Terim kötü kokuyor bunun nedeni nedir tedavisi varmıdır?

Uzman SühaN

Administrator
Terim kötü kokuyor bunun nedeni nedir tedavisi varmıdır?
Ter kokusu herkesin müzdarip olduğu bir sorun.Terleme ile tüm toksinleri atarız.Terlemek sağlığımız açısından faydalıdır.Lakin kokusu ile gerek kendimiz gerekse etrafımız rahatsız olabilmektedir.Her ne kadar bir çok kozmetik ürünler ter kokusuna karşı kullanılsada maalesef geçici bir çözüm olmaktan ileriye geçemiyor.Ter neden kokar,ter kokusuna ne iyi gelir, aşırı terleme için bitkisel tedavi varmı ? Tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Öncesi ; Terleme Sebepleri ve Tedavisi adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.

Terlemek çoğu zaman sıcaktan kaynaklansada stresten de olabiliyor.Terlemek aslında vücudun serinleme şeklidir.Terlemek sağlıklı olsada etrafa nahoş kokular yaymak can sıkıcı bir durumdur.Genelde kasık ve koltuk altı bölgeleri terlediği zaman kötü koku oluşur.Bu bölgedeki bakteriler ter ile birleşince kötü koku yaymaya başlar.Ter kokusunun olduğu bölgelerdeki tüyleri temizlemek kokunun önüne geçicektir.

Aynı zamanda duş almak ter kokusunu geçicide olsa önleyecektir.Bunların yanı sıra koltuk altı terlemesi ve kokusu için limon kullanmanız fayda sağlayacaktır.Bir kaç damla limonu koltuk altınıza sürün ve 12 saat ter kokusundan kurtulun. Aşırı terleme için ter kokusuna iyi gelen sayısız bitki ve doğal yöntemler var.Yazımızın devamın da ter kokusuna iyi gelen önerileri bulabilirsiniz.Sizinde ter kokusu için önerileriniz var ise bizlerle bu başlık altından paylaşabilirsiniz.


ter kokusu.Jpeg





Teriniz neden kötü kokuyor?

Terleme, bünyemizdeki temel fonksiyonlardan biri. Vücut belirli bir ısıda kalmayı sağlamak için terliyor. Bu işlemi bir nevi termostat gibi düşünebiliriz.

Normal koşullarda her gün 1 litre civarında ter salgılıyoruz. Ancak bu miktar, yaşadığımız çevrenin ısısına, ne kadar hareketli bir yaşam sürdürdüğümüze göre değişiyor.

Ayrıca öfke, utanma duygusu gibi, içinde bulunduğumuz psikolojik nedenlere bağlı olarak da artış gösterebiliyor.

Bu temel nedenler dışında, fazla kilolar, hipoglisemi, insülin direnci gibi rahatsızlıklar ve hatta aşırı baharatlı yemekler terleme miktarını artırabiliyor.

Bazılarımızsa bu sebepler dışında, gece-gündüz aşırı terleyebiliyor. İnsanların yüzde birinde rastlanan bu duruma “hiperhidroz” deniyor ve bu aslında tıbbi müdahale ile çözülebilecek bir rahatsızlık.

TER BEZLERİ

Ter dediğimiz sıvının yüzde doksandan fazlası su. Bunun dışında terimiz, sodyum, potasyum gibi mineraller ve üre, laktat gibi maddeler içeriyor.

Ter salgılayan bezler, derinin uzantısı. İki tür ter bezine sahibiz: Ekrin ve apokrin.

Ekrin tez bezlerinin sayısı 3 milyon civarında. Vücudumuzun her yerinde varlar. En fazla da avuç içinde, ayak tabanında ve sırtta bulunuyorlar. Bunlar daha çok ısı değişikliği karşısında uyarılarak ter salgılıyor.

Apokrin ter bezleri ise daha büyük ve sayıları daha az. En çok koltuk altında, meme ve kasık bölgesinde bulunuyorlar. Bu bezler psikolojik nedenlere daha fazla duyarlı.

NEDEN KOKU OLUYOR?

Normalde terin kokusu yok. Genelde koltuk altından ve kasık bölgesinde terlemeler koku yapıyor. Bu kokunun nedeni gerçekte ter değil, bahsettiğimiz bölgelerde yer alan bakteriler. Bu bakteriler tere nüfuz ederek kimyasal değişikliğe neden oluyor ve bu da kötü koku oluşmasına yol açıyor.

Kadınlar erkeklere göre daha fazla ter bezine sahip. Ancak erkek ter bezleri daha aktif olduğu için erkekler daha fazla terliyor.

