Tıkanmış bir klozet nasıl açılır

M

Misafir

Forum Okuru
Tıkanmış bir klozet nasıl açılır
klozet tıkanması klozet tıkandı tıkanırsa kanalizasyon nasıl açılır tıkanıklığı nasıl açılır
Tıkanmış bir klozet nasıl açılır
fay0150.jpg
Acil olarak bir tesisatçı bulamadığınız durumlarda "kendin yap" işleri arasında muhtemelen dünyanın en az sevilen bu işini bitmek hayatınızı kurtarabilir.

Tıkanıklığın yerini bulmak için sifonu çekin. Klozet çabuk dolarsa yakın bir yerden, büyük ihtimalle dirsekten tıkanmıştır. Klozet önce boşalıyor fakat daha sonra doluyorsa daha uzak bir mesafeden, direnden tıkanmıştır. Bu durumda 3 numaralı işlemi yapın veya bir tesisatçı çağırın.

fay0150a.jpg
Eğer tıkanıklık yakınday-sa elinizle {lastik eldiven giyin!) ya da bir burgu veya lavabo pompasiyla çıkarmayı deneyebilirsiniz. Eğer lavabo pompanız yoksa bir sopanın ucuna bez veya çaput dolayabilirsiniz. Çaputun çözülmeyecek şekilde dolandığından ve kuvvetlice bastırmaya dayanabileceğinden emin olun.

Tıkanmış bir direni (kanalizasyon kanalı) temizlemek için rögar kapağını kaldırın. Burgu ya da lavabo pompasını drenaj çubuğuna takın ve tıkanan bölgeye doğru bastırın. Tıkanık bölgeye ulaşana kadar drenaj çubuklarını uç uca birleştiriri. Ulaştığınızda, pompalayın veya burguyu saat yönünde çevirin.
 
Arkadaşlar kendi ürettiğimiz bir çok pratik çözüm var ama kalıcı olmuyor ne yazık ki en güzeli tesisatçı çağırmak bende bu sıkıntıdan sıkıldığım için Meba Tesisatı çağırmaya karar verdim verdikleri çözümden çok memnunum bu sorunu yaşayanlara tavsiye ederim :)
 
Geri
Üst