Yengeç etinin faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Yengeç etinin faydaları nelerdir ?
Yengeç, deniz ürünleri menüsünde popüler mahsullerinden biridir. Lezzetli ve bir dizi sağlık faydası sunuyor. Ayrıca, bilişi arttırmak, kalbi korumak, iltihabı azaltmak, kemikleri güçlendirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, dolaşımını teşvik etmek ve vücudu detoksifiye etmek gibi birtakım etkileyici sağlık faydaları da sunmaktadır .Yengeç, en iyi protein kaynağıdır. Vitamin ve mineral bakımından zengindir. Omega-3 çoklu doymamış asit içerir.Yengeçte bulunan protein, yüksek kalitededir ve bağ dokusu eksikliği nedeniyle, her yaştan insan tüketebilir.Kalp hastalığından korunmaya ve beyin gelişmesine yardımcı olur.Yengeç eti, popüler ve çok yönlü bir deniz ürünüdür. Aynı zamanda çok yağlı ve düşük yağlı içeriğe sahip birçok besin maddesi içerdiğinden dengeli beslenmeye iyi bir ektir .

yengeç eti.jpg




Tüm kabuklu deniz ürünleri iyi bir Selenyum kaynağıdır ancak yengeç eti özellikle zengindir.Selenyum, insanın antioksidan savunma sisteminde, hücrelerin ve dokuların zarar görmesini engelleyen önemli bir rol oynar. Yengeçin sağlık faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirir, yaraları iyileştirir, kardiyovasküler sağlığı destekler, göz sağlığını korur, sağlıklı hamileliğe teşvik eder, psikolojik sağlık ve hücre ve doku hasarlarını önler ve iyi bir selenyum kaynağıdır . Diğer faydaları cildi güçlendirir, kan üretimini destekler ve enerjinin artmasını sağlar. Beslenme uzmanları haftada en az iki porsiyon yengeç eti tüketmeyi öneriyor.Bakır , vitamin B2 , selenyum ve omega-3 yağ asitleri de dahil olmak üzere çeşitli besin elementleri ile yengeç, beyin için harika bir besindir.Yengeç eti, omega-3 yağ asitlerinde dikkate değer ölçüde yüksektir.




Yengeç Etinin Besin Değeri



100 gram yengeç eti aşağıdaki besinleri içerir

Kalsiyum 20 g

Karbonhidrat 14 g

Bakır 5 mg

Enerji 15 Kcal

Yağ 3 gram

Demir 11g

Omega3 asit 11 g

Fosfor 12 g

Protein 13 g

Selenyum 8 mg

A vitamini 200 IU

Vitamin B1 05 mg

Vitamin B12 66 mg

Çinko 6 g



Yengeçler, suda yaşayan kabuklu hayvanlardır. Yengeç şimdi bir besin kaynağı olarak avlanıyor. Ancak, tüm yengeçler yenilebilir değil, sadece birkaç yengeç tütü avlanırken, binlerce diğer türler ise yenilmemektedir. Yengeç etinin faydaları çoktur , ancak yengeçlerin yüksek seviyelerde sodyum ve kolesterol taşıdığını hatırlamak önemlidir . Kardiyovasküler rahatsızlıklardan veya yüksek kolesterolden muzdarip kişiler için, düzenli olarak diyete yengeç eklenmesi, faydadan çok fazla zarar verebilir. Diyetinizde önemli değişiklikler yapmadan önce bir beslenme uzmanına danışın.


