Yeni annelerin kabusu lohusa sendromu hakkın da bilgiler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yeni annelerin kabusu lohusa sendromu hakkın da bilgiler
lohusa sendromu, lohusalık sendromu neden olur, tedavisi varmı nedenleri ve tedavisi hakkın da genel bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Aylarca süren bekleyişin ardından artık bebeğinizi kucağınıza aldınız... Günlerce sürecek uykusuzluk, yorgunluk bundan sonra yeni anne olan kadınları bekliyor... Hemen hemen her yeni anne olan kadınların yaşadığı doğumdan sonra görülen lohusa sendromu diğer adı ile halk arasın da bilinen ismi ile "annelik hüznü" hakkın da merak ettiğiniz bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Doğum sonrası her yeni anne bebeğine ve aileye yeni katılan bebek ile yepyeni bir hayata alışma süreci yaşar. Bazı yeni anne olmuş kadınlar bu süreci oldukça sıkıntılı ve zor bir dönemden geçerek yaşar. Kolay değil tabiki bazen günlerce süren bir uykusuzluk, bebeğin gaz sancılarından dolayı sık sık ağlayıp uyumaması gibi durumlar annenin pisikolojisini bozabilir.

Böyle bid dönem de anneler kendilerini çok halsiz, yorgun, iştahsız ve mutsuz hisseder. Oldukça hassaslaşan anneler bir depresyon içine girerler. Ne yazık ki bu depresyonu ileri safhada yaşayan anneler de olmaktadır. Bu durum oldukça ciddi durumlara yol açabilmektedir.

LOHUSA SENDROMU YAŞAYAN ANNELER BURAYA(TIKLAYINIZ)


Lohusa sendromu doğumdan yaklaşık birkaç hafta için de ortaya çıkar. Bilimsel adı"Postpartum" depresyonudur. Lohusalık sendromu tedavi edilebilir bur durumdur. Eğer ileri bir safhada bu sendrom yaşanıyorsa mutlaka bir uzmandan psiolojik destek alınması uzmanlar tarafından öneriliyor.

Hamilelik boyunca kadında bulunan östrojen ve progestan dişi üreme hormonları normal değerinden 10 misli artar ve bu durum doğumdan sonra hızlı bir şekil de düşüşe geçer.

Uzmanlara göre, lohusa sendromu, doğumdan sonra hormonların hızlı bir şekil de düşmesinden kaynaklanıyor. Bunun net ve kesin bir nedeni bilinmemekle birlikte, yeni anne olan kadınnın aldığı sorumluluk duygusu da kişiyi sosyal ve psikolojik bir baskı altına aldığından dolayı bu durumdan bazen olumsuz bir şekil de etkilenebilmektedir.

lohusa sendromu.JPG


LOHUSA SENDROMU BELİRTİLERİ

Doğum sonrası, gözlemlenen iştahsızlık, uyku eksiklikleri, yorgunluk durumu, libido oranında düşüş.
Ani değişen ruh hali durumları.
Ayrıca, majör depresyonun belirtileri de görülür. Depresif ruh hali, sinirlilik durumu, haz duyma isteğinden yoksun olmak, kendini değersiz ve önemsiz hissetmek, umutsuzluk hissi, acizlik durumu vb.
İleri aşamasında gözlemlenen, en riskli belirtisi ise intihar ve kendini öldürme isteğidir.

Lohusa sendorumunda risk oluşturan bazı durumlar vardır. Bu durumlardan kısaca söz edecek olursak, annenin yaşı, anne olmadan önce anne olmak için kesin emin olamamak, evde bulunan diğer çocukların sayısı, daha önce de depresyon durumunun söz konusu olması. ekonomik açıdan düşük gelirli olması, eşler arasında sorun olması ve bu konuda destek görememesi gibi durumlar da lohusa sendromunu tetikleyen etkenler arasındadır.

LOHUSA SENDROMU TEDAVİSİ

Lohusa sendromu için de bulunan kadının durumu eğer mutlaka bir uzman hekime ihtiyacı varsa bu durumda uzman hekimin vereceği antidepresan, anksiyete ilaçları olacaktır. Sendromu yaşayan annenin en kısa sürede bu süreçten olumlu bir şekil de çıkması adına uzmanlar tarafından ne gerekiyorsa yardımcı olunur.

Bu dönem de annenin çevresi de çok büyük önem taşır. Mutlaka sevdiklerinden anneye tam bir destek uygulanması gerekiyor. Yeni doğum yapan anne, lohusa sendromunu yaşarken asla yalnız olmadığını hisssetmemesi gerekiyor.

Eğer yalnız yaşayan bir anne ise o zaman çevresinde bulunan arkadaşları tarafından bu destek verilmelidir.

Bu arada sendromu yaşayan kadın asla uzman hekim gözetimin de olmadan antidepresan ilaç kullanmamalıdır. Bu tür ilaçların anne sütü ile bebeğinize geçeceğini unutmayın ve doktor kontrolu eşliğin de bu tür ilaçları almaya dikkat edin!...
 
Geri
Üst