Vajinal kuruluğum var nedeni nedir?

Uzman SühaN

Administrator
Vajinal kuruluğum var nedeni nedir?
Vajinal kuruluk yani ıslanma azlığı cinsel ilişkilerde büyük problemlere neden olabilmektedir. Bu sorunu eşiniz dahil kimseyle paylaşmak istemez, doktora gitmeyi düşünmezsiniz. Aslında vajinal kuruluk büyük bir sorun gibi gözükse de üstesinden gelinebilir bir durumdur. Sorunu daha kolay çözebilmek için vajinal kuruluğa neyin sebep olduğunu bilmemiz gerekir.



Her yaşta ve her dönemde olan kadını bulmakta olan vajinal kuruluk kadınların en büyük korkulu rüyalarından bir tanesidir. Yetersiz vajinal ıslanma olarak tanımlayabileceğimiz vajinal kuruluk en çok 40 ile 59 yaşları arasındaki kadınlarda görüldü bu vakte kadar.



5.jpg




Cinsel hayatı sıfıra kadar indirebilmekte olan vajinal kuruluk aynı zamanda kadının ruhen ve fiziksel çöküşünü de hızlandırır. Vajinal kuruluğun belirtileri kendini fazlasıyla rahat gösterdiği için kolay tespit edilir ve böylelikle tedavisine erken teşhisle birlikte hemen başlanabilir. Pek de uzun bir tedavi süreci yoktur. Peki vajinal kuruluk nasıl tedavi edilir?

İlk önce yapmanız gereken şey sıvı alımını artırmaktır. Günde 8 bardaktan aşağıya su içmeyin. Eğer hastalık sizi yaz aylarında yakalamışsa bu su sayısını 10 bardağa da çıkarabilirsiniz. Duş jelleri ve şampuanlar bu dönemde vajinayı tahriş edebilir, bu yüzden duşta o bölgeye gelmesini engelleyin. Özellikle köpüklerden uzak tutun, tahrişi artırabilir. Lubrikan adı verilmekte olan kayganlaştırıcıları kullanmanız ilişki sırasında rahat etmenizi, ıslaklık hissi vermesini sağlar.

Kadınların en büyük belalarından biri olan vajinal kuruluk tüm cinsel hayatı sıfırlayabilir. Düzenli bir seks ilişkiniz bulunmasa da vajinal kuruluk kadının ruhen kötü hissetmesini sağlar ve fiziksel iradesinin düşmesine neden olur. Ancak tedavisi kolaydır, aynı zamanda belirtileri de hemen tespit edebilir. Hastalığın vücuda yerleşmesinin hemen ardından belirtileri göstermeye başlayan vajinal kuruluk için tedavi süreciniz fazla kolay olacak. Peki vajinal kuruluk belirtileri nedir? Hangi durumlarda vajinal kuruluktan şüphelenmeliyiz?

Bu hastalığın belirtileri kendini vajinada gösterir direkt. O bölgede ağrı ve kaşıntı hissetmek ve bunların uzun süreli sendromlara dönüşmesi kuruluğun en büyük belirtileri arasında yer alırken yanma hissini duymak da yine şüphelenmeniz gereken durumlardan birisi olmalı. Cinsel birleşme sonrası yaşadığınız ağrılar ve kanama ortaya çıkıyorsa ve idrara sık sık gitmeye başlamakla birlikte idrarı hiç tutamamak, aceleyle gitmek zorunda olmak vajinal kuruluğun diğer belirtileridir. Bu vermiş olduğumuz belirtiler eğer uzun süre vücudunuzda bulunuyorsa bir doktora gitmenizi öneriyoruz; aksi takdirde hastalık daha da ilerleyebilir.
 
Geri
Üst