararlıdır.

Bu vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olur, çünkü bu tam vücut egzersizidir


Bu yoga eğitimi, uykusuzluk ve farklı uyku problemleri ile başa çıkmada yardımcı olacaktır . Keyifli vücut egzersizi ayrıca beyninizi sakinleştirmeye yardımcı olur. Yoga uygulaması vücudun ve aklın geliştirilmesine yardımcı olur ve bir çok sağlık faydası getirir. Yine de, tıptaki yerini almaz. Yukarıda yer alan problemlerden müzdaripseniz mutlaka hekime görünün.. Surya Namaskar ın pek çok iyi refah avantajına ek olarak bunlardan zevk alabilmek için sabah erken saatlerde ve dışarıda bir açık alanda gerçekleştirmek çok önemlidir.

Güneş bu gezegenin yaşam kaynağıdır. Yediğiniz, içtiğiniz ve nefes aldığınız her şeyde, güneşin bir parçası var. Güneşi daha iyi "sindirmek", içselleştirmek ve sisteminizin bir parçası haline getirmek için bu işlemi gerçekten de faydalı bulacaksınız. Bunu rutininize dahil etmek sağlığınız açısından bir çok yarar sağlayacaktır. Sevgili okurlar ; Surya Namaskar ile ilgili makalemizi incelediniz. Bu tekniği konu içinde yer alan giften faydalanarak yapabilirsiniz. Konuya dair soru ve görüşlerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst