Yenidoğan Bebeğin Temizliği İçin Öneriler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yenidoğan Bebeğin Temizliği İçin Öneriler
yenidoğan temizliği, yenidoğan nasıl yıkanır, yenidoğan bebek



Sevgili melekler, yeni doğan bebeklerin bakım ve temizliği hastalıklardan morunmaları açısından büyük önem taşır. Bebeğin temizliğine başlamadan önce mutlaka ellerimiz sabunlu suyla yıkanmalıdır. Çünkü bebekte hastalık yapan mikropların çoğu yetişkinlerden bebeğin temziliği sırasında geçer. Bebeğin altı kirlenmişse temiz ve düz bir yere yatırılarak altı açılır. Çocuk bezi de açılır ve bebeğin altı gerekirse ılık su ile yıkanır ve hemen kurulanır.


yenidoğan.jpeg



Pişiği Önlemenin Yolları

Bebeğin altı gerektiği zaman temizlenmezse veya hassas cildi olan bebeklerde pişikler oluşabilir. Bebeğin altı temizlendikten sonra doktoronuzun önerdiği kremler sürülürse ve hemen bez bağlamayıp açık tutulursa pişik sıklığı azalır.


Yenidoğanlar Ne Zaman Banyo Yaptırılmalı?

Bebek banyosu sabah doyurmadan önce veya gece yatırmadan önce yaptırılmalıdır. Doğduktan sonra göbek bağı düşmemiş bebeklerin banyodan hemen sonra kurulanması ve göbek pansumanı yapılması koşuluyla küvette banyo yaptırılmasında bir sakınca yoktur.




Yenidoğan Bebeğinizi Temizlerken Bunlara Dikkat Edin!

Bebeğiniz 6 aylık olana dek gözlerini, kulaklarını, ağzını ve yüzünü temizlemek için kaynatılıp, ılıtılmış su kullanın. Kaynatma sudaki bakterileri öldürür.

Yalnızca görebildiğiniz yerleri temizleyin. Bebeğinizin burnunun ya da kulağının için temizlemek için temizleme çubuklarını çok derinlere sokmayın. Temiz bir pamuk ile sadece kulak ve burun dışında pislikleri alın.

Kız bebeklerde vajina ağzındaki dudakları ayırarak içlerini temizlemeye çalışmayın. Buradaki bakterileri yok ederseniz, koruyucu doğal sistemi bozarsınız.

Erkek bebeklerde temizleme amacı ile sünnet derisini geri itmeyin, canı yanabilir. Ya da sünnet derisi tahriş olabilir.

Kız bebeklerin altını temizlerken daima önden arkaya doğru silin. Böylece anüsten vajinaya mikrop bulaşması önlenir.

İç çamaşırlarını her gün değiştirin.

Yumuşak, pamuklu, vücudu sıkmayan giysiler giydirin.
 
Geri
Üst