1. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.193
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur

    Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada

    Konu, 'Pilavlar' kısmında Gül Hanım tarafından paylaşıldı.

    Uludağ Pilavı
    < Konu Resmi..>
    Malzemeler
    3 su bardağı pirinç
    100 gr. tereyağı
    2 su bardağı kestane
    2 adet kesme şeker
    1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
    1 çorba kaşığı kuru üzüm

    1 adet havuç 1 adet portakal
    1 çay kaşığı tarçın,yenibahar
    Tuz,karabiber

    Yapılışı

    3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.
    Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.
    Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.


     
Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav Malzemeler 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde...
  2. Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Akasya Pilavı Akasya Pilavı Malzemeler 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz Hazırlanışı Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir...
  3. Uludağ Pilavı tarifi

    Uludağ Pilavı tarifi

    Uludağ Pilavı =Malzemeler= Süre:40 dk - 10 Kişilik - 3 su bardağı pirinç - 100 gr. tereyağı - 2 su bardağı kestane - 2 adet kesme şeker - 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et - 1 çorba kaşığı kuru üzüm - 1 adet havuç - 1 adet portakal - 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar - Tuz,karabiber =hazırlanışı= 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın....
  4. Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi

    Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi

    Hünkar Pilavı Tarifi Resimli Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Hünkar pilavı tarifi isteyen tüm melek'lerimize bu sayfamızda çok lezzetli hünkar pilavı nasıl yapılır anlatacağız arkadaşlarım :) İşte size hünkar pilavı tarifi, yapın eşiniz Hünkar olsun sizde Hürrem :D:D:D:D Hünkar Pilavı Malzemeleri: 250 gr kıyma 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan 2 adet et suyu tablet 2 çorba kaşığı...
  5. Acem Pilavı nasıl yapılırbuyrun tarifi

    Acem Pilavı nasıl yapılırbuyrun tarifi

    Acem Pilavı Tarifi Acem Pilavı nasıl yapılır Merhaba Sevgili Melek'ler bu yazımızda size görüntüsü lezzetli olan tadı ise enfeso lan muhteşem acem pilavı tarifini sunuyoruz. Pilav çeşitleri arasına bir yenisini daha eklemek isteyenlere gelsin bu tarifimiz :) Acem Pilavı Malzemeler 3 yemek kaşığı margarin 500 gram kuzu eti 2 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet...

Sayfayı Paylaş