Yaş incir kabızlığa iyi geliyor mu ?

Uzman SühaN

Administrator
Yaş incir kabızlığa iyi geliyor mu ?
İncir çok besleyici bir meyvedir. İncir, bir dizi vücut sistemine sağlık yararı sağlayan birçok vitamin ve mineral içerir. İncir antioksidan özellikleri ile büyük bir hizmet vermektedir. incir iyi bir lif kaynağı olduğu için kilo vermeye yardımcı olur.. Lif, günlük diyetimizin önemli bir parçasını oluşturur. iyi bir potasyum kaynağıdır. Potasyum, vücut için gerekli olan önemli bir mineraldir ve düzenli alımının, kan basıncını korumaya yardımcı olduğu söylenir, çünkü sodyumun zararlı etkilerini ortadan kaldırır.Çinko, manganez, magnezyum ve demir gibi minerallerle yüklü olduğundan , bunların hepsi üreme sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunurlar. PMS sorunları olanlar mutlaka incir tüketmelidir. Makalemizin devamında incirin sağlığımız üzerinde sayısız faydalarına değineceğiz.



incir.jpg







Çalışmalar ayrıca kurutulmuş incirlerin yüksek bir antioksidan ve lif kaynağı olduğundan, menopoz sonrası meme kanserine ve hormonal dengesizliklere karşı korumaya yardımcı olduklarını da ortaya koymuştur. Kabızlık , bir kişinin bağırsakları boşaltmakta veya temizlemede zorlandığı bir durum olarak tanımlanır. İncir kabızlığı tedavi etmede çok etkilidir. Tedavi edilmeyen kabızlık anal fissürlere, kaşıntıya, ağrıya ve hatta kanamaya yol açabilir. Hem kuru hem olgun incirler, kabızlık ile birlikte İrritabl Bağırsak Sendromu gibi diğer sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilecek olağanüstü bir lif kaynağıdır. İnsanlara çoğunlukla incirleri gece boyunca suya yatırdıktan sonra tüketmeleri önerilir. Bunun nedeni vücudun inciri daha iyi asimile etmesidir.



Kuru incir iyi bir kalsiyum kaynağıdır. İnsan vücudu mineralin günlük ihtiyacını karşılamak için günde yaklaşık 1000 mg kalsiyum gerektirir. Kalsiyum vücut tarafından üretilmediğinden, yediklerimiz sadece vücudun ihtiyacına katkıda bulunur. Çoğu zaman, en yüksek kalsiyum kaynağı olan süt olmasına rağmen gereksinimini karşılayamayız. Bu meyvelerdeki çözünür lif, pektin, vücuttan serbestçe hareket ederek kolesterolü önler. İncir yapraklarının vücuttaki trigliserit seviyelerini düşürdüğü, kalp krizi ve felci önlediği gösterilmiştir. Kuru incir, koroner hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan fenol, omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini içerir.İncir, zengin doğal şeker ve çözünür lif kaynağıdır.




Kabızlığı yönetmek için incir nasıl yenir?



1. 2-3 kuru inciri suya batırın ve bir gecede bırakın.
2. Onları sabahları tüketin


En iyi sonuç için, bunu her gün bir ay boyunca tekrarlayın. Uzun süreli kabızlık yönetimi için, kepekli tahıllar, sebzeler, meyveler ve salatalar gibi yeterli lif bakımından zengin gıdalar ile sağlıklı bir diyet tüketmemiz şarttır.



