Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada
Uludağ Pilavı

ymk_1361_s-9238.jpg
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
100 gr. tereyağı
2 su bardağı kestane
2 adet kesme şeker
1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 adet havuç
1 adet portakal
1 çay kaşığı tarçın,yenibahar
Tuz,karabiber

Yapılışı

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.
 
Geri
Üst