Kemikleri korur


Yengeçlerin sağlık yararlarından biri, yengeç etindeki birçok fosfor ve kalsiyum seviyesi sayesinde kemiğe fayda sağlamaktır. Osteoporoz için risk altında olanlarınız için fosfor içeren gıdaları tüketmek çok önemlidir. Bu yiyecekler kemiklerinizi güçlendirmeye hizmet eder. Herkes kalsiyumun kemik sağlığı için çok önemli olduğunu bilir. Kalsiyumdan sonra, kemiklerinizin sağlığı için bir sonraki en önemli madde, normalde insan vücudunda bulunan bir mineral olan fosfordur. Yengeç eti, kemiklerin ve dişlerin sağlığı için çok önemli olan çok miktarda fosfor içerir. Sonuç olarak, yengeç aile öyküsü osteoporozu olan ve bunu geliştirme riski yüksek olan herkesin diyetine mükemmel bir katkı maddesidir. Yüksek fosfor içeriği için yengeç yemek, özellikle yaşlandıkça aktif bir yaşam tarzını sürdürmek istiyorsanız önemlidir.


Kalbi korur


Yengeç omega 3 yağ asitleri içerir. Bu, kalp sağlığı için gerekli olan, kandaki ve anti-enflamatuardaki kolesterol seviyelerini dengeleyebilen bir maddedir .Yengeç eti, kolesterol seviyenizi dengede tutabilen ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilen, kan basıncını düşürebilen ve ateroskleroz gibi kalp problemlerini önleyebilen omega-3 yağ asitlerinde yüksektir. Sonuç olarak kalp krizi ve inme riskiniz azalır.


Detoks yapar



Ayrıca, yengeç böbrek performansına yardımcı olarak vücuttan toksinleri giderir. Yengeç etinde bulunan fosfor seviyeleri böbreklerin ve karaciğerin genel işlevini geliştirmeye yardımcı olabilir. Vücuttan toksinlerin daha iyi ve daha hızlı salınmasına izin verir. Ek olarak, vücut daha iyi metabolik verimden de yararlanabilir.



Dolaşımı artırır



Yengeç eti bakır açısından zengindir, genellikle göz ardı edilen ancak insan vücudu için birçok fayda içeren bir mineraldir. Yengeçte bulunan bakır, aynı zamanda, bir hastalık ya da sakatlıktan sonra hücrelerin daha hızlı iyileşmesini ve yeniden büyümesini destekleyebilir. Omega-3 yağ asitlerine ek olarak, yengeç etinde bulunan ve insan vücudundaki inflamasyonu azaltan ve hatta ortadan kaldıran başka besinler ve mineraller de vardır. Daha fazla yengeç yemek, artrit, gastrointestinal sorunlar ve gut gibi sağlık sorunlarını iyileştirebilir.


Yengeç, denizde en çok yakalanan hayvanlardan biri ve aynı zamanda en popüler olanlardan biridir. Kabukluların binlerce farklı türü vardır, ancak sadece birkaç tanesi yiyecek olarak kullanılır.İçerideki et miktarına ve özellikle daha büyük yengeç türlerinin bazılarında ne kadar sulu olduğuna şaşırabilirsiniz. Yengeç eti, dünya çapında ve birçok farklı mutfak türünde çeşitli menülerde bulunur. Ancak, sadece lezzetli bir yemekten çok daha fazlasıdır. Yengeç eti, normal işlev için insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bir dizi temel besin, mineral ve yağ ile doludur. İçerdiği B vitamini, selenyum ve omega-3 yağ asitleri nedeniyle diyetinize mükemmel bir ektir. Yengeç yediğinizde daha fazla sağlık faydası elde edebilirsiniz.


