Tüp Bebek Tedavi Aşamasında Nasıl Beslenmeli?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Tüp Bebek Tedavi Aşamasında Nasıl Beslenmeli?
bu konu tüp bebek tedavisinde beslenme önerilerine yer vermektedir.

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler beslenme alışkanlıklarını ve düzenlerine dikkat ettiği kadar bu konuya tüp bebek transfer işlemi ile bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin daha bir özen göstermeleri gerekmektedir.

Tüp bebek tedavi aşamasında doğurganlığınızı arttırabilecek beslenme önerilerini sizler için paylaşıyoruz.

gebelik_diyeti-317.jpg


Sigara içen kadınların gebe kalma oranı içmeyenlere göre daha düşük. Üreme sistemine zarar veren alkol ve sigarayı içmemelisiniz.

- Haftada üç gün balık yemeyi ihmal etmemelisiniz.

- Suni tatlandırıcılar diyet programında kullanılabilir fakat tüp bebek tedavisinde kullanmayın.

- Çay ve kahve tüketimini azaltmalısınız. Hatta kahveyi tümden bırakın çayı da çok seviyorsanız açık içmeye çalışmalısınız.

- Pişirme tekniği en uygun ve yüksek şekilde vitamin protein mineral alınması için çok önemli. Kızartmalar yerine ızgara veya fırında az yağlı pişirilmiş yemekleri tercih etmelisiniz.

- Makarna ve sebzeleri az suda haşlayarak pişirmelisiniz.

- Gebelik öncesi tedavide anne adayının folik asit alması folik asitten zengin besinlerle beslenmesi şart. Folik asit yeşil yapraklı sebzelerde fındık badem ve baklagillerde yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Bu yiyeceklerin miktarları da önemlidir. Haftada 3 kez kuru baklagil haftada 50 gr. badem haftada 50 gr. fındık yemelisiniz.

- İyi kaliteli bir uyku ve yürüyüş de önemlidir. Haftada 3 defa düzenli yürümelisiniz.

- C vitamininden zengin gıdalar seks hormonlarının iyi çalışmasını sağlar. Bol miktarda kivi limon portakal mandalina biber yemelisiniz.

- Bezelye brokoli havuç vitamin ve mineral açısından zengin sebzelerdir. Günde 1 havucu salatada; bezelye ve brokoliyi de zeytinyağlı sebze olarak tüketmelisiniz.
 
Geri
Üst