Yanlış beslenme

FiRaRi_MeLeK

Daimi Üye
Üye
Yanlış beslenme
sağlık, soğuk hava, bağışıklık sistemi, yanlış beslenme, soğuk havaya adapte olmaya çalışan vücudumuzun en önemli koruyucusu olan bağışıklık sistemi; beslenme ve yaşam koşullarındaki dengesizliklerden olumsuz etkileniyor.Bu yüzden basit enfeksiyonlar bile, vücudunuzda ciddi hastalıkların tetikleyicisi oluyor. Detaylar ve daha fazla bilgi konumuzda.

Diyet




Özellikle mevsim geçişlerinin ardından, düzenli beslenme sağlığın altın kuralıdır. Böyle dönemlerde sağlıksız diyetlerle vücudun inşa etmeye çalıştığı direnci etkilemek, yanlış uygulanan yöntemlerin başında gelir.




Kilo koruması




Kilonun korunması amacıyla alınan beslenme tedbirlerinde beta-glukan gibi doğal besin takviyelerinin yer alması gerektiğini belirten uzmanlar, kişinin günlük beslenme programını önemsemesi gerektiğini ekliyorlar.




Hava şartları




Güneşli yaz günlerinden kapalı ve soğuk kış ayarlına geçişin metabolizmanın üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerden korunmada bazı doğal maddelerin kullanımı önem taşır. Uzmanlar ısı değişikliklerine maruz kalan metabolizmanın değişen hava şartlarına uyum sağlamasının önemini vurguluyor.




Hormonlar




Mevsim geçişlerinde hormonlarda bazı değişiklikler olur. Böbrek üstü hormonlarının seviyesi azalır ve bununla birlikte vücudun savunma sistemi zayıflar ve çöker. Aynı zamanda kişiler nasıl giyineceklerini ve beslenme programlarındaki önemli etkenleri değiştirmeyi bilmezler ve hastalıklara kolay yakalanırlar.




Hastalıklar




Zayıflayan bağışıklık sistemi nedeniyle enfeksiyon, alerji ve üst solunum yolları hastalıkları artar. Çoğu bulaşıcı olan bu hastalıklar hızla yayılarak geniş kitlelerin günlük yaşamını etkiler. Ancak önceden korunma sağlayan kişilerin bağışıklık sistemi bu etkenlere karşı direnç gösterir.



145394eb33e130c773.jpg




Egzersiz




Yoğun ancak fiziksel hareketin yer edinmediği bir yaşam, bağışıklığınızın zayıflamasında diğer bir etkeni oluşturuyor. Sağlıklı bir yaşam için günlük yaşamınıza en az 30 dakikalık bir egzersiz programı koyun.






Uyku düzeni




Yoğun ve stresli yaşam koşulları dolayısıyla metabolizmanın temel ihtiyacı olan uyku ilk gözden çıkarılan etkeni oluşturuyor. Oysa vücudun dinlenme saatlerini oluşturan bu dilimde bağışıklık sistemimiz daha etkin çalışıyor.






Sağlıklı bir insanın bağışıklık sistemi gün içinde her türlü dış etkene karşı alarma geçecek bir kalkan oluşturur. Hastalıklara karşı korunma dışında tüm vücudun sistematik hareketine katkıda bulunma işlevine sahiptir.

 
Geri
Üst