Canım benim biran evvel iyi olur inşalah,merak etme sen.şu yoğurt işini ben nihayet hallettim.şimdi ben daha önce uht sütü sadece ılıtarak mayalanma sıcaklığına gelmesini bekliyordum muhallebi kıvamında oluyordu.inat ettim oldu
püf noktası sütü kaynatmakmış.amaç sütteki buharlaşma olayıymış.1 taşım kaynaması yeterli.sonra uygun sıcaklığa gelmesi için bekledim mayaladım.5 saat cam önünde güneşte beklettim bir okadarda buzdolabında.sonuç;kaşığa kalıp şeklinde geldi(ama tabi hazır yoğurtlar gibi tam sert degil)tadı şeker gibi çok güzel olmuşşşşş
çok mutlu oldum
bir kaç daha deneme yaptım yine oldu.bu kaynatma noktası püf noktasıymış.bebişime gönül rahatlığı ile yedirebilirim artık.gerçi bide bazıları yoğurdu mamadan,keçi sütünden filan yapıyormuş,inek sütünden yapmamak için.o nasıl olur bilmem.ama hiç bir şekilde mama filan kullanmıcam ben.