Kabızlık Nedenleri



Hareketsiz bir yaşam tarzı, düzensiz beslenme alışkanlıkları, yanlış beslenme, rahatsız edici ve endişeli bir zihin ve çok fazla çay veya kahve içmek zaten ağır bir sindirime dönüşür ve kronik kabızlığa neden olur

Kabızlık genellikle işlenmiş gıdalarla dolu diyetlerden kaynaklanır ve diyet değişikliği ile iyileştirilebilir. İşlenmiş gıdalar genellikle kaloriden zengin ama beslenme açısından fakirdir.Kabızlık tıbbi olarak tedavi edilebilir, ancak yaşam tarzı değişiklikleri genellikle çok önemlidir.İşlenmiş gıdaların tüketimini azaltın.İlaçlarınızın kabızlığa neden olduğundan şüpheleniyorsanız bir sağlık uzmanıyla konuşun.Her gün aynı zamanda bağırsak hareketine sahip olmaya çalışın. Sert dışkıları yumuşatmak için kuru erik suyu, haşlanmış kuru erik veya incir tüketin. Atıkların bağırsaklarınız dan hareketini teşvik etmek için fiziksel egzersiz yapın. Her gün en az 8 bardak sıvı için..



Düşük su alımı

Yetersiz diyet lifi

yeşil yapraklı sebzeler , sebzeler den yetersiz beslenme

Azalmış fiziksel aktivite

Diüretikler, antidepresanlar ve antihistaminikler kabızlığa neden olur

Süt ürünleri, et, rafine şeker ve yumurtaların ağır alımı

Stres ve kaygı

Hiperkalsemi, hipotiroidizm ve diyabet gibi problemler

Parkinson, fissürler ve pelvik disfonksiyon

Müshil ve fitillerin aşırı kullanımı

Seyahat

İhtiyarlık

inme

Hamilelik ve adet dönemlerinde hormonal dengesizlik

İrritabl bağırsak sendromu (IBS)

Demir tabletleri

Bağırsak tıkanıklığı

Tiroid bezinin kötü çalışması

Kurşun zehirlenmesi

Uzun yatak istirahatı

Güçlü çay ve kahve aşırı kullanımı.

Alkollü içecekler

Aşırı yeme ve yetersiz çiğneme.

Kolon ve rektum problemi

Bir bağırsak hareketine sahip olma isteğini görmezden gelmek




Kabızlık komplikasyonları



Hemoroidler

Kalın bağırsak ve rektumda fekal impaksiyon-dışkı sertleşir

Rektal prolapsus anüsten rektal dokulardan geliyor demektir.

Anal fissür

Rektal kanama

fıtık



Kahve


Kahve sindirim kaslarınızı harekete geçirirken, çok fazla kahve içmek sizi susuz bırakabilir, bu da kabızlığa neden olabilir.


Hareketsizlik / Egzersiz eksikliği


Egzersiz hem içte hem de dışarıda kaslarınız için iyidir. Hareket, dışkıların geçmesine yardımcı olmak için bağırsak kaslarının doğal kasılmasını uyarmaya yardımcı olur.


Önceden Mevcut Tıbbi Koşullar


Hipotiroidizm, diyabet, depresyon, inflamatuar bağırsak hastalığı, nörodejeneratif hastalık, otoimmün hastalık, vb.




Sindirimini iyileştirmenin en iyi yollarından biri, rafine un yemeyi bırakıp tam tahıllara geçmektir. Tam tahıllar, vücudunuz ve özellikle sindirim sisteminiz için iyi olan protein ve lifle doludur. İnciri hiç denemediyseniz, kabızlığa yardımcı olan en iyi yiyeceklerden birini kaçırıyorsunuz. İncir, mükemmel bir lif kaynağıdır. Ayrıca dışkınızı yumuşatmaya yardımcı olur.Ananas suyu, daha iyi bağırsak hareketlerine sahip olmanıza yardımcı olabilecek doğal bir müshildir. Şeftali, lifle dolu lezzetli bir meyvedir. Şeftalideki lif, sindirim sisteminizin hızlı hareket etmesine yardımcı olur.Çoğu zaman insanlar kabızlığı hafifletmek için kurutulmuş kuru erik kullanırlar. Her gün bir avuç kuru erik, kabızlıktan kurtulmanıza yardımcı olur.Fasulyenin gaza neden olduğu konusunda bir üne sahip olduğunu biliyor olabilirsiniz, ancak iyi bir lif kaynağıdır.Keten tohumu doğal olarak lif ve sağlıklı yağlarla doludur.Buda kabızlığa iyi bir çaredir.Bağırsak hareketleriyle ilgili bir sorun yaşıyorsanız, birkaç tane armut yiyin,



