Tükenmez Kalem Duvardan Nasıl Çıkar?

Uzman SühaN

Administrator
Tükenmez Kalem Duvardan Nasıl Çıkar?
Bütün çocukların istinasız sevdikleri bir oyundur kalem ile nesnelerin üzerini çizmek. Kimi zaman bir duvarı kimi zaman kıyafetlerini kimi zaman ellerini. Çocuklarımızın hayal gücünün özgürce gelişmesi için gerekli olan bu etkinlik eğer onlara gerekli ortamı hazırlamazsak maalesef hüsranla sonuçlanabilir.



Bu yüzden evinizde onlara özgürce çizip boyaya bilecekleri bir alan yaratın. Bir resim tahtası olabilir bu. Ya da bahçenizin bir duvarı. Şimdi gelelim evimizin duvarlarına bu küçük sevimli canavarların tükenmez kalem ile yaptığı lekelere. Bu lekeleri nasıl çıkaracağız.






Tükenmez Kalem Duvardan Nasıl Çıkar.jpg







Çocuklarımızın hayal güçlerini yaramazlıklarıyla birleştirip duvarlarımıza yada duvar kağıtlarının üzerilerine çizdiği lekeleri çıkarmak için türlü yöntemler ararız. Mesela duvardaki kalem lekelerini çıkarmak için salatalık kullanabiliriz. Salatalıkla duvardaki kalem lekesi nasıl çıkar diyecek olursanız bunun da çok kolay bir yöntemi var; salatalığın kabuğunu duvardaki lekenin üzerine normal silgi kullanır ya da ovalar gibi uygularsak hem lekenin çıktığını hem de duvarın temizlenip parladığına şahit olabiliriz. Duvardaki kalem lekelerini çıkarmak için bir diğer yöntem de normal silgi ile çıkarmaya çalıştıktan sonra çıkaramayıp tekrar üzerinden aynı renkte boyamaktır.



Duvarlardaki tükenmez kalem lekeleri özellikle çocuklu evlerde sıklıkla yaşanan sorunlardan birisi olsa da pratik çözümlerle bunu gidermek mümkündür.


Çocukların büyüme çağında kalemle duvarları çizmek ya da karalamak en sevdikleri eğlencelerden biridir. Çizmek özellikle 3 - 4 yaşları arasındaki çocuk için bir ihtiyaçtır. Çocuğun eline yeteri kadar çizebileceği kağıt ve kalem verilirse belki daha az ölçüde duvarları çizmesinin önüne geçilebilir; fakat arada sırada bunu yapmaktan hoşnut oldukları da göz ardı edilemez.


Duvar tükenmez kalemle çizilmişse uygulanması gereken çözümler duvar kaplamasında kullanılan malzemelere göre çeşitlilik gösterir.


Duvar plastik ya da su bazlı boyalar ile kaplı ise ;


Islak mendil kullanıp lekenin üzerini ovalayarak temizleyebilirsiniz.

Nemli bir beze bir miktar karbonat döküp silebilirsiniz.

Krem veya bulaşık deterjanını nemli bir beze döküp, boyaya çok zarar vermeden temizleyebilirsiniz.

Bir eldiven kullanarak saf alkol veya amonyak dökülmüş bir parça pamuk ile silebilirsiniz

Açık renk boyalı duvarlarda suya bir miktar çamaşır suyu dökerek temizleyebilirsiniz. (Bu yöntemi çok zor çıkan tükenmez kalem lekelerinde uygulayın, duvar boyasını aşındırabilir)

Duvar kağıdı ile kaplı ise;


Temiz bir nemli beze bir miktar karbonat döküp duvar boyasına zarar vermeyecek şekilde hafifçe ovalayarak temizleyebilirsiniz.

Bir parça pamuğa aseton ya da kolonya döküp lekeli kısmın üzerine tampon yaparak temizleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst