Yasemin esansiyel yağının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Yasemin esansiyel yağının faydaları nelerdir ?
Uçucu yağlar, Doğadan gelen değerli bir hediyedir. Günümüzde bu çiçeklerden çıkarılan yağ, stres ve anksiyeteden cilt sorunlarına ve PMS'ye kadar birçok farklı sağlık problemine yardımcı olabilir. Yasemin esansiyel yağ bu şifalı yağlardan biridir. Yasemin çiçeğinden elde edilen uçucu yağ, şaşırtıcı anti-stres özelliklerine sahiptir. Depresyonla mücadele ediyorsanız, serotonin (mutluluk hormonu) salgılanmasına ve ruh halinizi önemli ölçüde iyileştirmeye yardımcı olabileceğinden, bu yağdan da yararlanabilirsiniz . Yasemin esansiyel yağı inanılmaz dezenfektan ve antiseptik özelliklere sahiptir. Makalemizin devamında yasemin esansiyel yağının sayısız faydalarına değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için makalemizi okumaya devam edin.



yasemin yağı.jpg






Yasemin yağı, çok etkili antiseptik, bakterisit, fungisidal ve antiviral özelliklere sahiptir.Soluma yoluyla dahili olarak kullanıldığında, solunum sisteminin enfeksiyonlarını azaltabilir. Ayrıca vücuttaki hormonlar ve kimyasal reaksiyonlar üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve bu nedenle erken boşalma, soğukluk, iktidarsızlık ve çeşitli diğer cinsel bozukluklar gibi problemlerin iyileştirilmesine yardımcı olur . Yağın aromatik kokusu, ruh halini iyleştirmektedir. Yasemin yağı vücudun hormon seviyesini kontrol edebilir. Ayrıca dönem döngülerini düzenleyen ve dönemleri açık ve daha az ağrılı hale getiren bir özelliğide de sahiptir. Ağrılı adet döneminden muzdarip kadınlar için yararlıdır. Ayrıca diğer adetlerle ilgili sorunlarda rahatlama sağlar. Yasemin yağı, göğüslerdeki süt salgılarını arttırmaya meyillidir. Yasemin yağının bu özelliği emziren anneler için faydalıdır.


Yasemin esansiyel yağı inanılmaz iyileştirici özelliklere sahiptir ve ayrıca yara izlerinin, akne lekelerinin ve güneş lekelerinin tedavisinde de faydalıdır. Ayrıca selülit ve vücut çatlaklarına iyi gelmektedir.asemin esansiyel yağı, yara izlerini doğal olarak hedefleyen ve zaman içinde görünümünü azaltan bir skatrisidir. Bu yağı hamilelik sırasında ve sonrasında kullanılmak üzere diğer taşıyıcı yağlara veya vücut yağına ekleyerek çatlak görünümünden kurtulabilirsiniz. Yasemin esansiyel yağı, ruh halini canlandırmaya yardımcı olan, antispazmodik ve aynı zamanda zihni temizlemeye yardımcı olan özelliklere sahiptir. Kesintisiz uyku istiyorsanız yastığınıza yasemin yağı damlatın.Yasemin esansiyel yağının tatlı aroması duyguları uyandırmaya yardımcı olur ve sonuç olarak depresyonun hafifletilmesini sağlar . Hatta enerji ve mutluluğu arttırmaya yardımcı olan serotonin gibi hormonların salınmasını da teşvik eder.