AZ TERLEMEK İÇİN

Yazın fazla terlemek istemiyorsanız, tükettiğiniz içeceklerin çok soğuk olmamasına dikkat edin. Çünkü vücut, aldığımız soğuk sıvıyı en kısa sürede ısıtmaya çalışıyor. Bunun için de kendi sıcaklığını artırıyor. Ardından da normal ısısına dönmek için soğuma yapması gerekiyor. Bu da haliyle aşırı terlemeye neden oluyor.

Uzmanlar yazın adaçayı içmeyi öneriyor. Çünkü adaçayı ter bezlerinin etkinliğini azalttığı için daha az terlememizi sağlıyor. Hatta bal ile tatlandırırarak içerseniz daha da iyi sonuçlar alıyorsunuz.

KOKUYU ÖNLEMEK İÇİN

Koltukaltında, ayak, ve kasık bölgesinde sıkışan terler, lekelenmeye yol açabiliyor. Bunu önlemek için de bu bölgeleri sabun veya duş jeliyle düzenli olarak yıkamalıyız.

Kıllar terin bir bölgede sıkışıp kalmasına sebep olan bir diğer etken. Bu da tabii kokunun artmasına yol açıyor. Çözüm olarak, koltuk altındaki ve genital bölgedeki tüyleri almak gerekiyor.

Düzenli deodorant kullanmak kokuyu önlemek için bir başka çözüm. Deodorantı sadece koltuk altına değil, kasık bölgesine ve ayaklarınıza da uygulayabilirsiniz. Uzmanlara göre, deodorantı sabah yerine geceden kullanmak daha etkili sonuç veriyor.

Sıcak yaz günlerini ter sorunu yüzünden kendinize zehretmemek için hemen harekete geçin. Bir kâse sıcak suya 2 kaşık tuz ekleyin ve her sabah cildinize bu karışımla kompres uygulayın. Kuruyunca, üzerine bebek pudrası serpin. Terleme sorununuz tamamen yok olacaktır.

Okurken inanılmaz gelecek ama mutfakta kullandığınız 2 malzeme, limon ve elma sirkesi ter kokusunu kesinlikle engelliyor.

Uygulama yöntemi ise çok basit: Birkaç damla limonu veya elma sirkesini koltukaltınıza sürün. Terleseniz de ortalama sekiz saat koku hissetmeyeceksiniz. Sirke kokusunun birkaç dakika içinde uçtuğunu unutmayın. Eğer koltukaltınızın kararmasından şikayetçiyseniz, limon damlaları koltukaltınızın renginin açılmasına da yardımcı olacaktır.

Önerimiz limonu veya elma sirkesini pamuğa damlatarak kullanmanız. Dilerseniz elma sirkesini biraz sulandırarak küçük bir sprey şişesine doldurup yanınızda da taşıyabilirsiniz.
 
adminim çok önemli bir konuya değinmişsiniz benim terim eskiden kokmazdı ama son birkaç senedir kendimi bile rahatsız ediyor ter kokum denemediğim rolon ve deodorant kalmadı hatta eczaneden driclor aldım onun biraz faydasını gördüm diyebilirim ama yinede çok memnun kaldığımı söyleyemem limonu ilk kez duydum mutlaka denicem genelde aşırı duygu değişikliklerin de ve baharatlı yemekler yediğimde daha fazla ter kokusu oluyor duş bile alsam duştan sonrada kokuyor bide şunu tavsiye edebilirim hamama gidiyorum arada ve yoğun şekil de sauna buhar gibi şeylerden sonra kese attırıyorum ölü deriler çıkıyor vücudumdan onun da bir süre faydası oluyor
 
Normal şartlar altında terleme vücudun serinleme şeklidir.Normal koşullarda her gün 1 litre civarında ter salgılıyoruz .Ter dediğimiz sıvının yüzde doksandan fazlası su. Bunun dışında terimiz, sodyum, potasyum gibi mineraller ve üre, laktat gibi maddeler içeriyor.Terlediğinizde cildinizde yaşayan bakterileri beslemiş olursunuz. Bu bakteriler kötü kokuya neden olur. Çünkü sıcak nedeniyle görülen terin %99 u sudur.
 
benim terim hayatta kokmazdı hatta günlerce yıkanmasam yaz günü bile kokmazdı ne yazıkki 6 sene önce kızımı dünyaya getirdiğimden beri kendime bile kokar oldu terim resmen kendimden iğreniyorum duştan çıkıyorum koltuk altımı kokluyorum yinede kokuyor bide çok fazla terleme oluyor koltuk altımda hatta eczaneden tam ismi aklıma gelmiyor şu an bir rolon almıştım azda olsa onun faydasını gördüm diyebilirim.
 
Geri
Üst