Yemekten önce keyifli aperatifler

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Yemekten önce keyifli aperatifler
çocuklar için aperatifler aperatifler çocuklar için aparatifler küçük kolay aparatifler

Hazırladığınız birbirinden lezetli yemekleri konuklarınıza sunmadan önce, onlarla farklı aperatifler hazırlayarak sürpriz yapabilirsiniz.






Meyveli pastırmalı tost



Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik


Malzemeler:
80 gram hindi pastırması
8 dilim jambon
200 gram dilim tost ekmeği
1 adet mango
2 adet armut
1 adet limon
45 gram acı-tatlı biber sosu
8 dilim tost ekmeği


Hazırlanışı:

Limonu sıcak suyla yıkayın, ince rendeleyip suyunu sıkın.

Acı-tatlı biber sosunu, limon suyu ve 15 gr. limon rendesi ile karıştırın. Hazırladığınız sosu iki ayrı tabağa koyun.

Armutları yıkayın, ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartıp 1 cm. eninde elma gibi dilimleyin. Sosun yarısı ile karıştırın.

Mangonun kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkartın, 1/2 cm. kalınlığında dilimlere kesip, sosun diğer yarısı ile karıştırın.

Tost ekmeklerini hafif kızartın, üzerlerine hazırladığınız limonlu sostan sürün. Ekmekleri fırın kağıdı serili fırın tepsisine yayın. Ekmeklerin yarısına armut ve pastırmayı, diğer yarısına da, mango ve jambon koyup, üstlerine dilim tost peynirlerini yerleştirin.

Ekmekleri sıcak fırın ızgarasında 3-4 dakika kızartıp, sıcak olarak servis yapın.








Peynirli baget dilimleri




Hazırlama süresi 35 dakika
6 kişilik


Malzemeler:
400 gram krem peynir
250 gram sarı kırmızı dolmalık biber
100 gram salatalık turşusu
15 gram tatlı toz biber
1 diş sarmısak
1/2 demet yeşil taze soğan
1 adet baget ekmeği
tuz


Hazırlanışı:

Krem peyniri tatlı toz biberle karıştırın.

Sarı ve kırmızı dolmalık biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkartıp küçük küp şeklinde doğrayın.

Sarmısağı soyun. Sarmısak ve salatalık turşusunu çok küçük küp şeklinde doğrayın. Yeşil soğanı kıyın.

Sarmısak, küp doğranmış dolmalık biberler, salatalık turşusu ve yeşil soğanı krem peynirle karıştırın. Tuz ve acı toz biberle tatlandırın.

Baget ekmekleri kalın dilimler halinde kesin. Peynir karışımını sıkma torbasına koyup ekmeklerin üzerine sıkın. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Küçük turplarla servis yapın.



 
Üst