Protein, selenyum ve omega3 asitler gibi besin maddelerinin daha iyi bağışıklık açısından tüketilmesi gereklidir. Yengeç tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Çoğu durumda, yaralar veya hafif yaralanmalar iyileşmek için zaman alır. Beslenme uzmanları, iyileşme sürecini hızlandırmak için yengeç tüketmeyi öneriyor.Yengeç göz sağlığınızı iyileştirmek için lezzetli bir kaynak olabilir. Sadece zayıf görme yetisini geliştiremeyen, ancak buna katkıda bulunan faktörleri ortadan kaldıran A vitamini bir santralidir. Ayrıca, vücudunuzdaki vitamin seviyelerinin yeterli olması, yaşamın ilerleyen dönemlerinde katarakt ve maküler dejenerasyon riskini önlemeye yardımcı olabilir.Bunun yanı sıra, mineral ve vitaminler de gebelik sırasında hamile kadınların sağlığını geliştirmek için önemli bir rol oynamaktadır. Yengeç eti , fetusun beyninin hücre zarını geliştirmeye yardımcı olduğu için tüketmek faydalı olacaktır. Selenyum genel sağlığınız için önemli bir mineraldir. Yengeç etine bol miktarda selenyum bulabilirsiniz. Yengeçlerde bulunan selenyum, savunma sisteminizi korumak için doğal bir kaynaktır. Düzenli olarak tüketildiğinde, yengeçte bulunan besin maddeleri hasarlı hücreleri ve dokuları canlandırmaya başlar.Yengeç eti kesinlikle sağlığınız için harikalar yaratabilir ancak her besinin ılımlılıkla tüketilmesi gerektiğini unutmayın.
 
Yengeç eti, kolesterol seviyenizi dengede tutabilen ve vücuttaki iltihabı azaltabilen, kan basıncını düşürebilen ve ateroskleroz gibi kalp problemlerini önleyebilen omega-3 yağ asitlerinde yüksektir. Sonuç olarak kalp krizi ve inme riskiniz azalır.Omega-3 yağ asitlerine ek olarak, yengeç etinde bulunan ve insan vücudundaki inflamasyonu azaltan ve hatta ortadan kaldıran başka besinler ve mineraller de vardır. yengeç yemek, artrit, gastrointestinal sorunlar ve gut gibi sağlık sorunlarını iyileştirebilir.Yengeç eti, bağışıklık sisteminizi geliştirmeye yardımcı olabilecek antioksidanlarla doludur. Selenyum ve riboflavin, içerdiği iki temel mineraldir ve bağışıklık sisteminin işlevini iyileştirmek ve kronik hastalıklara karşı korumak için bağlanmıştır. Yengeçte bulunan antioksidanlar, hücrelerin mutasyona uğramasına neden olabilecek serbest radikalleri de nötralize edebilir.Yengeç etinde bulunan fosfor seviyeleri böbreklerin ve karaciğerin genel işlevini geliştirmeye yardımcı olabilir. Bu, sırayla, vücuttan toksinlerin daha iyi ve daha hızlı salınmasına izin verir. Ek olarak, vücut daha iyi metabolik verimden de yararlanabilir.Yengeç eti bakır açısından zengindir, genellikle göz ardı edilen ancak insan vücudu için birçok fayda içeren bir mineraldir. Yengeçte bulunan bakır, aynı zamanda, bir hastalık ya da sakatlıktan sonra hücrelerin daha hızlı iyileşmesini ve yeniden büyümesini destekleyebilir.
 
Vitamin ve mineral bakımından zengin, yengeç eti de yağda düşüktür ve Omega-3 çoklu doymamış asit içerir.Kalp hastalığından korur ve beynin gelişmesine yardımcı olur. Bazı araştırmalar Omega-3 ün agresif davranışları da engellediğini göstermektedir.Tüm kabuklu deniz ürünleri iyi bir Selenyum kaynağıdır ancak yengeç eti özellikle zengindir. Selenyum, insanın antioksidan savunma sisteminde, hücrelerin ve dokuların zarar görmesini engelleyen önemli bir rol oynar.Selenyum ayrıca, bağışıklık sisteminin işlevinde, tiroid hormon metabolizmasında ve üreme sentezinde önemli bir rol oynar.Yengeç eti selenyum bakımın dan zengindir.Yengeç eti, vitamin B2, selenyum, bakır ve omega-3 yağ asitleri gibi bir dizi besinle doludur. Yengeç eti tüketerek genel sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.Yüksek kolesterolünüz varsa veya kardiyovasküler rahatsızlığınız varsa, diyetinize dahil etmeden önce doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
 
Geri
Üst