Vucudun Hastalik Belİrtİlerİ

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Vucudun Hastalik Belİrtİlerİ
vücutta morluk kollestrol belirtileri vücutta oluşan morlukların nedenleri morluklar vücuttaki morluklar
[FONT=TAHOMA,ARIAL,VERDANA][SIZE=+1]Vücudun hastalık SİNYALLERI [/SIZE][/FONT]​

d1.jpg

[FONT=TAHOMA,ARIAL,VERDANA][SIZE=-1]Vücudumuz, radarları ile yaklaşan hastalıkları haber veriyor. Beden dilini çözenler ve ona göre yaşayanlar sorunlara geçit vermiyor.

Vücut, yaklaşan hastalıkları erken uyarı sistemi ile haber veriyor. Aniden başlayan baş ağrıları, sürekli uyku problemi veya tırnaklarda görülen lekeler ciddi bir belirti olmamasına rağmen, sessizce gelen bir hastalığın sinyalleri olabilir. Cansız saçlar; tiroit bezinin az çalışması ve saç dökülmesi de yine aynı bezin çok çalışmasına bağlanırken, irisin çevresindeki beyaz daire kolestrol seviyesini gösteriyor. Yine soğuk eller, kan dolaşımı sorununa işaret ederken, kulak uğuldaması; stres, kan dolaşımı veya damar hastalıklarına bağlanıyor. Sebepsiz kızaran cildin perde arkasında da, yüksek tansiyon, şeker veya bir tümör saklanıyor olabilir.

[/SIZE][/FONT]

Tırnaklar; Hafif mavilik yada morluk görüyorsanız bu bir kalp hastalığıyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir. Tırnaklarınızın aşırı kalın olması ya da ya da üstlerinde tümsekler olması da nefes alma hatta akciğer sorunlarıyla karşı karşıya olduğunuzu gösterebilir.

Nefes; Eğer dakikada 15 kez daha az nefes alıp veriyorsanız sağlıklı ciğerlere sahipsiniz demek... Eğer 25 kez nefes alıp veriyorsanız o zaman sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Gözler; Aynada gözlerinizden birine bakın. İris'in etrafında beyaz bir daire varsa kolesterol seviyeniz yüksek anlamına geliyor.Bu aynı şekilde yaklaşan kalp sorunlarında en büyük habercisi...

Avuç içleri; Avuç içlerinize dikkatle bakın... Eğer kırmızı ve lekelilerse karaciğeriniz de sorun var demek...

Hafıza kontrolü; Bir tepsinin üstüne rastgele 10 eşya koyun. Tepsiye sadece 10 saniye bakın. Kaç tanesini hatırlayabildiniz? İyi bir hafızanızın olması Alzheimer'le karşılaşma riskinizin daha az olacağı anlamına geliyor.

Tuvalet sıklığı; Her 3 saatte bir tuvalete birden çok gitme ihtiyacımı hissediyorsanız, diyabetin en erken alarmlarından biri sık sık tuvalete gitmektir.

Doğum kilosu; Annenize kaç kilo doğduğunuzu sorun... 3 kilonun altında doğmuşsanız kalp sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Yavaş nabız; Nabzınız ne kadar kadar yavaş atıyorsa o kadar uzun yaşayacaksınız demektir. Yani nabzınız 70'in altındaysa sağlıklısınız anlamına geliyor...

Diş kanamaları;Kalbiniz tehlikede...
Parmaklar; İşaret ve yüzük parmakları aynı uzunlukta olan kişilerin kalp krizi geçirme riski daha fazla...

Ayak bilekleri; Baş parmağınızla ayak bileğinizin arka kısmına bastırın. Eğer bastırdığınız noktadaçok fazla çukurluk oluşuyorsa, o zaman kalp, akciğer, böbrek sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz...
Kas kontrolü; Sırt üstü yatın. Bacaklarınız dümdüz olsun. Bir bacağınızı havaya kaldırın. Bir kişinin ayağınıza bastırmasını isteyin. Eğer bacağınız yere düşüyorsa, kaslarınız da bir zayıflık olduğu anlamına geliyor.