Yasemin esansiyel yağı soğuk algınlığı ve grip tedavisinde etkildir. Bu yağ soğuk algınlığı ve griple ortaya çıkan öksürüğü kolaylaştırır ve hafifletir.Açık nazal geçişleri koruyarak gece daha kolay nefes almanızı da sağlar. Bir çok kişi, özellikle soğuk kış aylarında, çatlak ve kuru ciltten müzdariptir.. Yasemin esansiyel yağı cildinizi nemlendirmenize, daha pürüzsüz, daha aydınlık ve daha sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca dermatit ve egzamayı da azaltabilir.Pek çok insan doğal bir afrodizyak olarak yasemin yağına başvurur. Yasemin esansiyel yağı libodoyu yükseltir. Yasemin yağı doğum sürecini kolaylaştırır . Düzenli olarak kullanılırsa, burun tıkanıklıklarını giderir ve horlamanın önenüne geçer. Yasemin esansiyel yağının çeşitli cilt faydaları vardır. Özellikle akne ve sivilcelere, cilt kuruuğuna iyi gelmektedir.


Yasemin esansiyel yağı, spazmodik öksürükler, nefes darlığı, kramplar, tıkanıklık, astım ve hatta spazmodik koleralarınızı rahatlatmanıza ve tedavi etmenize yardımcı olabilir . Ayrıca anksiyeteye yardımcı olmak ve sinirleri yatıştırmak için anında sakinleştirici bir etki veren hafif sedatif özelliklere sahiptir. Yasemin esansiyel yağı, PMS ile ilgili spazmların ve krampların tedavisinde çok etkilidir ve ayrıca düzensiz adet döngüsünün tedavisine yardımcı olur. Bazı kadınlar doğal olmayan genç bir yaşta menopoz yaşarlar; Yasemin esansiyel yağı, erken menopozu önler. Düzenli PMS döngüleri de iyi hormonal dengesinin bir belirtisidir; Yasemin esansiyel yağı hormonal dengeyi arttırmaya ve PMS ile ilgili yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur.


Doğal yağlar, sağlıklı parlayan cildi korumak için en iyi yoldur. Yasemin esansiyel yağı, cilt bakım ürünlerinde yaygın bir içeriktir. Yasemin yağı, topuklar ve aşırı kuru cilt gibi durumlarının tedavisinde faydalıdır. Dermatit ve egzama gibi durumların tedavisinde jojoba ve yasemin esansiyel yağının bir karışımı kullanılması önerilirYağın inanılmaz kokusu, bedeni, zihni ve ruhu sakinleştirerek pozitif titreşimler verir. Bu sizi öfke, endişe, stres ve depresyondan kurtarabilir. Ayrıca ruh hali değişimlerini de kontrol edebilir. Özellikle alkol ve uyuşturucu bağımlılarına iyi gelir. Mekanınızda yasemin esansiyel yağı kullanın. Bu kokuyu her soluduğunuzda bağımlılık nöbetlerini rahat bir şekilde yöneteceksiniz.

Antispazmodik ve ağrı azaltıcı özellikleri nedeniyle, yasemin esansiyel yağı PMS semptomlarını yatıştırır ve kontrol edebilir. Bu nedenle, ruh hali dalgalanmaları, sinirlilik, kramplar ve yorgunluk nedeniyle bunalmışsanız, bu yağ rahatlama bulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca adet döneminde sık karşılaşılan gögüs ve sırt ağrılarının azaldığını göreceksiniz.Eğer libidonunuzu geliştirmek ve cinsel yaşamınızı geliştirmek istiyorsanız, yasemin esansiyel yağı müttefikinizdir. Ayrıca iktidarsızlık, erken boşalma, soğukluk ve diğer cinsel sorunlarda da yardımcı olabilir.Antiviral, antibakteriyel ve balgam söktürücü özellikleri nedeniyle esansiyel yasemin yağı öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.Nazal yollarınızda ve solunum yollarında çok fazla mukus biriktiyseniz, bu yağ ile yapılan bir tedavi tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olabilir.


