Tenya nasıl düşürülür ?

Uzman SühaN

Administrator
Tenya nasıl düşürülür ?
Bağırsak parazitlerinden biride tenyalar.İnsan sağlığını olumsuz etkileyen bağırsak parazitlerinden dünyanın yarısı nasibini almış durumda.Bağırsak parazitleri faktörlerine göre belirti gösterir.Peki bağırsak parazitlerinin , tenyanın tedavisi varmı , bağırsak parazitleri nasıl bulaşır tüm detaylar yazımızın devamın da..Öncesi ; Çocuklarda Bağırsak Parazitleri , Ahmet Maranki parazitler hakkında ki konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.


Zararlı bağırsak parazitlerinden biridir tenyalar.Pişmemiş etten,musluklardan,çamaşırlardan,topraktan ve hayvanlardan bulaşabilmektedir.Belirtileri genellikle anüste kaşıntı ile başlar.Kansızlık,kilo kaybı,istahsızlık,ishal, karın ağrısı ve gece uyurken ağızdan salya gelmesi dir.Tedavi edilmediği ileri safhalarda kız çocuklarında vajinal enfeksiyonlara vajinit,idrar yolalrı hastalıklarına yol açabilir.Ayrıca tedavi eilmeyen bu parazitler ciddi rahatsızlara yol açmaktadır.Genellikle tenyaları dökmek için çok bilindik bir yönteme yeri gelmişken değinmek istiyorum.Kabak çekirdeğinin içi aç karnına düzenli tüketilir ise tenyaları döküyor.Bunun dışın da tenyaları dökmek için farklı tedavi yöntemleri var.Bu tedavi yöntemlerini yazımızın devamın da bulabilirsiniz..



tenya.jpg




Tenya Kıl Kurdu Ve Kurt Düşüren Yiyecekler

Bizim kısaca, bağırsak kurdu, ya da parazit olarak isimlendirdiğimiz, içimizde beslenen; ve yaşayan zararlı canlıların türleri aslında bizim bildiğimiz gibi, bağırsak kurdu, ya da parazit değildir, ortalama üç adet zararlı canlının içimizde yaşayıp, bizden beslendiğini bilmemiz gerekir. Bu yazımızda sizlere, tenyanın belirtileri, bağırsak kurdu belirtileri ile birlikte, neden oluştuklarını, ve kurt düşürücü yiyecekler ile birlikte, kurt düşürmenin yollarını aktarmaya çalışacağız…

Bağırsak Parazitlerinin Çeşitleri

Parazitler genel olarak, solucanlar, kıl kurtları, ve tenyalar, yani şeritler olmak üzere üçe ayrılırlar. Tenyanın şerit olarak bilinmesinin nedeni, uzunluğunun 7 – 8 metreye kadar ulaşabilmesidir. Tenyanın belirtileri bu anlamda, karın şişkinliğinden iştahsızlığa, kabızlığa kadar değişebilmektedir. Tenyanın nedeni, yeteri kadar pişmemiş et tüketimi olarak aktarılabilmektedir. Peki ya kıl kurdu nedir? Aslında kıl kurdunun bulaşma nedeni, tenyalara göre çok daha fazla olduğundan dolayı, kıl kurduna karşı daha dikkatli olunması gerekmektedir. Peki kıl kurdu nasıl bulaşır, kıl kurdunun nedenleri nelerdir?

Kıl Kurdu Neden Olur? Kıl Kurdu Nasıl Bulaşır?