Görünüş; Gözünüzün hemen altında elmacık kemiğiniz üzerine bir cetvel yerleştirin. Sonra cetvelin üstüne bir kredi kartı yerleştirin kartı en rahat okuduğunuz uzaklığı ölçün. Ne kadar yakına gelirse gelsin kartı rahat okuyabiliyorsanız göz sağlığınızın iyi olduğu anlamına geliyor.

Bel kalınlığı; Eğer vücut şekliniz elmaya benziyorsa... Yani vücut yağlarınız belinizin çevresinde toplanıyorsa o zaman kalp sorunu yaşama riskiniz daha fazla.

Tiroit; Kollarınızı yere paralel olarak tam karşınızda birşeye uzanıyormuş gibi uzatın... Ellerinize dikkat edin... Eğer elleriniz bu pozisyonda titriyorsa o zaman tiroit olma riskiniz çok yüksek.

Düz yürüme; Yere bir metre uzunluğunda bir çizgi çizin... Üzerinde rahat rahat yürüyebiliyorsanız, vücudunuzun koordinasyonu iyi işliyor. Yani merkez sinir sisteminiz...

Gözlerdeki yanma:AĞRININ arkasında kuruyan gözler tahmin ediliyor (eczaneden yapay gözyaşı alınabilir). Ek olarak gözler hafifçe kızardığında, bir gözörtüsü yangısı kendini gösteriyor. Ender durumlarda kaşınan kırmızı gözler, başlayan bir glokom hastalığının habercisi olabilir. Bu durumda mutlaka doktora başvurulmalı.

Ciltteki kaşıntılar:SIK sık olan bir kaşıntı, fazla stres işareti. Vücut, çok alınan vitamin ve hazmedilemeyen ilaçlara karşı da bir aşırı tepki vermiş olabilir. Mantar ve egzama hastalığı da, kendini sıkıntı veren kaşıntı ile gösterir. Yine kaşınan ve renk değiştiren pigment lekeleri olası bir kanserin habercisi olabilir.

Bunaltan baş ağrısı:GENELDE hormon kaynaklı olan baş ağrıları, bir hastalık başlangıcı da olabilir. Başlayan bir glokom (yüksek göz tansiyonu bağlantılı) kendini baş ağrıları ile gösterir. Kuvvetli ve ani baş ağrıları, yaklaşan bir felcin habercisi olabilir. Baştaki şiddetli kaşınmalar ise, daha çok migren habercisi sayılabilir.

Bezdiren kramplar:ÇOĞUNLUKLA zararsız bir magnezyum eksikliğini haber veren kramplar, masaj ile giderilebiliyor. Eczaneden alınacak suda eriyen magnezyum tabletleri veya magnezyum açısından zengin olan maden suları da vücuttaki eksiği tamamlayabilir. Bu konunun ihmal edilmesi zararlı sonuçlar doğurabilir.

Tırnak lekeleri:TIRNAKLARIMIZDA oluşan ve bir türlü geçmeyen aşırı derecedeki beyaz lekelerin, mide-bağırsak rahatsızlıklarına işaret edebileceği belirtiliyor. Kahverengi enine bir leke böbrek sorunlarını gösterirken sararmalar bir mantar hastalığı belirticisi olabilir. Kırılan tırnaklar da, tiroit bezi rahatsızlıklarını bildirebilir.

Bitsin bu yorgunluk:SIK yaşanan yorgunluklar, anemiyi (kan eksikliği) haber verebilir. Tiroit bezinin az çalışmasının neden olduğu probleme, eczaneden alınacak demir içeren ve suda eriyen tablet yardımcı olabilir. Potasyum eksikliği, kronik yorgunluk sendromu ve başlayan bir depresyon da, yorgunluğu haber verebilir.
 
Ben 10 yaşındayım ve tırnaklarımda morluk var.Ama ben hiç bir kalp ağrısı yada herhangi bir kalp sorunu ile karşı karşıya kalmadım.Ama bu yazıyı okuyunca endişelendim.Eğer gerçek bir doktorun sözleri değilse lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin.:((((((
 
Geri
Üst