Üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir?
İnsan vücudu tarafında sentezlenmeyen Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri üzüm çekirdeğinde bol miktarda bulunmaktadır. Omega yağ asitleri kalp hastalıklarında,tip 2 şeker hastalıklarında,prostat ve meme ve birçok kanser vakalarında, obezite de ve iltihaplı eklem romatizması gibi hastalıkların önlenmesinde, kandaki iyi kolesterol oranının yükseltilmesinde büyük rol oynar.


Bunun dışında üzüm çekirdeği, tespit edilmiş en güçlü antioksidandır. E vitamininden 50, C vitamininden 20 kat daha güçlüdür.Üzüm çekirdeği, antioksidan özelliği sayesinde insan vücudunda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara, alkol, kirli havayla alınan zararlı maddeleri etkisiz hale getirerek serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar.




6.jpg







100 gram üzüm besin değeri açısından 350 gram et ve 1.5 kilogram süte eş değer.Üstelik siyah üzüm hiç kolesterol içermiyor.Siyah üzüm, yağ asitleri, antioksidan özellikleriyle daha faydalı. Halkımız çekirdeksiz üzüm yerine çekirdekli üzümü tercih etmeli!


Üzüm Çekirdeğinden ilaç ta yapılmaktadır ve bu ilaçlar kanserli hücrelerin(kolon kanseri, pankreas, akciğer kanseri) tedavi edilmesinde önemli rol oynar.
Üzüm Çekirdeğinden hastalar da,sağlıklı insanlar da faydalanmalıdır..



Üzüm, binlerce yıldan beri önemli besin maddelerini taşıyan bir gıda olarak tüketilmektedir. Geçmişten günümüze insan sağlığı üzerinde olumlu etkiler medikal açıdan da değerli bir gıda olduğunu göstermiştir. Yapılan araştırmalara göre tespit edilen en güçlü antioksidandır. E Vitamininden 50, C V itamininden 20 kat daha güçlüdür. Serbest radikaller, vücut fonksiyonları sonucu oluşan ve ya sigara, hava kirliliği,radyon, ultraviyole ışınları gibi çevresel toksinler dişarıdan alınır Üzüm Çekirdeğinde bulunan antioksidanlar bu serbest radikalleri etkisiz hale getirir.



ÜZÜM ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR NASIL KULLANILIR ETKİLERİ

  • Bağ dokusunu güçlendirerek cildin elastikiyetini ve sıkılığını arttırılmasında etkilidir
  • Antiaging etkiye sahip
  • Kanser önleyici olarak kullanılır
  • Damar sertliğine karşı etkili
  • Romatiazmal hastalıklarda yardımcı
  • Göz sağlığı için kullanılır
  • Hiper ( yüksek ) tansiyonda etkili
  • Varis tedavisinde yardımcı


- Üzüm çekirdeği damarları korur. Damar sertiğini önler. Kalp krizi riskini azaltır. İyi kolesterolün yükselmesine kötü kolesterolün azalmasına katkıda bulunması üzüm çekirdeğinin faydaları arasındadır.


- Üzüm çekirdeği antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucudur. Bu yönüyle kanserin engellenmesine yardım eder. Aynı zamanda kanser tedavisinde meydana gelen olumsuzlukların daha az yaşanmasına katkıda bulunduğu da tespit edilmiştir.


- Zayıflamış kan damarlarını kuvvetlendirir. Yüksek tansiyon hastalarında kılcal damarları güçlendirdiği görülmüştür.

- Gözlerdeki kılcal damarlarda kan dolaşımını kuvvetlendirir. Gözün saydam tabakasını korur. Devamlı bilgisayar kullananların göz sağlığını korumaları için de uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

- Yaşlanmaya bağlı görme gücünde bozulma meydana gelmesi gibi sorunları engelleyici özelliği vardır. Maküler dejenerasyon ve kataraktan koruması üzüm çekirdeğinin göz sağlığı için önemini gösterir.

- Üzüm çekirdeği özü kan ve lenf dolaşımını düzenler.

- Cildin bağdokusunda olan kollajeni güçlendirir. Uzum cekirdegi cilt üzerinde de olumlu faydalar sağlar. Bağ dokusunu kuvvetlendirerek cildin sarkamasını önler.

- Solgun cansız cilde sahip olanlar ve cilt kırışıklığından şikayet edenler için üzüm çekirdeği doğal bir yardımcıdır. Cildin daha sıkı ve elastik olmasını sağlar. Hücre yenileyici etkisiyle cildin güzelleşmesini sağlar.

- Hücre koruyucu etkisinden dolayı kozmetik alanında da oldukça popüler olmuştur. Cilt ve dudak koruyucu ürünler, yüz ve vücut kremleri gibi ürünlerde de kullanılmaktadır.

- Üzüm çekirdeğinin yararları arasında histamin salgısını azaltarak alerjiye karşı önleyici etkide bulunması da vardır.

- Basur ve varis gibi toplardamar yetersizliklerinde yararlıdır.

- Üzüm çekirdeğinin faydası sedef ve egzama gibi deri rahatsızlıklarında da önemlidir.

- Dişetinde kanama sorunu olanlar içinde üzüm cekirdegi faydalıdır.

- Saç sağlığı ve üzüm çekirdeği : Üzüm çekirdeği saç büyümesini uyarabilir. Üzüm çekirdeği ile yapılan bir araştırmada saç hücrelerinin arttığı görülmüştür.

- Üzüm çekirdegi C vitamininin etkisini artırır.
 
Geri
Üst