Soğuk algınlığı ve öksürük için rahatlama sağlamanın yanı sıra, esansiyel yasemin yağı diğer viral ve bakteriyel enfeksiyonları ve iltihapları önleyebilir.Yasemin esansiyel yağının en popüler kullanımlarından biri, doğum ağrısını yatıştırmak ve yeni annelerin dinlenip post-partum iyileşmesine yardımcı olmaktır.Yağın kasılmaları güçlendirdiği ve böylece bir bebeğin doğması için gereken sürenin azaldığı bilinmektedir. Sakinleştirici özellikleri nedeniyle yağ, doğum sonrası depresyon, üzüntü duyma, yorgunluk ve kaygıyı önler.Yağ, anksiyete, stres ve depresyon belirtilerini azaltmak ve ruh halinizi iyileştirmek için etkilidir.Yasemin esansiyel yağının kullanımı, annelerin emzirmeyi artırmasına yardımcı olabilir.Sezaryen geçiren annelerde bile yara iyileşme sürecini hızlandırır. Çocuğun beslenmesi için sağlıklı ve yeterli bir akış gereklidir ve aynı zamanda beslenmeyi kolaylaştırır . Tüm bunların yanı sıra meme kanserinide önlemektedir.



Yasemin esansiyel yağı , Sıcak basması, sinirlilik, ruh hali ve hormonal dengesizlikler gibi menopoz semptomlarını gidermeye iyi gelir. Menstruasyonla ilgili problemleri olan kadınlar, bu yağları periyotlarını düzenlemek ve ağrı, yorgunluk ve mide bulantısını azaltmak için kullanabilirler.Aynı zamanda vücuttaki östrojen seviyelerini kontrol ederek rahmin korunmasına yardımcı olur. Yasemin esansiyel yağının faydası bu kadarla değil. Sabahları uyandığınızda yasemin yağından bileklerinize sürdüğünüz zaman beynin uyanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ve aynı zamanda sağlıklı beyin aktivitesini artırır. Zihni temizler ve uykusuzluğa iyi gelir.Yasemin esansiyel yağının yatıştırıcı özellikleri, normal uyku haplarının sahip olduğu ilave yan etkiler olmaksızın zihni büyük ölçüde sakinleştirmeye yardımcı olur.Yasemin esansiyel yağı, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve ağrıyı ve tahrişi azaltmak için artrit etkilenen bölgelere masaj yapmak için kullanılabilir.Yağın çözebileceği geniş çaplı sağlık sorunları neredeyse eşsizdir.
 
Ciddi anlamda uykusuzluk problemi yaşıyorum ve tabiat olarak gergin , agresif biriyim. Madem yasemin yağı bu problemlere iyi geliyor bende mutlaka kullanacağım.
 
yasemin yağı saça faydaları
yasemin yağı kokusu
yasemin yağı ibrahim saraçoğlu
yasemin yağı nasıl yapılır
yasemin yağı fiyatı
yasemin yağı nerede satılır
hakiki yasemin yağı
doğal yasemin yağı


Yasemin çiçeğine bayılırım. Kokusu bana öyle güzel hazlar yaşatıyorki anlatamam. Psikolojik destek alan biri olarak şunu söyleyebilirimki uykusuzluğa ve depresyona çok iyi geliyor. Gece uyumadan önce bileklerime ve yastığıma bir kaç damla yasemin yağı damlatıyorum bu koku beni gevşetiyor. Yasemin yağının kokusu çok güzel. Bir dönem kaplıcaya gitmiştik ve bana masaj yapılmıştı . Masaj yağı yasemin yağından oluşuyordu. Masaj sonrası saunaya girdiğimde saunadakiler bu ne güzel koku ismi ne diye sormuştu. İnanırmsınız kıyafetlerime kokusu sinmişti ve yıkadığım halde kokusu çıkmamıştı. O gün bugündür yasemin yağı kullanırım. Hatta çamaşırlarıma güzel koku vermesi için çamaşır makinasınada koyuyorum. Çekmecelerim dolaplarım her yer yasemin kokuyor. Her şeyden öte yasemin yağı sayesinde deliksiz uyku çekiyorum. Yıllarca uyumak için hap kullandım ve yanlış yaptım.Mutlaka yasemin yağını kullanmanızı tavsiye ediyorum ancak orjinalini bulmanız gerekir esansını sakın kullanmayın.
 
Geri
Üst