Kıl kurdunun nedenleri arasında, suların kirli olması, musluklara parazit bulaşmış olması, sebzelerin; ve meyvelerin iyi yıkanmamış olması, çamaşırlara; ve çarşaflara kıl kurdunun yumurtalarının dökülmüş olması… gibi önemli unsurlardan söz etmek gerekmektedir. Kıl kurdunun zararları, kendisini belirli hastalıklar şeklinde gösterebilir. Bu hastalıklar arasında, geçici ishaller, karın ağrısı; ve kaşıntı gibi unsurların yer aldığını belirtebiliriz…

Kıl Kurdunun Belirtileri

Kıl kurdu bulunan kişilerin kaşıntı problemleri, dışkılamada koku, ve yumuşak kıvam, karın ağrısı, gaz problemi, her zamankinden daha az, ya da daha çok yeme isteği (Çok yenmesi halinde kilo alamama durumu), mide bulantısı, ağız çevresinde renk değişimi, ağız kokusu, diş gıcırdatma, vücutta döküntülü kaşıntılar… gibi pek çok olumsuz durumdan söz edilebilmektedir.

Kıl kurdu belirtileri arasında sayılan unsurların ikisi, ya da daha fazlası sizde, ya da çocuğunuzda mevcut ise, hemen tahlil yaptırmanız gerekmektedir. Eğer kıl kurduna rastlanmadıysa, tahlilin bir kaç kere daha yaptırılması çok önemlidir.



Tenyaların Düşmesi İçin:

*Bir yemek kaşığı eğrelti otunu, 2 bardak suda demleyin, aç karnına onbeş dakika ara ile için.
*Bir yemek kaşığı kekiği ,1 lt sıcak suya koyun demleyin, 15 dakika dinlendikten sonra süzüp sabahları aç karnına için. 4 bardak olarak tüketin.

*ikiyüz gr havunçu rendeleyin, sabah aç karnına yiyin. Öğleye kadar birşey yemeyin, öğle ile akşam yemeğinden 20 dakika önce 100 gr daha yiyin. 5-6 gün bu şekilde yemeye devam edin.10-20 santimetre boyunda olan yuvarlarlak solucanlar genellikle küçük çocuklarda görülür.Karın ağrısı, karında şişlik, kaşıntı,zayıflama şeklinde kendini gösterir.

Tedavisiiçin.
*Bir tatlı kaşığı papatyayı, bir bardak sıcak suda 10 dakika demleyin süzün, yemeklerden bir saat önce 3-4 bardak için.

3-4 milimetre olan kıl kurtları gözle zor görülür. Geceleri uykusuzluk, baş dönmesi, sinir bozukluğu ve apandisit bölgesinde ağrıya neden olurlar. 250 gr çilek sabah aç karnına yenir öğleye kadar birşey yenmez, hergün bu şekilde devam edin faydasını göreceksiniz.
Ahmet Maranki Bağırsak Solucanlarını Düşürmek İçin Şifalı Bitkiler

Zerdeçal (Curcuma longa):

Zerdeçalda anti-parazit özellik olan dört bileşik vardır. Zerdeçalda bulunan köriyi bolca tüketmek gerekir. Köri sarı rengini zerdeçaldan almıştır.

Karanfil (Syzygium aromaticum):

Karanfil birçok parazite karşı etkilidir buna bağırsak kurtlarınıda ekleyebiliriz. Demlediğiniz karanfilin çayı bağırsak kurtlarında çok etkilidir. Ananas suyu ile papatya suyuna toz karanfili karıştırın çok faydasını göreceksiniz.

Papaya (Carica papaya):

Küçük papaya çekirdeklerini yutarsanız, bağırsak kurtlarını yok etmede fayda sağlar.
Sarımsak ( Allium sativum):

150 ml havuç suyuna, üç diş sarmısağın suyunu sıkın karıştırın. İki saat arayla için.

Zencefil (Zingiber officinale):
Zencefil çok keskin kokusu olan bir bitkidir. En tehlikeli parazitlere karşı etkilidir. Anisakis, bu tehlikeli kurtlardan biridir, japonyada ortaya çıkan kurt daha çok çiğ balıklarda bulunur, hızla yayılır. Bundan dolayı suşi satılan yerlerde japonlar yemeğe bolca zencefil koyarlar.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst