Tiroid kaynaklı saç dökülmesi belirtileri ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Tiroid kaynaklı saç dökülmesi belirtileri ve tedavisi
Tiroid hastalığı olanlarda saç dökülmesi yaygındır. Hipotiroidi, tiroid bezinin vücutta yeterince tiroid hormonu üretemediği bir durumdur. Hipotiroidizmin yaygın semptomları arasında kilo alımı, yorgunluk, kabızlık ve depresyondur. Ayrıca, hipotiroidizm saçların incelmesine ve saç dökülmesine neden olabilir. Tiroid rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar da saç dökülmesine katkıda bulunabilir.Tiroid koşulları, tiroid beziniz yeterince üretmediğinde veya çok fazla hormon ürettiğinde ortaya çıkar. Hormon üretimi bozulduğunda, özellikle hormonlardan T3 ve T4 Güvenilir Kaynak, vücuttaki diğer süreçleri etkiler. Makalemizin devamında tiroid saç dökülmesi tiroid hastalığı belirtileri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



tiroidden dökülen saçlar geri çıkarmı.jpg







Hipotiroid saç dökülmesi kadınlar arasında yaygındır. Tiroid hormonları saç foliküllerinin saç büyümesini uyarmada çok önemlidir, çünkü tiroid ile saç dökülmesi arasında bir bağlantı vardır. Saçınız iki ana aşamadan geçer: büyüme ve dinlenme. Araştırmalar, T4'ün ve daha az bir ölçüde, T3'ün saçın büyüme fazını düzenlediğini ve ayrıca saç köklerinin kaybını bastırdığını buldu. Sonuç olarak, hipotiroidizme bağlı tiroid hormonlarının eksikliği saçların incelmesine neden olabilir, ancak saç dökülmesinin belirginleşmesi aylar alabilir. Tiroidden dökülen saçlar geri çıkar mı ? Tiroid dengesizliği tedavi edilirse evet yeniden saçalrınız çıkabilir. Saç dökülmesinin yanı sıra, diğer hipotiroidi belirtileri arasında şunlar olabilir:





tiroid saç dökülmesi tiroid hastalığı belirtileri.jpg




Yorgunluk veya kas zayıflığı

Eklemlerde sertlik, şişme veya ağrı

Soğuğa duyarlılık

Kilo alımı veya kaybı

Kuru cilt

Kabızlık

Depresyon

Zayıf bellek





Çoğumuz saçları rutin olarak kaybediyoruz ve günde 100'e kadar saç dökülüyor. Normalde, bu dökülen kılların yerini yenileri alır. . Bununla birlikte, tiroid hastalığınız varsa, saç dökülmesini diğerlerinden daha fazla yaşayabilirsiniz . Tiroid ile ilişkili saç dökülmesi vakalarının çoğu geçici ve tedavi edilebilirdir.Tiroide bağlı saç kaybı nasıl önlenir ? Hipotiroidizm saç dökülmesinin erken teşhisi, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir . Tiroid hormonlarınızı tiroid ilacı, takviyesi, diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi sağlıklı seviyelere yükseltmeye yardımcı olabilecek birkaç tedavi vardır. Hangi tedavinin sizin için uygun olduğu konusunda sağlık uzmanınızla konuşun.




tiroide bağlı saç kaybı nasıl önlenir.jpg





Tsh yüksekliği saç dökülmesi ; Tiroid rahatsızlığı olan birçok kişi saç dökülmesine maruz kalır. Bu herhangi bir acıya veya fiziksel rahatsızlığa neden olan bir semptom olmasa da, hiç kimse saçlarını kaybetmeyi istemediğinden duygusal sonuçları olabilir. Bu, hem erkekler hem de kadınlar için geçerlidir; ancak, genel olarak duygusal sonuçlara ilişkin olarak kadınları erkeklerden daha fazla etkiler.Tabii ki saç dökülmesinin diğer olası nedenleri de olabilir. Hormon dengesizlikleri birincil sebep olabilirken, yine de diğer nedenleri ekarte etmek isteyeceksiniz. Örneğin, bazı ilaçların alınması saç dökülmesine neden olabilir. Beslenme yetersizlikleri de saç dökülmesine neden olabilir. Örneğin, bazı çalışmalar çinkodaki eksiklikleri saç dökülmesine bağlar ve diğer beslenme yetersizlikleri de rol oynayabilir. Düzenli olarak kronik stresle başa çıkmak da saç dökülmesine neden olabilir. Genetik elbette göz önünde bulundurulması gereken başka bir faktördür. Bu nedenle, tiroid rahatsızlığı olan birinin tiroid hormonundaki dengesizliği varsayması normal olsa da, tiroit rahatsızlığı olan kişinin saç dökülmesine doğrudan neden olan veya saç dökülmesine neden olabilecek birçok faktör daha vardır.




Tiroid saç dökülmesini iyileştirmek için, açık bir şekilde tiroid durumunun nedeninin belirlenmesi ve daha sonra ele alınması gerekir. Bu elbette herhangi bir doğal tiroid tedavisi protokolünün amacıdır. Hem hipertiroidizm hem de hipotiroidizm bu tür saç dökülmelerini tetikler. Bir kişi tiroid tedavisi gördüğü zaman saç dökülmesi engellenir. Tiroid sorunları bazen saç dökülmesinin belirli bir bölgeyle sınırlı kaldığı ve genellikle dairesel lekelerdeki alopesi areata'ya da neden olabilir. Bu bazen beklenmedik kelliklere neden olabilir. Tiroid sorunlarının yol açtığı saç dökülmesinin temel nedeni hormonlarınızdaki dengesizliktir. Bu yüzden saç dökülmesi ile uğraşırken tiroid tedavisi önemlidir. Bu gibi saç dökülmesi vakalarını nasıl tedavi edebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.




