Yenidoğan Bebek Bakımına Dair Annelere Faydalı Bilgiler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Yenidoğan Bebek Bakımına Dair Annelere Faydalı Bilgiler
Yenidoğan Bebek Bakımı- Bebek ilk doğduğu anda minicik olur kucağınıza alırken bile incitmekten korkarsınız. Hele ki daha önce bir bebek kucağınıza almadıysanız ilk kez bebeğinizi alıyorsanız sizi biraz korkutabilir. Yenidoğan bir bebeğin bakımı önemlidir. Biraz bilginiz olması gerekmektedir. Yenidoğan bebek nasıl tutulmalı, nasıl banyo yaptırılmalı, nasıl uyutulmalı gibi daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz yazımızda.

yenidogan bebek bakimi.jpg


Yenidoğan bebekler muhtemelen 3-5 kg arasında olmaktadır. Doğumdan hemen sonra biraz kilo kaybı olabilir o şişkinlik biraz inebilir. Göbeğinde kesilmiş kordonun mandal takılmış olarak göreceksiniz ki bunun bakımı da önemli. Göbek bağı bakımının ilk birkaç hafta bakımı önemlidir çünkü bu kısmın enfeksiyon kapma riskine karşı düzenli temizlenmesi gerekmektedir. Steril bir gazlı bez ile oksijenli su ile her bez değişiminde temizlenmesi yapılmalıdır. Bu yaklaşık bir haftada 10 günde kuruyup kendiliğinden düşecektir. Sakın acı hisseder diye dokunmaktan çekinmeyin göbek bağında sinir olmadığı için dokunduğunuzda acı hissetmez. Etrafını güzelce temizledikten sonra bez bağlarken de ya özel yenidoğan göbek bağı oyuntulu ürünü tercih edin ya da bağladığınız bezin üst kısmını kıvırın ki göbek bağı dışarıda kalacak şekilde olsun.

Yine yenidoğan bebeklerde ilk banyo da önem taşır. Bebeğiniz gerçi anne karnında suyun içinde olmaya alışkın tabi ama bu farklı bir deneyim olacaktır. İlk banyo aslında doğumdan hemen sonra yapılır ama bu detaylı bir yıkama değildir. Özellikle doğumdan kalan kirlerin kanların yıkanması temizlenmesi sağlanır daha çok. Taburcu olup eve geldiğinizde ilk banyosunu göbek bağı kendiliğinden düştükten sonra yaptırabilirsiniz. Ama mutlaka yanınızda bir yardımcı tecrübeli olmalı. Özellikle banyo anında tutuş önemlidir. Onu incitmeyecek yumuşak bir bez. Küvet ve küvet etrafına geçireceğiniz gergin yıkama bezi işinizi kolaylaştıracaktır. Sıcak olmayan ılık bir su ile yıkayıp kirlerinden arındırabilirsiniz bebeğinizi. Havalar sıcak ise haftada bir ya da 3-4 günde bir yıkayabilirsiniz bebeğinizi. Kış ise 10 günde ya da 15 günde bir yıkayabilirsiniz. Yenidoğan bebeklerin ilk tarama testleri nelerdir yazımızı mutlaka okuyun hanımlar.

yenidogan bebek.jpg


Yenidoğan bebek sık sık kaka yapacaktır bu günde belki 8 kez bez kirletmeye kadar çıkabilir. İlk doğan bebeklerin kakası mekonyum denilen rengi daha değişik koyu olabilen bir kakadır ama merak etmeyin bu bir süre sonra normale dönecektir. Bez olarak yenidoğan bebek bezi kullanmalısınız. Islak mendil kullanacaksanız ben uni baby sadece ıslak pamuk olanını kullanmıştım. Hiç bir koku yok sadece ıslak pamuklu bez ile temizliğini yaptım. Aslında ıslak mendilden daha çok evde ıslak pamukla da temizliğini yapabilirsiniz. Geri kalan her şey annelik içgüdülerinize bağlı olarak doğal akışı ile gerçekleşecektir. Rahat olun ve bu anların tadını çıkarın. Bebeğinizi ilk aylar 2-3 saatte bir emzirmeye özen gösterin. Süt yetmeyen anneler bu yazımızı okuyabilirsiniz faydası olacaktır.
 
Geri
Üst