Probiyotikler vücudunuzun besinleri emebilme ve sindirim sisteminizi koruyarak hastalıklarla mücadele etme yeteneğini destekleyen iyi bakterilerdir. Probiyotiklerin yararları çoktur. Düzenli bağırsak hareketlerine sahip olmak ve bağırsaklarda hareket etmelerini sağlamak için hem belirli miktarlarda ihtiyacımız var. Prebiyotik açısından zengin besinler arasında enginar, çiğ kuşkonmaz, soğan, çiğ sarımsak, muz , turşu suyu,kefir ve yoğurt bulunur. Bu yiyecekleri düzenli diyetinizin bir parçası haline getirebilirseniz, sadece bağırsak hareket sıklığını normalleştirmeye yardımcı olmazsınız, aynı zamanda kötü bakterileri önlemeye ve besin emilimini artırmaya yardımcı olursunuz.Hindistan cevizi yağı ve keten tohumu - harika bir kombinasyon: Hindistan cevizi yağı harika bir nemlendirici maddedir ve dışkıyı kolaylaştırır. Keten tohumu, vücuttaki toksinlerin, aşırı yağ ve kolesterolün giderilmesinde yardımcı olur. Yani bir çorba kaşığı hindistan cevizi yağı, yarım çay kaşığı keten tohumu ekleyin, iyice çiğneyin ve her sabah bunu tüketin..


Yoğurt - mükemmel probiyotik kaynağı: Faydalı bakteriler içeren probiyotikler , kabızlık için mükemmel bir ilaçtır. Düzenli olarak yoğurt tüketirseniz kabızlıktan kurtulursunuz. Kabartma tozu - çok yönlü çözüm: Kabartma tozu alkalileştirici etkiye sahiptir ve bağırsaklarda hareketi kolaylaştırır. Bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı ekleyin ve bu karışımı için.Lif alımınızı arttırmak, genellikle kabızlığı rahatlatan basit bir ev çaresidir. Belirli bir miktarda diyet lifi, kabızlığınızı otomatik olarak iyileştirmeyecek olsa da, incir tüketimi bu konuda size rahatlama sağlayacaktır.İncir kabızlık için tek potansiyel ilaç değildir. Bağırsak işlevini sağlıklı kılmak için ayrıca bol miktarda su tüketmeniz gerekecektir.Bunun yanı sıra egzersiz yapmanızda gerekir.Gerçek şu ki, kabızlık genellikle yüksek lifli bir diyete, bol sıvı tüketimine ve egzersize cevap verecektir. . Yüksek seviyeli diyet lifi hem bağırsak hareketlerinin sıklığını hem de miktarını arttırır.
 
incirin faydaları
icir neye iyi gelir
İncir kabızlığa iyi gelirmi
Kabızlık
kabızlık nasıl geçer
Kabızlık nedenleri

Kendimi bildim bileli kabızlık sorunum var. Ancak ben bu sorunun çözümünü buldum. Sabahları aç karnına kuru kayısı ve incir tüketiyorum. Ve günde iki defa büyük tuvaletimi yapıyorum. Daha önce çok hareketsiz bir yaşam şeklim vardı. Günde en az yarım saat yürüyorum. Bol su içiyorum daha önce pek su tüketmezdim. Ayrıca lifli gıdalar tüketmeye çalışıyorum. Doğru beslenme şekli ile kısacası kabızlıktan kurtuldum. Kayısı ve incirin sağlığımıza bir çok faydası var. Bu iki büyük nimet saçtan tırnağa kadar vücudumuza yarar sağlığıyor. Kabızlık sorununuz varsa hem incir hemde kayısı tüketin ve üzerine bir bardak su için. Bu ikiliyi düzenli tüketirseniz kabızlık probleminiz ortadan kalkacaktır.
 
Geri
Üst