Tiroid kaynaklı saç dökülmesini tedavi etmenin ilk adımı bir uzmana danışmaktır. Hormonal dengesizliği gidermek için size muhtemelen steroid verilecektir.H vitamini olarak da bilinen Biotin, temel bir saç büyüme vitaminidir. Tiroid kaynaklı saç dökülmelerinde en popüler reçetelerden biridir. Bunun nedeni düşük biyotin seviyeleri ile saç dökülmesi arasında doğrudan bir ilişki olmasıdır.Hipotiroidizm varsa, hindistancevizi yağı sizin kurtarıcınız olabilir. Çoklu doymamış yağlar hormonlardaki değişikliklerin en büyük nedenlerinden biridir. Hindistan cevizi yağı ise orta zincirli yağ asitleri ve tiroid sağlığını geri kazanmaya yardımcı olan sağlıklı doymuş yağlar içerir. Her gün 1 yemek kaşığı tüketmek, hipotiroidizm olanlar için son derece yararlı olduğunu kanıtlayabilir. Ayrıca saçınıza ve saç derinize topikal uygulama için mükemmel bir yağdır.




C vitamini, düzenli olarak tüketildiğinde, bağışıklık sisteminin verimini arttırır. Aynı zamanda cilt ve saç sağlığını korumaya yardımcı olan kollajen seviyelerini artırmaya yardımcı olur. C vitamini içeren meyve ve sebzeleri tüketin. C vitamini, sahip olduğu antioksidanlar sayesinde saç dökülmesini tetikleyen serbest radikallerle mücadele ettiği bilinmektedir. Dolmalık biber, koyu yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, narenciye, domates ve bezelye gibi C vitamini yiyeceklerinin alımını arttırın. E Vitamini, bir diğer faydalı saç büyüme vitaminidir. Saç dökülmesini tetikleyen serbest radikallerle savaşan iyi bilinen bir antioksidandır. Sadece saç dökülmesini engellemekle kalmaz, saçın yeniden büyümesini de sağlar. Saç dökülmesini önlemek ve büyümesini desteklemek için badem, ıspanak, brokoli ve papaya gibi gıda kaynaklarından daha fazla E vitamini alın.




Balık, keten tohumu, ceviz ve sardalya gibi daha fazla omega 3 yağ asidi bakımından zengin gıdalar eklemek saçların daha sağlıklı ve daha hızlı büyümesini teşvik edecektir. Ayrıca, omega 3 gıdalarının saç dökülmesinden sonra tiroid komplikasyonlarıyla mücadele ettiği bilinmektedir.Amino asitler sağlıklı saç oluşumunu teşvik eder, çünkü proteinleri ve melanin pigmentleri vardır. Yoga hayatınız için büyük bir fark yaratabilir. Yoga yapmak saç dökülmesi de dahil olmak üzere çeşitli tiroid sorunlarıyla mücadelede yardımcı olabilir. Saç büyümesini teşvik etmenin yollarından biri, kafa derisi masajı için uçucu yağları kullanmaktır. Saç derisinde iyi bir dolaşım sağlar ve saç köklerinin aktif kalmasını sağlar. Saç derinize günlük olarak lavanta, badem veya susam yağı ile masaj yapın.




Zencefil, vücuttaki hormonların işlevini geliştirmek için doğal bir çaredir.Saç dökülmesi için de doğal bir tedavi yöntemidir. Hipotiroidi vücutta D vitamini eksikliği yapar. D vitamini takviyesi almak bu durumda yardımcı olabilir. Hipotiroidizm olan kişilerin işlenmiş gıdalardan, kafeinden, şekerden ve alkolden uzak durmaları önerilmektedir. Bu kilo alımını önlemek ve ayrıca tiroid ve saç dökülmesini önler.. Zerdeçal antienflamatuar özellikleri vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı olur. Ayrıca vücuttaki hormonların çalışması üzerinde olumlu etkileri vardır. Guatrojenik yiyecekler, tiroid bezinin çalışmasını engelleyebilecek yiyeceklerdir. Lahana, Brüksel lahanası, lahana, şalgam, karnabahar, darı, tatlı mısır, yer fıstığı, ceviz, badem ve soya bazlı yiyecekler gibi gıdaların tümü goitrojenik gıdalardır. Guatrojenik yiyeceklerin tiroid bezinizi zedelemesini önlemenin en iyi yolu onları iyice pişirmek ve zararlı enzimlerini yok etmektir.


Vücutta yetersiz B12 Vitamini düzeyi hipotiroidizmin bir başka nedenidir. B12 Vitamini bakımından zengin gıdalar tüketmek, durumla başa çıkmada yardımcı olabilir. Organ eti, süt ürünleri, yumurtalar ve kümes hayvanları B12 vitamini açısından zengin kaynaklardır. Otoimmün tiroid bozukluğu olan kişiler iyot alımlarını izlemelidir . Vücut tiroid hormonu yapmak için iyot kullanır, bu yüzden çok fazla dengesizliklere neden olabilir. Tiroid kaynaklı saç dökülmesi ile baş etmek kolay değildir. Ancak tedavilerin ve ilaçların bir kombinasyonu ile yönetilebilir. Tiroide bağlı saç dökülmesi yaşıyorsanız mutlaka bir hekime görünün.
 
Geri
Üst