yeni doğmuş kirpi yavruları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
yeni doğmuş kirpi yavruları
Dünya da bulunan binlerce canlı türünden biri olan kirpiler, sırtların da taşıdıkları dikenleri ile tanınır. Sizler için bu konumuz da yavru kirpi resimleri ile birlikte kirpiler hakkın da merak ettiğiniz tüm bilgileri paylaşıyoruz.

Öncelikle birbirinden şirin kirpi yavrularından derlediğimiz resimleri paylaşıyoruz.

1.jpg
2.jpg
5.jpg
14kwojr.jpg
14kwqk3.jpg
24_94103_1268916501.jpg
10938-hamster-gibi-besleyebileceginiz-yeni-cuce-kirpiler_f.jpg
yavru-kirpi_2087.jpg




Nasıl çok tatlılar değilmi:D:D

Kirpiler, yuvarlak küçük burunlara, üstlerin de bulunan dikenlere, oldukça küçük kulaklara sahip hayvanlardır.
 
Son düzenleme:
Bir yavru kirpi sahibi iseniz onun hakkın da bilmeniz gereken bir takım beslenme bilgilerine de sahip olmanız gerekiyor.

Kirpiler ne yer nasıl beslenir kirpiler hakkın da herşey sizlerle;

Kirpiler etçil hayvanlardır. bünyeleri zehire karşı dayanıklıdır. Bu sebeple ağzına sığacak boyda her türlü böcek ve küçük hayvanı yer. Genellikle salyangoz, solucan, tırtıl, böcek, kurbağa, fare ve yılan yavrusu.

Kirpiler hava soğuduğunda yapraklardan hazırladığı yuvasına girip kış uykuya yatar. Kirpi yavruları ilk doğduğunda dikenleri yumuşaktır fakat kısa süre içinde sertleşir.

Eğer yavru bir kirpi bulduysanız ve beslemek istiyorsanız, büyük şehirlerde evcil hayvan dükkanlarında bulunan bir mama alabilirsiniz, küçük şehirlerde ise internetten arayabilirsiniz. Yetişkin kirpiler kedi maması yiyebilir. Evde yapabileceğiniz bir kirpi bebek maması şu tarifle yapılabilir:

Laktozsuz süt (Normal süt bağırsaklarını bozar)
Taze Yumurta
Krema
Kefir
1 yumurtayı 10ml kremayla birlikte çırpın. 100ml laktozsuz süt ekleyin. az miktarda kefir ilav edin. Süzgeçle kavanoza aktarın. Yumurtanın gereksiz kısımları süzülür. Buzdolabında bekleterek 24 saat muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız kısmı başka bir kaba aktarıp ılık suyun içinde bekleterek ısıtın. Ocakta ısıtmayın vitaminleri kaybolur. Elinizi yakacak kadar sıcak olmasın. Bir enjektörün plastik ucu ile hayvanın ağzına yavaşça verin.
 
Geri
Üst